Jessica Blockström

Veckans skönhetsfajt med nya makeupfavoriter

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Cocopanda, Glow ID, Kicks, Sephora, Sweed, Skincity och Åhléns.*

Augusti, va! Det fick fort men jag tycker det känns härligt. Efter några heta sommarmånader längtar jag alltid efter att få sätta på mig lite mer kläder, dra på mer färg i ansiktet och andas in den lättare och svalare luften. Men jag tänker inte lämna sommaren helt. Det går bara inte för här har det trillat in otroligt mycket kul under semestern. Tidigare har jag bloggat om nya rengöringar och kroppsprodukter. Nu är turen kommit till makeupen. Det är så mycket nytt att det blev en skönhetsfajt i en reel på Instagram. Inte bara mellan nyheter, jag har stoppat in några gamla godingar också. Men sju lanseringer som smugit sig in de senaste månaderna, det kan du kika på här.

Skönhetsfajt bas

CC Crème SPF 25 från Erborian vs CCC Cream SPF 50 från CLE

skönhetsfajt mellan två cc creams

CC Crème SPF 25 från Erborian är en älskad klassiker och här ställs den mot vårens hyllade CCC Cream från CLE. Du har sett båda dessa på bloggen för inte länge sedan men jag har aldrig testat båda samtidigt som här. Kul för de är förvillande lika i sin vita lite spräckliga färg när man trycker ut formulan ur tuben men skiljer sig en smula när de landar på huden. På bilden ser du CLE till vänster och Erborian till höger (tvärtom mot bilden på produkterna alltså..). Båda förvandlas till hudfärg men CLEs CCC Cream är väldigt mjuk och känns ganska så återfuktande medan Erborians CC Crème är lite trögare. Det gör ändå att man använder lite mindre av den senare. Om man tittar riktigt nära är CLEs variant mer utjämnande, huden ser slätare ut och den har också mer lyster. Inte lika dryg alltså men finare på. Mer plus för CCC Cream är att den finns i fler nyanser och har högra SPF. Jag har fått frågan om jag använder fuktcreme under CC. Svaret är ja, är lite för mkt torris och mogen i huden för att hoppa det.

CC Crème SPF 25 från Erborian kostar 599 kr/45 ml och den finns exklusivt på Sephora.

Nyhet! CCC Cream SPF 50 från CLE kostar 379 kr/30 ml och du hittar den hos Glowid.se.

 

Skönhetsfajt bronzer

Hoola Glow från Benefit vs Solar Paint från Glossier

bronzers som puder och som creme

Hoola är kultbronzer från Benefit som nu fått en något mer lystrig syster i Hoola Glow. Det är mjukt pigmenterat, mjukt i sin pudriga formula och rätt lätt att arbeta ut. Solar Paint är helt ny krämig bronzer från Glossier som också den är superlätt att arbeta in i huden utan att lämna några ränder. Jag gillar båda dessa mycket, tycker de gav fin värme till huden. Kanske att Solar Paint är lite lättare att jobba med för att förpackningen är smidigare. Den känns också lite fräscht återfuktad. Jag älskar Benefits retro-design men asken här är rätt liten så du behöver borste för att komma ner till produkten. Plus dock för att det är spegel i locket. Ingen klar vinnare i denna skönhetsfajt, jag tycker du ska välja efter vilken formula du gillar att jobba med. Det som kan luta lite mer åt Solar Paint är att du där har fyra nyanser, Hoola Glow finns bara i en, övriga Hoola är matta. Du kan läsa mer om Solar Paint här, skillnaden mot den looken är att jag på bilden här använde den lite mörkare Ray.

Nyhet! Hoola Glow från Benefit kostar 419 kr och finns exklusivt på Sephora.

Nyhet! Solar Paint kostar 200 kr/13 ml och finns endast på Glossiers egen webbshop.

Skönhetsfajt ögonpenna

Satin Khol Eyeliner från Sweed vs Crushliner från YSL

Sweed Lashes var en av förra årets stora överraskning när man till sina lösfransar kompletterade med makeup. Riktigt bra sådan också. Du som följer mig här vet att mascaran är en av mina stora favoriter. Men man lanserade också ögonpennor som är bra, Satin Khol Eyeliner. Förra veckan landade så en helt ny ögonpenna, denna från YSL. Crushliner är en stiftpenna du kan skruva upp, Sweeds är en traditionell penna. Förutom skillnad i pris så är det rätt stor skillnad i kvalitet. Crushliner krossar faktiskt motståndet i denna skönhetsfajt, både för att den glider lättare längs franskanten, går att lägga tunnare och är något svartare. Men också för att den går att finlira med och sitter så mycket bättre. Efter några timmar har vänster sida en lätt skugga under ögat medan höger ser exakt likadant ut som när det var nymålat. På plussidan för Sweed? Den är lite lättare att sota och färgen är krämigare men också alltså rörligare och svårare att få skarp. Och så kostar den en hundring mindre. Den senare finns även i brunt plus en ljusrosa för inliner-jobb. Crushliner finns i svart, brunt och blått plus två limited editions: lila och grönt.

Nyhet! Crushliner Waterproof Eyeliner från YSL kostar 275 kr och du hittar den hos Åhléns.

Satin Khol Liner från Sweed kostar 189 kr och finns också den på Åhléns.

Skönhetsfajt mascara

Bambi Oversized Eye från L’Oréal vs Climax Extreme från Nars

Inga nyheter här men väl två gamla favoriter när man vill ha mycket fransar. Så hur står sig budgetmascaran Bambi Oversized Eye mot den dyrare Climax Extreme? Otroligt bra visar det sig, den billigare Bambi, som du ser på höger öga, är klart vinnaren här. Båda ger rejält fyllig fransrad men Bambi ännu lite mer och den borsten är bättre på att kamma igenom för en inte helt igenom klumpig finish. Det senare tycker jag är knepigt med Nars.

Bambi Oversized Eye från L’Oréal hittar du hos Cocopanda för bara 111 kr.

Climax Extreme från Nars kostar 270 kr och finns på Kicks.

Skönhetsfajt rouge

Puff Paint från Natasha Denona vs Melting Blush från Rare Beauty

Någon som minns puderrouge? Nä, tänkte det. På senare år har den makeupkategorin utmanats hårt av rouge i alla möjliga andra former. Som dessa två nyligen lanserade. Puff Paint Liquid Blush Serum från Natasha Denona är en behaglig gelhybrid som smälter in med sin svala och lite fluffiga formula och ger en fräsch rodnad. Du duttar ut den med skumapplikatorn och arbetar sedan ut med fingrarna. Melting Blush från Rare Beauty är en fast smörig cremegel som blir till puder när den landar på huden. Den är lite lättare att tona ut, även här använder jag fingrarna. Jag verkligen älskar asken från Rare. Den talar till mitt vintage-törstande hjärta. Det är dessutom en spegel i locket, perfekt att ha i väskan för piff under dagen/kvällen och du kan lätt bygga på för en mer intensiv färgeffekt. Jag har svårt att välja här. Vill du ha mer subtil ton? Går för Denona, den blir väldigt naturliga. Finns i tre nyanser. Gillar du mer drag i kindfärgen och en mjukare formula? Då ska du välja Rare. Den finns i fem nyanser. Jag gillar båda, det blir oavgjort även i denna skönhetsfajt.

Nyhet! Puff Paint Liquid Blush Serum från Natasha Denona kostar 319 kr/7 ml och du hittar den endast på Sephora.

Nyhet! Melting Blush från Rare Beauty kostar 289 kr/5 g och även den säljs exklusivt på Sephora.

Coolaste skuggpaletten just nu

Förutom ovan nämnda produkter fick jag in en annan väldigt fin nyhet i looken som inte behövde gå någon skönhetsfajt. Närmare bestämt Curator från Hourglass, en alldeles galet snygg metall-ask du själv fyller med de skuggor du gillar. Och det finns att välja mellan, hela 40 stycken där du har metallic, satin, skimmer och matt. Skuggorna är ljuvliga att jobba med, enkla att trycka ner i asken och det fina är att här inte finns några magneter. Allt för att det ska bli så hållbart och miljövänligt som möjligt. Veganskt är det också.

curator ögonskuggsfärger

I Curator-kollektionen från Hourglass finns tre askar: 1-skugga, 3-skugga och 5-skugga. Askarna är förvånande billiga, från 119 kr. Skuggorna ligger däremot verkligen i lyxklassen men levererar också kvalitet efter det. De kostar 369 kr och du hittar alla dessa just nu på Skincity.

skönhetsfajt före och efter
Före och efter – för att se hela processen kan du kika på min senaste reels på Instagram.

Sist men inte minst Glossiers sköna Ultralip i färgen Trench på läpparna. Kika på det och alla andra färger här. Och Milk Makeups underbara settingspray Hydro Grip Set + Refresh Spray – så härliga att mista över det hela när man är lite varm efter reel-jobbande. Den kostar 195 kr för miniversion på 50 ml (finns även dubbelt så stor). Du hittar den exklusivt på Sephora.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

15

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Eva

  Jag använder bara puderrouge! Har inte fått nån kläm på de andra sorterna. Låter som om man får köpa upp ett lager rouge innan de helt försvinner ur bilden. Tack för all info om smink.

  1. Jessica Blockström

   Hej Eva,
   Jag tror inte du behöver vara orolig. Det fina är ju att även puderrougerna bara blir bättre och bättre, idag finns massor som har väldigt lättarbetade konsistenser som verkligen blir ett med huden. Har du däremot en gammal klassiker som favorit som finns kanske risken att den försvinner eller dyker upp med en uppdaterad formula, förhoppningsvis något du gillar.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.