Jessica Blockström

Makeupartistens tips för modern twist på höstlooken

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Sephora.*

Äntligen har Givenchy tagit sig i kragen och kommit tillbaka till Sverige. Jag gissar lite men tror att det absolut finns en kännedom om märket här hemma. Men tror att man mest tänker mode och kanske doft. Makeupen och hudvården har oförtjänt hamnat i skymundan. För här finns så mycket bra.

Givenchys makeupartist presenterar märket och tips till höstlooken
Dominique övertygar Elles Carin Hellman om löspudrets förträfflighet.

 

Härom dagen fick jag och några av mina kära kollegor hänga med Givenchys internationella makeupartist och utbildare, den supertrevliga och duktiga Dominique Lehongre.  Han hade så många tricks i bakfickan att vi gamla rävar allt blev lite tagna. Bland annat fick han Elles Carin Hellman att till slut förstå hur bra det kan bli med riktigt fint löspuder. Enligt Dominique är en bra arbetad bas 80 % av en lyckad makeup. Och en del av det är just puder.

Basen

Men först foundation, något han applicerar med fingrarna för att det värmer formulan och gör den mer elastisk samtidigt som det masserar huden när du arbetar i cirklar över musklerna. Och det är i sig både bra för huden på lång sikt och basresultatet direkt. Det här tycker jag är ett bra tips vilken foundation du än använder. Har inte haft möjlighet att testa Givenshys är men här kan du hitta några av mina favoriter.

Snille-puder

puder att fixera höstlooken med

 

Och så hade vi det där med puder…. Det är 15 år sedan Givenchy lanserade Prisme Libre Loose Powder. Geniet bakom det är Nicolas Degennes, samma person som en gång kom på Guerlains magiska kul-puder Météorites. Här får du fyra nyanser som tillsammans korrigerar, jämnar ut och ger mjuk lyster samtidigt. Smarta pigment anpassar sig efter ljuset, precis som fotokromatiska glasögon ändrar färg efter om du är inne eller ute. Jag har testat pudret i någon vecka och det är så bra. Bra att tänka på: med puff får du mer kompakt resultat, använd borste om du vill ha det mer skirt och naturligt. Dominique tipsade också om att rouget ger makeupen mer känsla och för en modern sådan, applicera närmare näsroten än du tror. Ta också några tag med borsten på sidorna av halsen, en liten gest som ger mycket för helhetsintrycket av höstlooken.

Prisme Libre Loose Powder finns i sex olika varianter för att alla hudtyper ska kunna hitta den perfekta puderpartnern, den jag har använt heter Voile Rose n° 3. Det kostar 539 kr och finns exklusivt på Sephora.

Brynen

tips till en naturlig brynlook

Vill du göra bara göra en sak för ditt utseende och ge det mer uttryck så menar Dominique att du ska satsa på brynen. Vill du göra det enkelt för dig och är ute efter en modernt naturlig effekt så tipsar han om att måla med din brynena på handryggen och plocka upp färgen därifrån med spoolieborsten. Sedan borstar du den på brynen. Önskar du mer intensitet? Fukta spoolieborsten först med lite vatten. Då blir det också lite mindre naturligt – oavsett om du kör handryggstricket eller målar direkt med pennan på brynen. Dominque använde såklart Givenchys brynpenna som heter Mister brow.

Läpparna

lägg bara läppstift mitt på munnen för den moderna höstlooken

Givenchys läppstift är supercoola, så rikt pigmenterade att du bara behöver svepa dem över läpparna en gång för att få täckande effekt. Gillar du att kunna skräddarsy produkter finns här dessutom möjlighet att byta ut hylsan mot en annan färg, ett sätt att få en liten tå in i couturevärlden utan att behöva belåna lägenheten. Dominiques tips för höstlooken? Applicera bara läppstiftet på mitten av läppen för en slags blush-effekt utan skarpa konturer. Jag har inte riktigt blivit vän med just den här looken än men lovar att återkomma med bildbevis när jag naglat den. Säkert är i alla fall att det här läppstiftet glider på så snyggt och är behagligt att bära. Det innehåller vårdande ingredienser som hyaluronsyra och växtextrakt.

Le Rouge från Givenchy finns i 34 nyanser, kostar 379 kr och säljs också bara exklusivt på Sephora.

För övrigt är all makeup otroligt fin både i formula, effekter och designen. Kika bara på de fina skuggkombinationerna i paletterna här nedan.

Givenchys makeup hittar du just nu exklusivt på Sephora, kolla in den här. Snart kommer också hudvården som är något väldigt speciellt. Håll utkik här för mer info om den.

Vill du ha fler smarta tips från eminenta makeupartister så kan du läsa det här och här.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

13

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.