Jessica Blockström

Allt om höstens nya hajpade foundations

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Hudoteket, Kicks, Skincity och Åhléns.*

höstens mest hajpade foundations

Vägen till en fin makeup börjar med hudvården men en bra foundation är minst lika viktig. Jag tycker baserna blir bättre och bättre, det blir helt enkelt lättare att lyckas få till det. Men jag är en smula bekymrad över trenden med hybrider som ska vara hudvårdande. Hur mycket hudvård kan du få från en foundation egentligen? Lurigt är det. En del gör verkligen gott medan många andra har just dessa välgörande ingredienserna rätt långt ner på INCI men lyfter gärna fram dem ändå. Så är fallet med en del av höstens nya foundations som trots det fixar det primära jobbet – att få huden att se fräschare och finare ut.

True Match Nude Plumping Tinted Serum, L’Oréal Paris

en av höstens hybrid foundations

Det har östs lovord över denna sedan lanseringen för några veckor sedan. Håller den för hajpen? Jo, det skulle jag säga. För en billig peng är det en riktigt bra foundation, speciellt om du gillar lätt täckning och lyster. Jag upplever också att porerna blir något mindre tydliga. Vad jag skulle vilja opponera mig mot är inte resultatet. Det är namnet. Det här är inget serum. Benämningen syftar enbart till att formulan är väldigt tunnflytande. Så pass att den faktiskt blir lite svår att hantera och kladdig kring öppningen. Men annars – både billig och bra. Finns bara i nio nyanser men då de är skira fungerar varje nyans till flera hudtoner.

serumfoundation från l'oréalTrue Match Nude Plumping Tinted Serum från L’Oréal Paris kostar 199 kr/30 ml och den finns bl a på Åhléns.

Original Liquid Mineral Foundation, BareMinerals

foundation med hög halt naturliga ingredienser

Jag var inte vän med denna första gången jag testade den. Den ville inte lägga sig jämnt, finishen blev inte bra. Men så testade jag Hailey Biebers knep att ”shake it to wake it” och simsalabim. Det lät fånigt men funkade. Fin utjämning och fräsch finish. Inte lika tunn som ovan nämnda men ändå naturlig effekt med lite fräknar som lyser igenom. Formulan är till stor del naturlig med bl a mineraler. Du får även bra solskydd och rodnader syns mindre. Jag tycker också det är så fräscht med pump, en detalj som dessutom förlänger hållbarheten. Däremot känns flaskan plastig och jag förstå inte den här papperslappen  som sitter på insidan. Den gör att man inte ser mängden som är kvar inuti. Pluspoäng för hela 30 nyanser. Upplever dock att de som heter N och ska vara neutrala drar lite åt det gula hållet.

mineraler ger fin hy med denna foundation

Original Liquid Mineral Foundation SPF 20 från BareMinerals kostar 439 kr och du hittar den hos Skincity.

Phyto-Teint Nude, Sisley

en av höstens bästa foundations

Om jag ska välja en favorit av alla nya foundations så har du den här. Nude känns inte som makeup, så lätt på huden. Trots det får du en nästan magiskt utjämnande effekt som ser naturlig ut och håller hela dagen. Huden ser så fräsch och fin ut. Och man behöver väldigt lite till ett helt ansikte. Du får en hel del fina ingredienser men i ärlighetens namn så ligger det mest silikoner bland de översta på INCI. Jag har inget emot silikoner av det här slaget, de gör att produkten är toppen. Jämför med märkets tonade fuktkräm Phyto-Hydro Teint så är den inte lika sval och inte lika krämig i konsistensen, mer len och smidig. Flaskan med pip känns både nätt och lätt men du får lika mycket som i de flesta andra foundations. Det finns 16 nyanser.

fin naturlig effekt med sisleys nya foundation

Phyto-Teint Nude från Sisley kostar 825 kr för 30 dryga ml. Den finns bl a hos Hudoteket.

Your Skin But Better Foundation + Skincare, It Cosmetics

foundation med medeltäckande effekt

Här ser du den mest täckande av de fyra i inlägget och den går fint att bygga på för ännu mer täck-effekt om du önskar. Ganska typiskt It på något sätt. Återigen lite lurigt med namnet dock. Det är främst silikoner bland de fem första ingredienserna. Visst finns hudvårdande ämnen som aloe vera och B5. Men förutom glycerin så hamnar dessa långt ner vilket betyder  liten mängd. Det känns. När jag är lite torr i huden fungerar den inte, då blir det samling i näsvecken och lite sämre lyster. Mycket bättre på någon med mer fet eller blandhy skulle jag tippa. Eller om du har en bra primer under som jag på bilden här nedan (du ser den också på bilden högst upp). Finns i 24 nyanser.

Your Skin But Better Foundation + Skincare från It Cosmetics mostar 410 kr/30 ml och finns exklusivt på Kicks.

Nyfiken på mina topp-foundations alla tider? Du hittar dem här. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

17

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.