Jessica Blockström

5 plånboksvänliga makeupnyheter

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Lyko och Åhléns.*

Det fanns en tid då billigt smink betydde sämre kvalitet som man fick kämpa mer med för att få till bra.  Så behöver det verkligen inte vara längre. Åtminstone inte om du tänker på innehållet och inte bryr dig så mycket om förpackningen. Här är fem plånboksvänliga pärlor som gör det riktigt kul att fixa looken för att de är så lätta att jobba med.

Brow-sessive Brow Shaping Gel, Wet n Wild

mycket plånboksvänliga brynmascara

Den här brynmascaran ser verkligen inte mycket ut för världen. Och det kommer lite mycket av den krämiga formulan med upp på borsten. Men om du bara drar av lite av detta på kanten så har du snart riktigt snygga bryn. Brow-sessive Brow Shaping Gel är nog den mest plånboksvänliga brynmascara jag ramlat på. Den både formar, ger färg och fyller ut utan att det blir smuligt och resultatet sitter verkligen bra. Och det för mindre än en hundring. Den finns i 4 nyanser. Inte är så mycket men ändå fler än många andra budgetmärken. Jag har Brown.

Brow-sessive Brow Shaping Gel från Wet n Wild kostar 79 kr och den finns hos Lyko.

Stay On Semimatt Lipstick, BeautyAct

läppstift med semimatt finish och plånboksvänliga priser

Kicks eget märke har levererat mycket bra produkter till trevliga priser ända sedan lanseringen. Jag har dock inte vara helt övertygad när det kommer till de lippisar man släppt. Det flytande matta var t ex en stor besvikelse. Men nu har man slagit till med en rad nyheter där en av favoriterna är Stay On Semimatt Lipstick. Det är ett otroligt härligt, gelkrämigt läppstift. Du får bra med pigment och en finish som är jämn och snygg. Det finns 14 färger, jag har fastnat för Sweet Dreams och Together we are Mauveless. Trots halvmatt finish känns det inte torrt, det tack vare fuktgivande oljor. Till skillnad mot många andra plånboksvänliga produkter får du en hylsa som känns dyrare än vad prislappen säger.

Efter en hel dags jobb, rätt dåligt ljus och makeupen kanske inte är on fleek direkt. Men brynmascaran från Wet n wild och Stay On Semi Matte-läppstiftet i Toghether We are Mauveless från BeautyAct ser ju ändå ganska toppen ut.

 

Stay On Semimatt Lipstick från BeautyAct kostar 179 kr och du hittar det exklusivt på Kicks.

Velvet Multi-Purpose Palette, Barry M

Den här välfyllda paletten är av papper. Låt dig inte luras av det. Innehållet är helt galet bra. Du får 9 skuggor plus highlighter, rouge och matt bronzer i många användbara nyanser. Det enda knepiga här är att färgerna är lite väl pigmenterade, du behöver pyttelite för att få effekt. Det är stor skillnad mot många liknande i samma prisklass där du nästan måste gnugga för att få upp tillräckligt med färg. Jag saknar bara två saker. En matt neutral ljus basskugga. Och spegel. För det här priset måste man ändå vara mer än nöjd. Och det där med att asken är av papper, det gör bara att den är toppen att ta med sig på resor.

Velvet Multi-Purpose Palette från Barry M kostar 169 kr och den finns nu på Lyko.

The Artist Collection Flat Definer Brush, Flaer

Den lilla tunna vingen du kan se på bilden ovan är gjord av senaste nyheten från Flaer. Den platta penseln är en av fem i limiterade The Artist Collection inspirerad av action paintng och konstnären Jackson Pollock. Här är dessutom färgen Klein-blå (uppkallad efter konstnären Yves Klein). Tanken är att de ska inspirera dig framför spegeln. Jag tycker de är fulsnygga på något sätt. Stråna är mjuka men Flat Definer Brush är ändå kompakt och något styv. Det gör den inte optimal att sota med. Måla fina linjer och vingar är den dock riktigt bra till. Toppen är så tunn utan att den ger med sig när du trycker lite hårdare. Det gör att du kan få till mer grafiska former. Stråna är av syntet och kan användas till både puder och flytande produkter.

En hel kollektion med plånboksvänliga penslar och borstar.
Hela The Artist Collection där designen är inspirerad av konstnärer och konstformer från förr.

 

Artist Collection Flat Definer Brush från Flaer kostar 99 kr och du hittar den än så länge bara på Kicks där den är ännu billigare om du är medlem. 

Magna Water Magic Mascara, Idun Minerals

I våras forsade det in nyheter på mascarafronten. Den här säsongen  har det varit lugnare. Men några fina nyheter har det kommit. Idun Minerals nya är en av dem. Magna Water Magic är första varianten från svenska märket som du tvättar bort enbart med vatten. Borsten är en tät gummivariant som lätt kammar igenom för klumpfri effekt. Jag tycker den ger fin volym och gillar att den passar även dig med lite känsligare ögon. Dock är det där med volymen något som min kollega Arga tanten inte alls håller med om. Jag förstår inte hur man kan få så olika effekt men kanske beror det på franskvalitet och om där är något kvar på stråna eller inte när man borstar på den. Den ger inte lika härlig fyllighet som min stora favorit från Idun, den som heter Liv (läs om den här).

mascara som tas bort med vatten i den plånboksvänliga kategorin
Iduns nya plastpiggsborste i närbild.

 

Magna Water Magic Mascara från Idun Minerals hittar du hos Apotea, Boozt och Lyko från oktober. Priset blir 219 kr/13,5 ml.

Vill du inte vänta på att Iduns mascara ska landa så hittar du en annan favorit här. För en riktigt bra klassiker du kan tvätta av med vatten så ska du kika här. Och håll utkik här för recension av två andra nyheter om du är på mascarajakt. Det kommer en skönhetsfajt mellan två giganter i dagarna.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

14

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.