Jessica Blockström

Veckans look med supersnabb sotning

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Glow ID, Kicks, Skincity, Sweed och Åhléns.*

supersnabb sotning med sommarkänsla

Jag är för det mesta bra på att hålla tider men ibland fastnar jag i textskrivandets värld och plötsligt har det gått lite för många minuter. Som tidigare i veckan då jag och maken skulle iväg och träffa kompisar på trevlig middagsdejt. Då får man dra fram sina gamla speedsminkningsknep och där finns bl a en supersnabb sotning som går på ett par minuter. Enkelt är det dessutom Du kan se hur det hela gick till den på min instagram nu. Här är produkterna jag använde.

Supersnabb bas

cc creme som ger perfekt bas och går snabbt på

Det finns få saker som går att få så snabbt och samtidigt snyggt på huden som en bra CC-creme. Ny favorit är den hyllade CCC Cream SPF 50 från CLE. Den har varit toppen denna sommar då solen verkligen  stekt. Du som testat Erborians baser känner igen formulan. Den är vitgrå när du trycker ut den ur tuben  men förvandlas till en utjämnande och fin hudton när du arbetar ut den. Det finns 5 nyanser som är rätt så förlåtande, dvs en nyans passar ett brett spektra av hudtoner. Min heter Warm Light. Den sitter väldigt bra, fyller på med en dos vårdande ingredienser och huden får en fräsch lyster utan att det ser flottigt ut. Den är dock inte superdryg, där tycker jag att Erborians CC räcker lite längre. Den är å andra sidan ett par hundralappar dyrare… CCC står för Color, control och change.

CCC Cream SPF 50 från CLE kostar 379 kr/30 ml och du hittar den hos Glowid.se.

Supersnabb bronzer

bronzer i flytande krämform

Den senaste veckan har jag testat en ny flytande bronzer, närmare bestämt Glossiers senaste släpp Solar Paint. Det är en krämig variant i tub med applikator. Jag tyckte det var lite märkligt med applikatorn först men efter några användningar gillar jag det. Drar färgen ungefär där jag vill ha den och sprider sedan ut med fingrarna, väldigt enkelt. Den är inte speciellt skimrig men värmer hudtonen fint och jag tycker också den ger en jämnare yta på något magiskt sätt. Solar Paint finns i fyra färger, den jag använt här heter Flare.

glossier solar paint ger varm hudton

Solar Paint från Glossier kostar xx kr/13 ml och du hittar den endast på märkets egna webbshop.

Supersnabb kindfärg

Kompletterande kindfärg fick den här gången bli Glow Play Blush från MAC i färgen Blush, Please. Det är en studsig hybrid som är både krämig och lite fast gel-lik på samma gång. Den går väldigt fint ihop med huden, jag använder en duofiberborste som också är från MAC för att få på den.

Glow Play Blush i Blush, Please från MAC kostar 270 kr och det finns bl a på Kicks.

Supersnabb sotning

Jag grundar alltid med neutral skugga över locken. Upplever att sotningen inte kladdar av sig då. Här har jag den ljusa matta från Nathalie Berzelius Stockholm. Sedan drar jag snabbt Intense Eyeliner 24hr wear i Black Brown från Isadora längs franskanterna över och under ögat, en liten bit ut vid ögonvrån för en mjuk avslutning. Det behöver inte bli jämnt, det är snabba tag som gäller här. Bra att få ner lite mellan fransarna för drag i blicken dock. Över den drar jag ett par tag med By Terrys skuggpenna Ombre Blackstar i Bronze Moon.

 

skuggpenna att glittra upp supersnabb sotning med

 

 

Sedan fixerar jag det hela med att dra lite brun skugga över, det får en supersnabb sotning att sitta en hel kväll och gör att den inte kladdar. Denna återigen från Nathalie Berzelius palett som jag också använt här.

ögonpenna som ger grunden till supersnabb sotning

Intense Eyeliner 24hrs wear i Black Brown från Isadora kostar 99 kr och du hittar den hos Åhléns. Ombre Blackstar i Bronze Moon från By Terry kostar 329 kr och finns på Skincity.

Superlånga fransar

Sist sveper jag på favoritmascaran Pro Lash Lift från Sweed som jag använt i flera looker tidigare. Den ger så långa fransar men om du aldrig använt den finns två saker att tänka på. 1. Ta bort lite formula från den speciella kammen. Trots att jag haft min ganska länge behöver jag fortfarande göra detta. 2. Svep på den från rot till topp, inte zickzacka.

Supersnabba läpparna

läppbalsam som matchar supersnabb sotning

Det blev inget tjusigt läppstift till den här sminkningen men kan tycka att det ändå är fint att matcha en supersnabb sotning med lite mjukare läpplook. Lyxigt blir det ändå med Westman Ateliers ljuvliga Squeaky Clean Liquid Lip Balm. Det är dessutom så lätt att lägga på mer när man är på middag. Färgen jag använt mest den här sommaren är Garconne som ger en lätt förstärkning av läppfärgen, den är inte röd men det ser ändå naturligt mer blodfyllt ut om du förstår hur jag menar. Och en så fin len glansig finish. Vill du ha lite mer djup i färgen kan du grunda med Babors suveräna läppenna i Nude Berry. Du kan se den hur den ser ut på här. 

Squeaky Clean Liquid Lip Balm från Westman Atelier kostar 360 kr och finns endast hos Cow Parfymeri.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

10

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Lena Fredriksson

  Så snyggt! Älska snabba sminkningar! Med Ombre blackstar har jag äntligen hittat en ögonskugga som sitter på mina hooded, flottiga ögonlock (tack MakeupbyLina ) och ett skimmer som är snyggt trots även på mina 50++ ögon Men det jag vill fråga om är CCC cremeen. Använder du fuktkräm under den eller enbart (eventuellt) serum? Hur fuktgivande är den. Låter ju som en toppenprodukt.

  1. Jessica Blockström

   Vad kul! Tack Ombre Blackstar är verkligen toppen, tänker jag ska investera i några fler färger. Jag har både serum och fukt under, tycker inte det räcker till med bara CC-cremen och vill inte heller vara utan de vårdande ingredienser som jag får där. Men lite fukt ger den.

 2. Malin

  Fint! Föll hårt för glow play blush förra våren och har ej kunnat sluta använda dom än. Alternerar mellan tre färger. Ger perfekt naturligt resultat på en medelålders hy!

  1. Jessica Blockström

   Tack! Ja, Glow Play känns som en modern klassiker & fina färger som funkar både som rouge och bronzer ☺️ har du testat läppbalsamet i samma serie?

 3. Malin

  Nej har inte testat läppbalsamen. Ser fina ut men för dyra med tanke på vad det är. Använder labello Blackberry Shine som ger superfin färg för endast nån tjuga☺️

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.