Jessica Blockström

Bästa nyheterna på Daisy Beautys skönhetsmässa

Daisy Beautys skönhetsmässa
Peppade, preppade med ansiktsmask och redo för första rummet på Daisy Beauty Expo. Eventgeneral Sam är också på hugget.

 

I helgen var det dags för ännu en omgång av minimässa i regi av Daisy Beauty. Faktiskt den tredje detta året. I små grupper besöktes i tur och ordning olika rum med väldigt olika inriktning. Det började med kosttillskott och hårvård med naturtema, fortsatte med koreansk hudvård och brittisk budgetmakeup, sedan dök det upp en mystisk box och på slutet väntade svenska Pixi och POP. Lite av det mesta alltså, precis som en bra skönhetsmässa ska vara. Här är nyheterna jag tycker du ska spana in.

Barry M

plånboksvänligt nagellack i höstens färg
En av de fina höstfärgerna på Barry Ms nagallack Gelly Nail Paint.

 

Jag kan inte låta bli att tänka på gamla låtar när jag hör det här märkets namn. Det är som en skön mix av Boney M och Barry Manilow. Och Barry M är faktiskt inte nytt. Det grundades i London av Barry Mero för snart 40 år sedan. Man var en av de första med svart läppstift och märket var känt för nagellack i regnbågens alla färger. Nu gör man även hyllade paletter och fantastiska multibalms. Man kan få svindel av hur billig en palett är och tänka att det måste produceras i Kina. Men alla produkter tillverkas i egen fabrik i London. Så hur kan man hålla så låga priser? Alla produkter utom två kostar under 100 kr. Svaret är att innehållet har hög kvalitet men förpackningarna andas inte lyx. Askarna av av papper och man har tagit bort lull som t ex speglar och borstar.

ny palett som presenterades på skönhetsmässa
Black Cherry är en av två nya paletter i höst med både matta och skimrande skuggor.

 

Den här hösten kommer nykomponerade paletter, fina färger på nagellack och vattenaktiverade färgpigment. Höstnyheterna har inte landat än men andra bra produkter från Barry M, som den otroligt multipaletten, hittar du bl a på Lyko.

Pixi

krämskuggor från pixi

Pixi känner de flesta till men om du är nyfiken på deras bakgrund kan du läsa om det här. Det humörhöjande märket har varit en makalös nyhetsspruta de senaste åren och på denna skönhetsmässa fick vi se tre nya stjärnor. Mest pepp blev jag på DetoxifEye Serum som jag inte hunnit testa än samt krämiga EyeLift Max. Det senare är en ögonskugga du lätt sveper på locken för en snabb, snygg och välsittande färgklick. Eller färg och färg – de sex nyanserna är i stort väldigt milda och naturliga vilket gör dem mycket använda. Jag har testat och gillar dem mycket, ett väldigt enkelt sätt att snabbt piffa upp looken.

EyeLift Max från Pixi kostar 179 kr och har än så länge bara kommit upp på Kicks.

POP

POPs grundare Sara
Sara är lika härligt färgsprutande som hennes produkter.

 

POP Beauty är färgsprakande märke grundat av Pixi-Petras lillasyster Sara. Det började med makeup (som inte finns här) men sedan en tid tillbaka har man även  problemlösande hudvård som nu lanserats i Sverige. Det är lekfullt och kul men också bra. Som Be Gone Clarifying Cica Stick som lugnar känslig hy eller Lit AF Essence som bombar med fukt och annat härligt. Jag har dock bara testat fuktmasken Jetsetter Anti-Fatigue Mask men den är väldigt skön. Det finns dock ett problem. Jag kan inte hitta någon bruksanvisning. Jag har vänt och vridit men icke. Så jag vet inte hur länge masken ska sitta på och om den måste sköljas av. Och samma gäller alla produkter jag har här hemma. Det här måste man bara fixa så fort som möjligt.

ansiktsmask och lugnande stick från pop beauty
Smarta förpackningar men något saknas. Foto Arga tanten, jag var för upptagen med att testa produkterna att jag glömde plåta….

 

POP Beautys produkter kostar mellan 120 kr och 175 kr och du hittar dem på H&M.

Skinrx Lab

nytt hudvårdsmärke för känslig hy och för problemhy

Det koreanska hudvårdsmärket Skinrx Lab är en ny bekantskap för min del även om det grundades redan 2015 (och moderbolaget 10 åt före det). Man har ett spännande patent vid namn MadeCera där man mixat ceramider med madecassoside. Det senare är en komponent i centella asiatica. Madecassoside har otroligt lugnande och samtidigt antiinflammatoriska effekter. Perfekt för dig med känslig hy men även de med acne ska få fina effekter. Produkterna är indelade i två serier: rosa Re-turn som är framför allt är återfuktande med lystereffekt och gröna Re-born för de som lätt får plitor och pormaskar Det finns så mycket spännande här att jag knappt vet var jag ska börja. Men Double Essence Toner, Sleeping Mask och Hydro Water Peel Toner ligger bra till…

duo fas essence och toner på skönhetsmässa

MadeCera från Skinrx Lab har inte lanserats än men kommer snart på Lyko där du kan bevaka produkterna redan nu. 

Hemlig box

En av sakerna vi fick smygkika på var en helt ny skönhetsbox signerad Daisy Beauty-teamet. Den släpptes idag och du ser den här nedan.

Daisy Beauty Box limited edition är en riktig goding, en välfylld kartong där du hittar några riktiga favoriter från några av våra bästa svenska märken. Tutti nio produkter är det under locket, alla i full size. Vet inte om det någonsin hänt i skönhetsboxarnas historia. Här finns Depend, Emma S, Hickap, Indy Beauty, Ida Warg , LH Cosmetics, Löwengrip och så den danska duon Pudderdåserne som bidrar med en skalpborste och ett läppbalsam. Det enda jag inte testat är Indys serum och lösfransarna. Priset är 699 kr men värdet 1788 kr. Du hittar Daisy Beauty Box Limited Edition här.

8

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.