Jessica Blockström

Pigmenterad inpackning piggar upp hårfärgen

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Hudoteket, Kicks och Lyko.*

Före och efter en pigmenterad snabbkur
Före och efter den pigmenterade snabbkuren från Grazette.

 

Härom dagen fick jag ett skräddarsytt pressutskick med ny pigmenterad inpackning för håret. Och det landade perfekt då jag upplevt att min kopparfärg tappat i tryck de senaste veckorna. Och då är just pigmentmask perfekt att ta till.  Det är enkelt, betydligt billigare än att springa till salongen och det går snabbt. Det finns dock ett litet problem. Det är inte helt lätt att hitta nyans som blir snygg just i lite mer kopprigt rött hår. I alla fall inte om du vill ha väldigt synligt resultat. Jag har testat så många, både röda och koppriga.

Nu har jag dock lärt mig att koppar med en gnutta guld är en bra kombo. Favoriten som jag blandat kommer från Davines. Deras Alchemic Conditioner är ett superskönt, krämigt och djupt vårdande balsam. Jag vet inte riktigt vad som skiljer det från en pigmenterad inpackning för denna ska gärna sitta en bra stund. Oavsett så ger det en väldigt mjuk färguppfräschning som gör skillnad utan att direkt vara tydlig.

ny pigmenterad inpackning

Men tillbaka till nyheten. Det är svenska Grazette som för ett tag sedan lanserat Add Some Re-Boost. Här finns 16 färger plus tre pasteller och två som man kallar mixfärger du kan använda för att förstärka eller dämpa en färg. I mitt presskit hade man plockat ihop just Copper och Gold men där fanns även mixfärgen som heter Blonde. Den senare ska göra att koppar blir lite mer brun. Jag hoppade över den och körde ungefär 2/3 Copper och 1/3 Gold. Nästa gång ska jag testa med för att se hur det blir. Så smart om det funkar!

Så här gör man:

  1. Tvätta håret med schampo
  2. Krama ur vatten med en handduk
  3. Kamma igenom med en bredtandad kam
  4. Om du ska blanda två färger, gör det i handen. Applicera sedan pigmenterad inpackning jämnt över håret. Kamma igenom även efter.
  5. Låt sitta mellan 5-15 minuter beroende på hur intensiv effekt du vill ha.
  6. Skölj ordentligt och avsluta med balsam.

Några tankar. Jag lät inpackningen sitta nästan 20 minuter. Den blev helt underbart lysande och härlig. Men något mer så än jag faktiskt trott. Jag har aldrig testat en liknande pigmenterad produkt som ger så mycket färgresultat vilket chockade mig lite. Men också så underbart härligt. Jag måste också säga att håret blev väldigt mycket fräschare, det här är en pigmenterad inpackning som verkligen också är vårdande.

Tänk på att:

  • Använda plasthandskar för att inte få missfärgad hud. Det ingår varken när du köper Grazettes pigmentinpackning eller Davines pigmentbalsam.
  • Slarva inte med handdukstorkningen innan du applicerar inpackningen. Är där för mycket vatten i stråna kommer inte färgpigmenten att kunna tränga in och du får ingen hållbar effekt.
  • Ha en liten handduk nära, gärna en du inte är rädd om. Då kan du torka bort färg som hamnat i pannan men också snabbt handduktstorka håret innan applicering.

Jag använde:

Djuprengörande schampo innan för att verkligen få bort alla stylingrester osv. Favoriten är svarta Triple Detox Shampoo från Living Proof som jag upplever inte gör håret lika gnissligt som liknande varianter, löddrar fint på andra tvätten och även städar rent i hårbotten.  Triple Detox Shampoo från Living Proof kostar 279 kr/160 ml och det finns bl a på Lyko.

Min bästa bredtandade kam från Budgie. Den är billig, syns i necessären och fungerar toppen. The Comb från Budgie kostar 59 kr och den finns på Kicks.

Och så pigmenterad inpackning såklart. Add Some Re-Boost från Grazette kostar 199 kr/150 ml, jag har inte ens använt 1/5 av innehållet i tuberna. Dessa hittar du bl a hos Lyko.

Vill du se hur det gick till när jag testade Add some Re-boost. Då kan du kika här.

Nyfiken på andra härliga hårprodukter? Det kan du hitta här.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

13

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.