Jessica Blockström

Veckans skönhetsfajt – handkräm med solskydd

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Meds och Skincity.*

veckans skönhetsfajt är handkräm med solskydd

Det vräker ner regn utanför mitt fönster just nu. Men jag har hört att solen ska komma tillbaka. Och vi kommer att fortsätta behöva smörja våra händer frekvent med kräm även denna höst. Därför har jag den här veckan plockat handkräm med solskydd till veckans skönhetsfajt. Det finns faktiskt inte så värst många med den här kombinationen längre. Det är märkligt för är det något som åldrar huden på händerna så är det ju solen. Det är här de trista pigmenteringarna dyker upp först och UV-ljus är inte snällt mot hudspänst. Samtidigt gör inte handtvättande det mycket bättre. Tvål är uttorkande och torr hud skrynklar sig snabbt. Kombattanterna i veckans skönhetsfajt både mjukgör och skyddar mot sol. Det märkliga är att dessa båda liknar varandra väldigt mycket De har ett väldigt rakt på sak-utseende, inget lull eller fluff direkt. De innehåller båda 75 ml, när du trycker ut innehållet ser det lite ut som en salva och deras INCI’s är trevlig läsning för en ingrediensnörd. Så finns det något som skiljer. Kolla här.

Anti-Pigmentation Hand Cream SP 25, Ultrasun

handkräm med solskydd och niacinamid

Det här är en handkräm med solskydd där du får en mix av kemiskt och fysikaliskt filter. Bland övriga ingredienser finns allt från glycerin och niacinamid till squalane och ceramider. Doften är lite som en salva och konsistensen ganska så rik. Det senare gör att den inte riktigt går ner helt i huden direkt. Den känns lite som gamla tiders fysikaliska solfilter som var en smula tröga. Men ytan! Den ser så fin ut och ha en skyddande film är nog inte så dumt i dessa dagar. Det är silica i, kan vara detta som gör att hudtonen blir alldeles jämn och snygg.

Anti-Pigmentation Hand Cream SP 25 från Ultrasun kostar 129 kr/75 ml och den finns hos Skincity.

Hyaluron-Filler + Elasticity Age Spot Correcting Hand Cream SPF 30, Eucerin

handkräm med solskydd och pigmentfläckshämmande thiamidol

Här får du ett något högre solskydd med enbart kemiska filter. Den stora skillnaden är dock att denna handkräm med solskydd smälter så mycket snabbare ner i huden och lämnar den alldeles len och mysig. Även denna har en lätt doft av salva och en fin INCI där du förutom glycerin också får sheasmör och som namnet antyder hyaluronsyra. Lite förvånad att inte hitta trendingrediensen niacinamid men istället har man använt något som heter arctiin som gör gott för hudspänsten och thiamidol. Det senare är en ingrediens Eucerin har patent på och som i studier visat sig ha riktigt bra effekt på pigmentfläckarna.

Hyaluron-Filler + Elasticity Age Spot Correcting Hand Cream SPF 30 från Eucerin kostar 149 kr/75 ml och du hittar den på Meds.

Sammanfattning av veckans skönhetsfajt

Jag gillar båda dessa handkrämer. De ger ett bra solskydd, kostar ungefär lika mycket, återfuktar fint och motverkar pigmenteringar, om än på lite olika sätt. Men en stor och viktig skillnad är känslan på huden. Ultrasuns är inte lika behaglig som Eucerins. Jag tycker också att den senare vinner i längden när det kommer till hudvård. Där Ultrasun gav omedelbart och synligt utjämnande resultat så får du finare händer allt eftersom med Eucerins. Kanske inte att pigmenteringar försvinner på två veckor som det står i releasen. Men fräschare blir huden. Det är också den jag helst har i väskan. Jag vill inte känna mig kladdig när jag smörjer på språng. Den är liksom mer finlir. Skulle jag vara en trädgårdsperson som gräver i myllan varje helg eller en som älskar att vara ute med segelbåten – ja, då hade jag tagit på mig Ultrasun utan att tveka. Glömde nämna att den faktiskt är vattenresistent och därför toppen om du ska ut på sjön.

Flera fina smörjprodukter till kroppen kan du läsa om här

Och letar du efter en go skrubb till kroppen ska du kika här.

 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

6

Detta inlägg har 6 kommentarer

  1. Maria

    Ja, tack för tipset! Är välsignad med ganska snälla ålderstecken i ansiktet än så länge (44 år) där jag är slavisk med solskydd, men jag har ju GLÖMT mina händer! Har precis varit i Österrike och vandrat i soligt väder och inser att jag smörjer in mig med solskydd hemskt duktigt men gärna slutar vid handlederna…hallå?! Nu ska det bli ändring. Dags att ta hand om händerna bättre (älskar att fixa med mina naglar, men resten av händerna är ju också värda omsorg)! Tack igen!

    1. Jessica Blockström

      Vad roligt! Tack för att du berättar. Och låter ju underbart med vandring i Österrike ☀️ Ha en fin kväll!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.