Jessica Blockström

Månadens manikyr – regnbågsnaglar

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Meds, Yves Rocher och Åhléns.*Pride naglar fixade

Igår kickade Pride-veckan igång här i stan och det är vackra regnbågar överallt. Så också på mina naglar. Det tog sin lilla tid men trots att resultatet inte är helt perfekt så gillar jag dem. Det är ju budskapet som är det viktiga. Vill du se en snabbversion av hur jag gjorde mina regnbågsnaglar – kika på min senaste reel, du hittar den på Instagram. Här kommer en förklaring i text 🧡

Prepping för regnbågsnaglar

Innan jag började lacka med färgen plockade jag fram en bufferfil, en tunn pensel, en liten kopp med nagellacksremover (tänk på att inte hälla detta i vasken efteråt, häll på glasflaska och lämna där de tar emot farligt avfall!) och hushållspapper. Plus alla lackerna såklart, sex stycken i rött, orange, gult, grönt, blått och lila. Du hittar listan med vilka jag använt längst ner i inlägget. Jag kan också tipsa om att ha något att stödja nageln du målar på. Det kan vara en liten ask bara eller locket på lacket. Det blir lite lättare.

Grunden

Eftersom jag har rätt rejält utväxt gellack började jag med att försiktigt försöka fila ner kanten på det för att inte få ett hack i lacket och ruggade sedan väldigt lätt upp ytan. Man ska inte slipa, då kan du förstöra nageln. Sedan grundade jag med ett ljust beigerosa lack för att jämna ut och dölja mönstret i gellacket en smula. Det har en otrolig förmåga att lysa igenom även ganska mörka lack och även om just regnbågsnaglar med alla sina färger är ganska förlåtande så blev det lite bättre så här.

rand på rand bygger du dina regnbågsnaglar

 

Regnbågsmönster

Sedan la jag en droppe av första färgen, den röda, på en liten plastbit. Med penseln plockade jag upp en blygsam mängd och drog den diagonalt över toppen på naglarna (en hand i taget). Det behöver inte bli exakt rakt och perfekt, det blir jättefint ändå och ingen kommer syna manikyren med lupp. När det röda penslats på vispade jag runt penseln i removern och torkade av den på pappret. Dags för nästa orange som jag penslade på i ett band precis under det röda. Och så vidare. När första lagret var på så hade inte färgerna täckt helt så jag gjorde det en gång till och passade samtidigt på att justera linjerna lite. Regnbågsnaglar är lite pyssel men så kul ändå att se mönstret växa fram.

Avslutet

regnbågsnaglar växer fram

När alla lager torkat förseglades det hela med med Essies Gel Setter som ger väldigt fin glans och dessutom torkar otroligt snabbt för att inte vara ett snabbtorkande lack. Klart! Eller, dags att ta tag i den andra handen…

toppenbra topp lack som ger fin glans

Gel Setter Top Coat från Essie kostar 129 kr hos Meds.

Färgerna till årets regnbågsnaglar är…

sex lacker ingår i regnbågsmanikyren

Rött: Go Green Le Vernis i Rouge Garance från Yves Rocher, lite tunn formula för att dölja mitt underliggande mönster helt men har du omålade naglar så kommer det funka fint. Kostar 99 kr/5 ml och finns på märkets hemsida.

Orange: Nail Polish i Le Coucher de Soleil från Atelier Rouges sommarkollektion. Kostar 99 kr/8 ml och finns på Kicks.

Gult: Plant Based Nail Colour i Mimosa från HM där du också hittar det för kanonpriset 69 kr/8 ml.

Grönt: Vernos à Ongles i Miranda Green från Gucci. Kostar 295 kr/10 ml och finns på Åhléns City.

Blått: O2 Nail Polish i nr 661 Over the rainbow från Depend. Det kostar 39 kr/5 ml och finns på Åhléns.

Lila: Nail Lacquer i Violet Visionary som ingår i OPIs precis lanserade höstkollektion. Det kostar 185 kr för hela 15 ml och finns just nu att bevaka på Lyko.

Vill du inte fixa dina egna regnbågsnaglar och bor i Stockholm? Boka in dig hos någon av Nail Democracys tre salonger som du kan läsa om här.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

7

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.