Jessica Blockström

Ny smart nedbrytningsbar makeupsvamp

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Åhléns*

Du som följt mig ett tag vet säkert att jag inte är överdrivet förtjust i att använda makeupsvamp när jag lägger bas. Visst blir resultatet av foundationarbetet riktigt fint och skirt, det är enkelt att lyckas. Men det känns bara inte bra för naturen att förbruka en massa svampar. De bör ju bytas ut ganska ofta för att vara fräscha, en gång i månaden ungefär. Och det kan ta upp till 50 år att bryta ner materialet. Då är fingrar eller foundationborste betydligt mer hållbart. Men så damp det ner en riktigt smart nyhet här på hemmakontoret.

Framtidens makeupsvamp

innovativt på makeupsvamp fronten

EcoTools är ett märke som hela tiden utvecklar sina produkter för att bli så hållbara som möjligt. Och nu har man alltså lanserat världens första 100 % biologiskt nedbrytbara makeupsvamp. BioBlender består av vatten, majs, växtoljor och naturliga pigment som det tar naturen cirka 180 dagar att lösa upp. Jag har använt alla tre storlekar som finns i några veckor nu och är imponerad. De är sköna att använda och ger så fin finish, det blir verkligen helt sömlöst. Jag blöter mina med lite en settingspray och trycker sedan in min foundation. Här har jag använt favoritprimer från Laura Mercier, foundation från Pat McGrath, concealer från MAC och bronzer från Oskia. På ögonen är det Curl-mascaran från Dior, en ny otrolig ögonpenna från Lancôme och ett nytt ljuvligt läppstift från Armani – mer info om de två senaste kommer snart.

Makeup med hjälp av biologiskt nedbrytbar makeupsvamp

 

Visst är det så att mycket foundation också försvinner in i skummet även på denna. Jag försöker dock minska svinnet genom att pumpa ut produkt på handryggen och plocka upp med min makeusvamp därifrån vartefter. Jag upplever dessutom att det inte blir lika farligt när jag använder en settingspray att fukta svampen med istället för att ”bara” blöta den med vatten. Det här är definitivt ett verktyg jag kommer att fortsätta använda, älskar verkligen resultatet!

BioBlender från EcoTools finns i tre olika storlekar. Köper du en stor  kostar den 119 kr för en, för två betalar du 149 kr och ett kit där även en mini och en mellan ingår går på 189 kr. Du hittar dem på Åhléns.

Tvätta ofta

Det är så viktigt att göra rent din makeupsvamp grundligt för att undvika bakterietillväxt men denna ska även göras rent innan du slänger den på komposten. Lite diskmedel och mycket vatten, skölj ordentligt – vattnet ska vara klart innan du är klar.

 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

9

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.