Jessica Blockström

Skönhetstips & trädgårdsknep med Victoria Skoglund

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Meds och Åhléns*

Mitt jobb tar mig ibland till magiska platser och idag var det dags igen när Weleda bjöd in till jubileumslunch (100 år blir märket!) hemma hos trädgårdsmästaren Victoria Skoglund. Jag brukar ofta vara på Zetas, Victorias handelsträdgård, då den bara ligger ett per kliv från vårt hus. Jag älskar att bara gå omkring och kolla  på allt fint som finns där. Men idag hade vi alltså förmånen att få hänga hemma hos Victoria i hennes privata trädgård. Och vilket ställe hon har här. Otroligt lummigt och precis på stranden till sjön. En dröm helt enkelt.

victoria s magiska växthus
Skönhetsligan på plats i växthuset.

Anledningen till att vi var just här är för att Victoria sedan i våras är ambassadör för naturkosmetik-klassikern Weleda. Jag vet dock att hon använt märket långt innan det här samarbetet inleddes. Jag intervjuade Victoria för flera år sedan för Femina och redan då hade hon flera favoriter från dem på sin topplista.

Under lunchen idag delade Victoria med sig både av skönhetstips och trädgårdsknep. Vi börjar med produkterna hon använder varje dag.

Victorias favorit till ansiktet

klassiska skin food är victoria skoglunds favorit

– Jag smörjer in ansiktet med Skin Food i originalversionen både morgon och kväll. Det är perfekt som underlag för makeup. På kvällen mixar jag den också med några droppar Mandelolja då min hud behöver extra mycket fukt eftersom jag är i klimakteriet. Jag gillar inte bara effekten och känslan utan även doften som är lite androgyn.

Skin Food från Weleda lanserades redan 1926 och har kammat hem otaliga priser sedan dess. I höst kommer ytterligare en produkt till Skin Food-familjen i form av en bodylotion. Originalet kostar 129 kr/75 ml men du hittar den just nu hos Åhléns för strax över hundralappen.

Vi fick klämma på en av höstens nyheter hos Victoria – en bodylotion i Skin Food-familjen.

Victorias favorit till kroppen

kroppsolja som ger fin lyster till huden

– Även här är det Skin Food-serien som gäller men istället för ikonen så har jag Body Butter, en produkt som gör att jag inte har något fnas på benen längre. För att få lite extra lyster men utan skimmer smörjer jag också in huden med Sea Buckthorn Replenishing Body Oil.

Skin Food Body Butter från Weleda kommer numera i en burk av återvunnet glas. Den kostar 189 kr/150 ml och finns hos Kicks.

Sea Buckthorn Replenishing Body Oil från Weleda har ett rekommenderat ut-pris på 189 kr/100 ml men du hittar den hos Meds för 139 kr.

Händerna

handkräm som snabbt smälter in i huden är Victorias favorit

– Med mycket grävande och massor av handtvätt behövs något djupt återfuktande och återställande men jag vill också ha något som går snabbt ner i huden så att jag kan sätta sig och knappra på datorn utan att vänta på att krämen ska sjunka undan. Precis det får jag med Almond Sensitive Skin Hand Cream. Jag älskar också den mjuka och varma doft som påminner om bakverk.

Almond Sensitive Skin Hand Cream kostar normalt ca 99 kr/50 ml med den finns just nu på Åhléns för ca 79 kr.

Bonustips!

Havtorn är inte bara en ingrediens i flera av Victorias favoritprodukter. Varje kväll lägger hon ungefär 20 havtorsbär i ett glas vatten och låter stå över natten. På morgonen dricker hon vattnet och äter bären, ett tips speciellt för kvinnor då det gör gott för slemhinnorna.

Victorias smarta trädgårdsknep

Drömmen att få bo som Victoria Skoglund

 

– Jag odlar inte bara växter utan också jorden och har flera komposter. Det har nästan blivit en sport att inte behöva ta hem jord från jobbet. Bland annat har jag en bokashi där jag får en väldigt frisk jord.

– Jag tar tillvara på sådant jag klipper. Gräsklipp lägger jag t ex i krukorna då det både håller kvar fukt och ger tillbaks kväve.

– Jag har anlagt buskar och blommor som bin och fjärilar gillar och jag har valt ut dem för att de ska avlösa varandra under säsongen så att det hela tiden ska finnas något som drar dessa till sig. Utanför växthuset har jag också placerat växter som bina gillar för att de lätt ska hitta in och pollinera grönsakerna där inne.

Vill du ha fler proffstips? Kolla in det här smarta knepet för en fantastisk finish på din foundation. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

8

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.