Jessica Blockström

3 lyxiga nyheter på hårfronten

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Eleven och Lyko*

Fina nyheter på hårfronten

Det är inte bara på hudvårdshyllan och makeupsidan det trillat in nyheter de senaste månaderna. Det har hänt en hel del kul på hårfronten också. Jag har hittat tre nya favoriter som just nu går varma här hemma, alla med lite extra lyxkänsla. Kolla in de här stjärnorna!

En hårfin kärlekshistoria

vårdande stjärna på hårfronten med favoritdoften mojave host

Ett av de hetaste samarbetena på hårfronten förra året var när Byredo teamade upp med hårmärket Ouai (uttalas typ way). Det landade i ett torrschampo som blev så hajpat att jag inte hann med att klicka hem det innan den limiterade upplagan var slut överallt. Ledsen blev jag för doften som använts var en av mina absoluta favoriter: Byredos Mojave Ghost. Tydligen är det Ouai-grundaren Jen Atkins favvo också. Hon bar just den då hon kysste sin nuvarande man för första gången. Otroligt gulligt. Och säkert anledningen till att det precis landat ytterligare ett samarbete mellan dessa märken. Den här gången var jag beredd. Till höstens limited edition har Byredo återigen använt Mojave Ghost men denna gång är det Ouais oerhört hyllade Leave-In Conditioner som doftsatts. Jösses vad mjukt och gosigt håret blir av denna. Friss försvinner, stråna får bra studs och här ges också en dos värmeskydd. Effekten påminner om en annan Leave-In favorit, svenska Noirs. Ouais är något krämigare i konsistensen. Och så har vi doften. En vinnare!

Mojave Ghost Leave-In Conditioner från Byredo + Ouai kostar 290 kr/140 ml vilket jag tycker är förvånande billigt för något som känns så lyxigt. Det knepiga är dock att få tag på en flaska. Den säljs väldigt selektivt men än så länge verkar det finnas i Byredos egen webbshop.

Klimatsmart i duschen

 

Tvätta håret vill man ju men hur kan man göra det på ett lite mer klimatvänligt? Man jobbar hårt med just detta på hårfronten kan jag lova och en kategori som just nu växer så det knakar är schampo på kaka. Här har man både tagit bort plasten och vattnet vilket ger både mer hållbara transporter och mindre avfall. Davines jobbar ständigt för att minska sitt klimatavtryck och ändå leverera bra resultat. I sommar kom man med inte mindre än fyra Shampoo Bars, en för varje familj som finns i märkets Essential-serie: Dede för alla, Volu för bättre fluff, Love för finare lockar och mindre friss och Momo för att ge fukt till torra strån. Detta måste vara bland de lyxigaste schampokakor som finns. De doftar ljuvligt, är lätta att använda, löddrar härligt och ger finfin effekt på håret. Det senare kan vara för att de har ett lägre pH än vad som är brukligt och därför gör dessa mer skonsamma. Tips! Låt inte någon schampokaka ligga och torka på ett fat. Jag lägger min i en nätpåse så får den hänga där tills det är dags för nästa tvätt. Då håller kakan längre och det blir fräschare.

Shampoo Bar från Davines kostar 249 kr för rejäla 100 gram och du hittar hela ligan hos Lyko.

Sladdlös styling i miniformat

Sladdlöst har varit hett på hårfronten ett tag, både Babyliss och Dyson har gjort detta. Ingen av dem levererar dock en så smidig liten sladdlös styler som GHD. Nya Unplugged är så liten och lätt att du enkelt bär med den vart du än ska. Till och med på hajk. Det sista kan man inte säga om Coralle från Dyson, en rätt otymplig pjäs om än toppen för dig med krulligt och kraftigt barr. Babyliss sladdlösa varianter är inte speciellt stora eller tunga men ganska långa. Unplugged mäter ca 21 cm vilket också gör den lättrattad. Och nästan så liten att du kan ha den på fickan… Vi är två här hemma som just nu slåss om denna nyhet. Och det avslöjar dess enda svaghet. Laddningen. Du ska inte ha ett större svall när du jobbar med Unplugged. Laddtiden ligger på max 20 min. Vill du bara fixa lite detaljer, platta en lugg eller vrida till några lockar runt ansatsen – då är den toppen. Plattorna är lika bra som på märkets andra stylers och värmen ligger på 185 grader, idealt för att forma håret utan att skada (men alltid värmeskydd). Kul också att du kan välja mellan svart och vitt.

Unplugged från GHD ligger på 2999 kr men finns just nu hos Eleven för 2399 kr.

Nyfiken på fina nyheter när det kommer till makeup? Då ska du klicka dig hit!

Mer intresserad av sköna rengöringar för ansiktet och vad som hänt på hudvårdsfronten den senaste tiden? Då är tipset att kika här. 

Kan inte få nog av hår? Spana in de här nyheterna som kom tidigare i år. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

13

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Malin

  Hej Jessica!
  Tack för en fantastisk blogg!
  Ett litet önskeinlägg, vore så kul att läsa din ”Bästa-lista”. Typ bästa rengöring, bästa ansiktsvatten, dagkräm osv. Enda nackdelen skulle nog vara att det skulle bli ett stort hål i plånboken, vill ju ha allt du tipsar om
  Ha det bäst!

  1. Jessica Blockström

   Vad glad jag blir, tack för pepp. Och vilket superbra tips. Håll utkik så kommer det här snart. Ha en fin kväll! Jessica

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.