Jessica Blockström

Oldie but goldie – Beauty Sleeping Mask från Shiseido

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Lyko.*en mask att lyxa till med på natten

Man samlar  på sig favoriter under åren. Shiseidos Beauty Sleeping Mask är en av dem som hängt med längst. Det är flera år sedan den lanserades i sin första version. Sedan dess har märket gjort om denna härliga mask en gång tidigare. Det var när Waso lanserades, en serie som var tänkta till en något yngre målgrupp. Tyvärr upplevde jag att just Beauty Sleeping Mask blev lite sämre i den här upplagan. Formulan var plötsligt märkligt grön och väldigt parfymerad.

Ny bättre mask för skönhetssömnen

Nu har man omformulerat Waso-serien igen. Det finns lite nya produkter men det fina här är att Beauty Sleeping Mask fått sig en renovering. Och den här versionen är till och med är ett snäpp vassare än den klassiska formulan. Jag älskar nattmasker, så enkelt och så smart.

Fukt, studs och lyster

formula med c-vitamin rika kapslar

Beauty Sleeping Mask från Shiseido har fortfarande en behaglig svalkande gelformula. Den är så lätt på huden att man knappt kan tro effekten du får. Under natten pumpas huden med fukt, det är så härligt att vakna och se fräschare, slätare, lystrigare och studsigare ut än när man kröp till sängs. Här finns fuktgivande och fuktbevarande glycerin, trehalose och yuzu tillsammans med japansk lime, eller shikuwasa som den heter. Den kommer från Okinawa, en av de blå zonerna där folk lever otroligt länge. Det är rikt på polyfenoler, skyddande och barriärstärkande. Den lena citrusdoften kommer från frukterna, det finns ingen parfym längre. De gula kapslar som smälter när du masserar masken över huden. De släpper ut C-vitamin och lystergivande oljor. Dessa går sönder lättare än de vita kulor som fanns i den tidigare versionen. Väldigt tacksamt att man inte måste trycka hårt för att få dem att spricka.

Mask med hållbarhetstänk

Waso-serien har som jag tidigare nämnt gjorts om för att bli mer hållbar. Förutom att man valt närproducerade unika japanska ingredienser så är burken till stor del av återvunnen plast medan locket tillverkats av riskli. Och nästa år kan du köpa refill!

Waso Beauty Sleeping Mask från Shiseido kostar 395 kr/50 ml* på Lyko.

Vill du läsa om fler riktiga hudvårdspärlor men till något billigare peng så kan du kika här

*Den nya Beauty Sleeping Mask är flera hundralappar billigare än båda tidigare versioner men dessa var på 80 ml medan den nya bara är på 50 ml. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

10

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.