Jessica Blockström

Veckans semesterlook med nya makeupfavoriter

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Lyko, Sephora, Skincity och Åhléns*

favoriter plus lite vin gjorde min semesterlook

Lite skralt med uppdateringar den här veckan men har bra anledning. Är just nu i Kroatien med två av mina bästa vänner för att fira att vi alla fyller 50 i år. Det har varit så fina dagar trots att vädret inte varit på topp. Vi har sett så mycket, från gamla slitna och vackra byar och otroliga utsikter till små roliga och nästan gömda hippie-ställen som sakta växt fram precis vid havet. Och igår gav vi oss ut på äventyr till en restaurant som jag blivit tipsat om. Visste inte vad vi kunde vänta oss men blev mycket positivt överraskade. Det som nappat för dagen hamnade på tallriken, så var det med det. Och om resten av veckan gått i en ganska enkel makeupstil så var det kul att få fixa till en snygg semesterlook när man skulle på lokal. Jag passade på att använda några nya favoriter som trillade in precis innan avresan och här finns även toppenprodukter att ta med sig just på resa. Så här såg semesterlooken ut.

semesterlooken hösten 2021

Basen

Så enkelt det är att fixa en snygg, fräsch och jämn bas med CCC Cream från CLE tillsammans med nya Sunshine Under Eye Tint + Brighten från Milk Makeup. Tvärtemot vad jag brukar så kör jag concealern först här och fyller sedan bara på lite lätt där det behövs med CLEs CC-creme. Milks concealer är en värdig utmanare till hyllande Hyaluronic Hydra-Concealer från By Terry. Den mjukar upp mörka ringar utan att lägga sig i veck och är otroligt lättarbetad. På toppen sitter en kula där formulan tittar ut. Jag upplever att den är lättdoserad och även fungerar att lyfta upp dalar vid näsan och munnen utan att lämna spår. Den finns i sju nyanser, jag har den som heter 1.

Sunshine Under Eye Tint + Brighten från Milk Makeup kostar 319 kr/6 ml och finns endast på Sephora.

Smartaste produkten för en semesterlook

CCC Cream från CLE är oerhört lättarbetad och lägger sig mycket jämnt och fint. Du kan läsa mer om den här. Vad jag däremot upplever är att den blir lite väl glansig på vissa partier. Därför behöver jag sätta den med puder. Just det finns i bästa paletten jag har i samlingen: The Riviera Box från Nathalie Berzelius Stockholm. Jag vet att jag skrivit om den många gånger tidigare men nu när jag skulle iväg blev det än en gång så uppenbart hur bra den är. Också så perfekt på resa. Här finns fasiken nästan allt. Förutom att sätta med puder så körde jag väldig lätt contouring med den matta bronser precis under kindbenen och även lite på halsen. Rouget har en toppenfärg för att ge mina kinder pigg och fräsch hudrodnad. Jag borstar det ganska nära näsan och hela vägen ut över öronen.

The Riviera Box från Nathalie Berzelius Stockholm är en liten investering på 1199 kr men man har så mycket användning för den. Du hittar den bl a på Lyko.

Kindlyft

Jag adderade dock lite extra tryck mitt på kinden med en annan nyhet från Milk Makeup: Bionic Blush. Det här är ett väldigt lätt rouge i behaglig gelformula. Väldigt enkel att punktmarkera med och perfekt om du vill ha en lite extra färgkick på kinden. Du behöver inte vara orolig för att det ”märker” huden som en del tinas, det här smälter ihop med den egna hudtonen och innehåller dessutom en del återfuktande ingredienser. Huden ser en smula jämnare ut efteråt vilket ju är en fin bonus. Det finns i 4 nyanser, här har jag använt den som heter Infinity.

Bionic Blush från Milk Makeup kostar 229 kr för mycket dryga 8 ml. Du hittar det på Sephora.

Ramen till ögonen

Brynen drog jag snabbt över med budgetpärlan Brow Sessive från Wet n Wild men runt ögonen la jag lite extra tid. Först en grundskugga över hela locken, sedan den bronsskimrande från Nathalie-paletten på rörliga delen. Efter det en liten ram med minivinge signerad Stylo Contour des Yeux från Gucci i nyansen Chocolat. Den är en så kallad automatisk variant som du skruvar upp och har en liten smart vässare i bakvagnen. Jag tycker den sitter bra, formulan är vattenfast. För att den inte ska röra sig en endaste millimeter fäste jag den ändå med den bruna skuggan i paletten. Då kan man också dra i formen lite och justera den.

Stylo Contour des Yeux från Gucci kostar 325 kr och du hittar den bara på Åhléns.

Favoritverktyg

Min gamla favoritpensel för sådant är från Linda Mehrens utmärkta verktygskollektion. Tyvärr finns det inte kvar längre. Innan jag stack hann jag dock testa Shiseidos nyhet Katana Fude Lining Brush, en vegansk pensel som både är ergonomiskt designad för att ligga perfekt i handen och klippt i en vinkel som gör detaljer lättare att lyckas med. Den ser lite ut som formen på ett svärd och namnet betyder också svärdborste. Det är den undre penseln du ser på bilden här ovan.

Katana Fude Lining Brush från Shiseido kostar 310 kr och finns bl a på Kicks.

På fransarna

Under några veckor har jag testat höstens nya mascaror. En av dem som gått varmast är en ny medlem i Lancômes Hypnôse-familj. Hypnôse L’Absolu de Noir ser inte ut att vara något speciellt vid första anblicken. Förutom ytterligare en bra mascara från Lancôme. Men i formulan finns både extra svarta pigment som ger mer drag till blicken och stärkande ingredienser som jag tycker fått mina fransar att bli längre och finare. Den blir också bara bättre efter någon veckas användning. Mascaror är luriga på det sättet. Nu får jag till fin fyllighet och volym, fiberborsten ger snygg separation och stråna är inte så långa vilket ger bra kontroll om man vill finlira lite.

Hypnôse L’Absolu de Noir från Lancôme kostar 345 kr och finns nu hos Kicks.

Mjukt på läpparna

På bilden ovan syns knappt läpp-produkten som valdes för kvällen. Det blev lena och krämiga Super Soft Lip Oil från Babor. Den ser lätt skimrande ut i tuben men det syns inte på. Effekten blir bara en fin plumping-effekt utan den pirrande och kylande känslan som många sådana lippisar annars har.  Jag drog på mig det idag tillsammans med lite mascara och concealer för att visa lite tydligare (och för att känna mig lite pigg efter gårdagens vin-intag). Perfekt om man vill ha en naturlig läppkänsla med lite glans och vård.

Super Soft Lip Oil från Babor kostar 259 kr/4 ml och den finns bl a på Skincity.

Nyfiken på fler av veckans look? Du hittar dem här. 

Lagom till att vi ska åka iväg kom det fina vädret tillbaka. Det här är just nu utsikten från min kompis hus, som ligger i Stintjan utanför Pula i Istrien med bara 800 meters promenad ner till havet. Så vackert här. Det kommer en lite reseguide med tips på saker att upptäcka. Så håll utkik om du är nyfiken på den här delen av Kroatien! Har du frågor? Kör på i kommentarerna.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

15

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.