Jessica Blockström

8 budgetkap på hudvårdshyllan

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Eleven, Kicks, Lyko, Meds, Skincity och Yves Rocher.*

sju suveräna budgetkap från hudvårdshyllan

Lite skralt i kassan efter semestern? Det är några dagar kvar tills lönen rasslar in och skulle du behöva fylla på hudvårdshyllan har jag några riktigt bra budgetkap att tipsa om. Hela åtta stycken till och med, testade under lång tid av undertecknad. Det fina är att alla kan stoppas in i vilken rutin som helst, när som helst. Kolla här!

Balmig rengöring

 

budgetkap för dig som vill ha ett rengöringsbalm

En av de mjukaste och lenaste rengöringar som finns, den här balmen känns nästan för snäll. Gör den verkligen huden ren? Jajamensan, Squalane Cleanser smälter bort smink och smuts som ett proffs. Tricket är att massera den på huden tills den blir en olja och sedan tillsätta vatten för att kunna skölja bort. Som alltid när jag använder balm eller olje-rengöring så har jag en tvättlapp jag sveper av produkten med. Känslan efteråt är väldigt behaglig. Huden känns ren och ändå len och återfuktad. Ett modernt budgetkap helt enkelt.

Squalane Cleanser från the Ordinary kostar 75 kr/50 ml och finns hos Eleven.

Snabbtvättande budgetkap

Effektivt och ändå så snällt mot huden är dent här klassiska micellärvattnet som vi sedan några år inte behöver hämta hem från de franska apoteken. Sensibio H2O har fått väldigt många efterföljare men jag tycker fortfarande att det här är ett av de bästa som finns, speciellt om vi ska prata budgetkap. Jag använder det dock bara på morgonen eller om jag tränat på dagen och behöver något enkelt att svepa bort svett och smuts med efter duschen.

klassiskt och snällt rengöringsvatten

Sensibio H2O från Bioderma kostar 155 kr/500 ml och finns på Meds. Vill du lyxa till det med smart pumplock, som på varianten på bilden här ovan, hittar du den hos Lyko för 255 kr.

Remover som fixar vattenfast

budgetkap som sveper bort även vattenfast smink

Även denna är en gammal klassiker som dock har fått en smula förändrad formula, man har moderniserat INCI och tagit bort lite tveksamma ämnen. Det gör att jag tycker Express Eye Makeup Remover Waterproof är ett ännu bättre budgetkap än vad det var tidigare. Några droppar på en bomullspad (gärna en sådan du kan tvätta) och du sveper lätt bort även det mest envisa matta läppstift eller svartaste vattenfasta mascara.

Express Eye Makeup Remover Waterproof Makeup från Yves Rocher kostar 75 k/100 ml och finns på märkets hemsida här.

Porminskande toner

 

toner som gör porer mindre synliga

Vill du ha synlig effekt på hudens textur med mindre porer så är det här ett riktigt bra val. Ett mjölkigt och nästa lite krämigt ansiktsvatten som lika gärna skulle kunna ha essence i sitt namn. 7 % Nicinamide Re-Texturising Toner är ett budgetkap då det är drygt som tusan och förutom sina ytförbättrande egenskaper så innehåller flaskan både allantoin, bisabolol och cica, eller centella asiatica som den här antioxidanten också heter. Alla tre har en skönt lugnande och i viss mån rodnadsdämpande effekt. Hoppas över bomullen här och klappa istället in formulan i huden.

7 % Niacinamide Re-Texturising Toner från BeautyAct kostar 179 kr/150 ml och finns exklusivt hos Kicks.

Budgetkap som ger fukt på djupet

plumpande och återfuktande essence

Känns huden lite hängig och torr är det här en superbra sak att stoppa in i rutinen. Förutom att ge fukt på djupt så plumpar den riktigt fint och gör huden väldigt mjuk. Det här är en av produkterna som tagits fram av Skin Treat tillsammans med min smarta skönhetsredaktörs-kollega Maria Ahlgren och det är min absoluta favorit från den kollektionen. Maria är Japan-proffs och har hittat flera spännande ingredienser där som används i serien. I Fermented Mushroom Hydrating Essence är det bl a fermenterad reishi som ska vara både reparerande och läkande samt polyglutaminsyra från natto (jästa sojabönor) som hjälper huden att hålla kvar fukt. Även här får du en lite mjölkigare konsistens än ett vatten men trots det går formulan fint in i huden utan att lämna någon klibbig känsla.

Fermented Mushroom Hydrating Essence från Skin Treat kostar 199 kr/150 ml och finns även den exklusivt hos Kicks.

Smart bas-serum

smart serum som gör gott för alla hudtyper

De här sköna, lugnande och välgörande dropparna är så toppen för de passar alla, fungerar åter om och går att kombinera med vilken rutin du än har i övrigt. När man använt det några veckor så märker man att huden känns fräschare, piggare och finare. Det bygger upp barriären, jämnar ut ton och yta och fyller på med en dos fukt med hjälp av niacinamid, glycerin, C-vitamin, hyaluronsyra, druvkärneoljor och extrakt från lakritsrot. Har du aldrig använt serum tidigare är det jättebra att börja med då det är så okomplicerat och ändå så otroligt bra. Skincity har tagit fram väldigt många bra och prisvärda produkter men om jag måste plocka en favorit från hudvårdshyllan så är det detta.

First Concentrate från Skincity Skincare kostar 389 kr/30 ml och finns på Skincity.

Skön fuktcreme

fuktkräm som gör huden härligt len

Namnet på den här ansiktscremen är grymt missvisande och anledningen till att jag inte testade den direkt när jag fick den. Man kan tro att det är kollagen i och just den ingrediensen är lite för stor för att ge effekt längre ner i huden. I Collagen Face Cream finns dock så mycket annat som gör min hud glad, allt från sheasmör och tri-peptider till mjölksyra, magnesium, hyaluronsyra och linfröolja. Det ges fukt men också förutsättningar för att hålla den goa fukten kvar. Och huden blir nästan löjligt len. Den är parfymfri så bra om du har en känslig näsa. Och inga tillsatta färgämnen, något som är rätt ovanligt bland lite billigare hudvårdsmärke. Dock innehåller den bivax så vill du ha veganskt behöver du välja något annat. Ett här är ett ganska nyupptäckt budgetkap som verkligen väckt nyfikenheten för det här ganska nya brittiska märket.

Collagen Face Cream från Q+A kostar 159 kr/50 g och finns på Meds.

Multifunktionellt budgetkap

När rutinen gått på semester-lunk under några veckor kan huden behöva väckas till liv igen. Dags för peeling med andra ord. En tub jag tar till med jämna mellanrum är den prisvärda 3 in 1 Exfoliating Mask. I den skönt krämig formula samsas AHA och BHA med enzymer från granatäpple och korn från silika. Mixen löser skonsamt lösa döda hudceller. Huden blir lenare och mer lystrig och cirkulationen får en välbehövlig boost. Att den heter mask är lite missvisande. Du behöver bara låta den sitta någon minut och sedan massera en kort stund innan du sköljer av det hela. Mitt tips är att lägga en fuktmask precis efteråt. Då blir resultatet ännu finare och huden väldigt glad. Här hittar du massor av härliga masker att spana in.

3 in 1 Exfoliating Facial Mask från Indy Beauty kostar 187 kr/75 ml och finns hos Meds.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

16

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Anna

  Wow, kanonbra tips! Har dessvärre fyllt i hyllorna, men ska definitivt ha dessa i åtanke. Tack!

  1. Jessica Blockström

   Vad kul att du gillade dem!

 2. Lotta

  Tack för tipsen!
  Har en fråga ang niacinamid tonern, kan man, ska man använda varje dag eller ett par ggr i veckan? Både morgon o kväll eller antingen eller? Läste omdömen på Kicks nu och en del blev torra efter ett tag. Jag använder även The Ordinary Glycolic toner, funkar det att kombinera?
  Är även mycket intresserad av den där mushroom essensen, kommer troligtvis köpa i höst/vinter. Kan jag kombinera allt detta?
  Ursäkta dumma frågor men är lite villrådig.

  1. Jessica Blockström

   Hej Lotta,
   Jag tycker du i så fall ska varva, inte använda dessa båda toners samtidigt. Sedan är mitt råd att man inte använder exfolierande ansiktsvatten hela tiden utan mer som en kur. När flaskan är slut så kan man låta huden vila några veckor. Essencen kan du däremot ha jämnt och morgon som kväll. Har du fler funderingar är det bara att fråga! Ha en fin dag

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.