Jessica Blockström

Veckans skönhetsfajt – tvättbara rengöringsrondeller

rengöringsrondeller med veckodagar
Gårdagens uppsättning av rengöringsrondeller

 

En klok kvinna sa härom dagen att valet av skönhetsprodukt inte kommer rädda klimatet, vi kan inte köpa oss ur krisen. Att konsumera mindre är lösningen. Ett sätt att göra det är att byta från vanliga bomullsrondeller till tvättbara rengöringsrondeller. Det har dykt upp en hel del sådana under året och två nyheter bara den senaste månaden. Jag har testat både the Body Shops Clean Conscience Reusable Make-Up Remover Pads (puh…) och danska I love beauty’s Cleansing Routine Facial Pads några veckor och det finns både plus och minus med båda.

Först vill jag säga att jag också testa en hel del ”fleece”-liknande varianter, som t ex Garniers. Jag gillar dem inte alls. Även om de är mjuka upplever jag att huden känns lite torrare efteråt och materialet är så märkligt att dra över ansiktet. Då gillar jag de varianter i bomull och liknande så mycket bättre. Vad som är bra? Låt oss gå igenom dem var för sig först.

Clean Conscience Reusable Make-Up Remover Pads, the Body Shop

Här får du lite tunnare frottérondeller tillverkade av ekologisk bomull och bambu. I kitet får du sju stycken märkta med veckans dagar plus en nätpåse att stoppa dem i när du använt dem och förvara i när du tvättar dem. De är riktigt sköna. Jag brukar ha tvättlappar att ta bort remover och masker med och det här känns inte annorlunda förutom att de är lite mindre format. De tar inte heller mycket plats. Tyvärr gör storleken att de lätt försvinner, jag har redan förlorat några någonstans i tvättmaskinen. Gissar det är samma märkliga fenomen som med strumpor som försvinner. Det är också lite lite med bara en per dag. På instruktionen står det att man kan tvätta dem i 30 grader. Det låter lite så jag har kört minst 40. De blir då helt rena. Förutom något ostrukna så ser de ut som när jag fick dem och det gillar jag.

Clean Conscience Reusable Make-Up Remover Pads från the Body Shop kostar 95 kr och de finns än så länge bara hos märket.

Cleansing Routine Facial Pads, I Love Beauty

dansk ekolyx rengöringsrondeller
Måndag till söndag och så några till.

 

Till dessa lite mer exklusiva och skräddade rengöringsrondeller har man använt ekologisk bomull och hampa vilket också är miljövänliga val. Hampan gör att de blir lite kraftigare i tyget än ovan nämnda. Det ger i sin tur en skonsam exfoliering men gör också att de inte riktigt lika följsamma. Här har man kört finlir. De har en ficka där två fingrar får plats för att hålla fast dem och kommer i en lite större tvättpåse som gör det lätt att hålla ordning på dem. Kul är att du också får några extra om du behöver. Förutom veckans alla dagar är det tre som är märkta med Spaday, Anyday och Yesterday – om du råkade glömma rutinen kvällen innan. Jag upplever att du behöver tvätta dem innan du använder första gången. Vätska rinner lite på ytan när de är helt nya och du behöver ta mer än annars. Så fort de är tvättade så fungerar de dock som vanligt.

Cleansing Routine Facial Pads från I Love Beauty kostar ca 190 kr/10 pads (SEK) plus nätpåse och du hittar dem på butikens hemsida här.

Så vilka rengöringsrondeller vinner skönhetsfajten?

Jag använder främst dessa för att ta bort ögonmakeup, om jag ska ha någon slags ansiktsvatten eller exfolierande toner och på morgonen när jag snabbt vill svepa av huden med micellärrengöring. När det är tvätt av hela ansiktet med olja alternativt balm eller jag lagt ansiktsmask tycker jag fortfarande det är smidigast att ta mina gamla vanliga tvättlappar som jag roterar mellan. Bra är att där också välja ekologisk bomull och/eller bambu.

Men tillbaka till skönhetsfajten. Båda funkar bra till micellär-arbetet på morgonen. Vill du ha något som är riktigt mjukt ska du välja the Body Shops varianter, de är skönast runt ögonen enligt mig. Efter tvätt ser de ut som innan, rena och samma storlek även om jag tvättat dem lite för varmt. Gillar du att det känns lite mer ekolyxigt och beautynördigt, om du helt enkelt vill ha något extra, så är I love beauty’s varianter toppen. Man blir verkligen glad av dem. De passar bäst om du vill ha dina rondeller till ansiktsvatten, rengöringsbalm eller exfolierande toner. Jag gillar dem också på halsen och den ska man inte glömma. Här får du ju en naturlig exfoliering som kan vara trevlig. Och så är det ett plus att du alltid har någon extra att ta till när det behövs. De krymper dock lite trots att det står att de kan tvättas i 60 grader.

På jakt efter riktigt bra rengöring? Du hittar nya spännande varianter här och här. Min gamla favorit alla tider kommer snart i ett ”De tog slut”-inlägg. 

Den lilla danska skönhetspärlan

Känner du inte till I love beauty? Då är det ett tips att besöka den här lilla pärlan nästa gång du kommer till Köpenhamn. Här har moderedaktören Charlotte Torpegaard i fem år samlat sina favoritmärken men också tagit fram några egna smarta produkter. Det är verkligen en upplevelse och ger inspiration att komma hit. Som ett litet mini-Cow, fast med dansk touch. Adress: Kronprinsessegade 23.

7

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Lotta

  Intressant och tack för tipsen!
  Kan ju själv tipsa/berätta vad jag använder till mitt micellär vatten på morgonen. Tror inte det funkar till nåt annat.
  En sån där gul rund svamp, ca en cm tjock. Häller lite på den torr, lagom mycket, och masserar försiktigt ansikte o hals. Vänder ibland på den o masserar en gång till. Så det måste vara en mjuk sort! Det skummar lite (jag har Garnier) sen sköljer jag av det o tvättar svampen med tvål.
  Lykos är för hårda, vet dessvärre inte vem som har en mjuk sort. Måste snart köpa ny själv.

  1. Jessica Blockström

   Spännande! Hur länge håller den ungefär?

   1. Lotta

    Vet inte riktigt! Har haft min jättelänge och använt den från och till. Antar att man kan ha den länge, den tvättas ju ändå efter varje gång.

    1. Jessica Blockström

     Du får gärna berätta när du vet var de finns ☺️

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.