Jessica Blockström

Höstens bästa herrdofter 2021

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Eleven, Kicks, Lookfantastic, Lyko och Åhléns*

mannen med många herrdofter

Nu blir det herrdofter och anledningen är att en av männen i mitt liv fyller år, han jag är gift med och har fått två fina barn med. Min andra hälft är inte bara väldigt rolig, en underbar pappa och en stor djurälskare som jag. Det är också en väldigt väldoftande man jag lever med.  Men så har han ju mycket härligt att välja på här hemma. Och faktiskt extra så den här hösten. Det har kommit otroligt många fina, spännande och roliga nya herrdofter. Här är de jag placerat i makens doftgarderob (och kanske lånar lite av emellanåt).

Phantom, Paco Rabanne

roligast bland höstens herrdofter är roboten från rabanne

Första gången jag såg den här spexiga lilla killen blev jag alldeles till mig. Och när jag sedan fick se reklamfilmen fick jag lyckliga fjärilar i magen. Den är underbar! Kolla in denna feel good-video!

Men hur är då själva doften? Den hamnar i familjen aromatisk fougére med krämiga noter från lavendel genom hela pyramiden. Här finns en dos citron på toppen, patchouli i hjärtat samt vanilj och vetiver i basen. Man har arbetat mer hållbart än vi är vana att se bland herrdofter. Flera av ingredienserna är etiskt framtagna och det finns refill, tyvärr bara till den allra största flaskan på 150 ml som jag inte sett i Sverige. Storleken under, den på 100 ml, har en QR-kod du kan scanna med mobilen och koppla upp dig för tillgång till allt från speciella filter till låtlistor och spel. Det är en doft för killar, jag gillar den men nallar inte.

Phantom från Paco Rabanne kostar 1010 kr/100 ml EdT och den finns bl a hos Lyko.

Illusione Bois Nu, Bottega Venetaherrdofter från italien, denna borttaga veneta

Det här är ett av mina egna favorithus när det kommer till parfymer. Bottega Venetas signaturdamdoft återkommer jag till ofta, otroligt elegant med en sensuell läderslinga som fångat mitt hjärta. Du hittar den här. Men även när det kommer till herrdofter är de skickliga på att få ihop fina noter. Förra året lanserades Illusione för herr och dam, i år kommer uppföljarna. På herrsidan har man lagt till namnet Bois Nu som betyder ungefär naket trä. Det är en elegant mjuk doft med lätt värme, här finns bl a monoï, pomerans och patchouli tillsammans med tränoter och vanilj. Den fungerar lika fint på mig som på maken och för mig är det en kvällsdoft, kanske middag för två.

Illusione Bois Nu från Bottega Veneta kostar 850 kr/50 ml EdT och den finns bl a hos Åhléns.

Hero, Burberry

friskast bland höstens herrdofter är hero

Den här flaskan är så cool i all sin enkla elegans. Och det speglar rätt bra innehållet. För där väntar en spritsigt fräsch men samtidigt lite kärv mix av bergamott, enbär och svartpeppar. Efter en stund glider det in lite värme från cederträolja. Den har något väldigt klassiskt och tidlöst över sig utan att det blir ett dugg mossigt. Det är nyduschat och välskräddat, oavsett om han glider ner i ett par slitna jeans eller drar på sig snygg-kostymen.

Hero från Burberry kostar 695 kr/50 ml EdT och du hittar den bl a på Åhléns.

L’Heure Verte, Kilian

häftig notblandning bjuder kilian på

Den här coola cognacs-inspirerade flaskan* finns inte hemma. Men jag önskar att den gjorde. Jag fick ett litet prov härom dagen och nu har jag gått och sniffat igen och igen. L’Heure Verte är en av de häftigaste unisex-dofter jag snubblat över och lika extravagant i sin komposition som flaskan. Öppningen är en galen lakritssmocka med absint, violblad och lakritsrot som så småningom jordas i patchouli, sandelträ och vetiver så att den får lite grön touch och inte blir så bedövande, bara beroendeframkallande. Här sitter man i baren och har självförtroende, slänger käft och känner sig både snygg och smart. För många skulle den här kvala in bland herrdofter men om jag bär den ger den mig råg i ryggen. Och jag gillar det.

L’Heure Verte från Kilian kostar 1800 kr/50 ml och du hittar den exklusivt hos Cow Parfymeri. Bor du långt från Stockholm eller Göteborg där man har butikerna? Då kan du be om att få doftprov skickat hem till dig. Det är en service man erbjuder på Cow utan extra kostnad.

Scandal pour homme, Jean-Paul Gaultier

Kaxigaste flaskan bland den här höstens herrdofter hittar du hos härligt tokiga Jean-Paul Gaultier. Scandal lanserades 2017 som damdoft men nu slår man till med en Pour homme. Här bjuds det på orientaliska noter tillsammans med kola, tonkaböna, salvia och vetiver. Det är väldigt mycket kola i början men när den får lägga sig lite blir den mer kryddigt träig, fortfarande med en hel del power dock.

Scandal pour Homme från Jean-Paul Gaultier kostar ca 700 kr/50 ml EdT och den finns på lookfantastic.

The One Gold for Men EdP, Dolce & Gabbana

Vi avslutar med en guldglänsande nyhet, den nya Gold  från det italienska modehuset som är en EdP vilket är lite ovanligt i den här sällskapet. Jag blev inte förtjust i denna vid första sniffen. Det var när den landat som jag upptäckte hur fantastiskt mustig och samtidigt härligt frisk den är. Vill gärna borra in näsan i en skäggig hals och sniffa på Gold. Den är en mix av tränoter och friska noter som bergamott, blodapelsin, geranium, patchouli, salvia, vetiver och varm amber.

The One Gold for Men EdP från Dolce & Gabbana kostar specialpris 679 kr/50 ml på Eleven just nu.

Fler dofter från årets nyhetsskörd kan du läsa om här.

*Kilian kommer från familjen Henessy, klanen bakom det berömda cognacs-märket med samma namn.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

8

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Sia

    Bois nu = naken skog?

    1. Jessica Blockström

      Nä, såklart inte. Mer naket trä skulle jag tro. Eller kanske rent trä, låter mer som en doftreferens.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.