Jessica Blockström

Världens bästa och mest lugnande nattmask just nu

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Sephora.*

På spa men innan bastubonanza och utebad med snöyra som fick kinderna att blossa.

 

Befinner med just nu i ett snötäckt Piteå för pressresa med Daisy Beauty-gänget. Här ska vi testa SPA på Kust Hotell och lära oss om nyheter från flera spännande märken. Men det är inte vad inlägget ska handla om idag. Istället hoppar jag in lite snabbt för att berätta om en helt fantastisk produkt som jag upptäckt de senaste månaderna, något som är värd alla priser i världen. Varför? Jag har en väldigt nära vän som varit mycket sjuk och gått igenom omänskliga behandlingar. Det är svårt att se någon som mår så dåligt och som kämpar så hårt för att försöka hitta något som känns normalt i livet. Jag har försökt hjälpa till så gott det går. Nej, hudvård och smink är inte medicin men det finns något där som ger en känsla av värde. Att ta hand om sig själv. Och det finns saker som kan minska obehag som kommer med behandlingarna. Under den här resan har vi testat lite olika produkter för att lindra en mycket utsatt hud och hittat en nattmask som varit nästintill magisk.

Nattmask som gör verklig skillnad

bästa nattmask som finns just nu

Cicapair Tiger Grass Sleepair Intensive Mask från Dr Jart+ är en len gel med lugnande och lindrande ingredienser. Den ska egentligen användas som nattmask men det finns inget som säger att du inte kan lägga den på dagen och låta sitta en bra stund. En sjuksköterska som tagit hand om min vän sa att vad det än var som hon smorde in på huden så borde hon fortsätta med det. Aldrig hade hon sett så fin effekt på en hud som strålats. Och min vän har verkligen älskat den.

Vad är det som gör denna nattmask så bra?

Bland ingredienserna finns allt från glycerin, niacinamide, probiotika och trehalose till centella asiatica och andra läkande gröna örter. Och så har du en släng av dimetikon, dvs silikon. Många är rädda för silikoner men har du irriterad, känslig och kanske även skadad hud så är det riktigt bra. Huden behöver ett skydd för att hålla kvar fukt och hindra dåliga ämnen att tränga ner i sprickor och liknande. Förutom att huden känns så mycket lugnare och lenare så blir hudbarriären stärkt och rodnader betydligt mindre tydliga. Men viktigast för mig – den har gett min fina kompis lite glädje, hon har verkligen älskat denna nattmask och vill gärna att jag delar hennes upplevelse av den med er.

För att visa hur bra den fungerar drog jag idag på mig den efter massa bastu, utebad i snöstorm och en hel del irriterande varmt vatten som fått huden att verkligen blossa. Här kan du se före och efter.  Det räckte med en halvtimme för att huden skulle må fint igen.

nattmask fast på dagen med fint resultat

Hela Cicapair-serien är faktiskt toppen, inte bara Dr Jart+s nattmask som får toppenbetyg. Här finns också den TikTok-hajpade Tiger Grass Color Correcting Treatment, en något gröntonad formula som är en smula knepig att använda men direkt trollar bort rodnader och samtidigt jobbar på hudformen. Vi har finfina effekter även från den i kompiskretsens testpanel. Själva burken är förvillande lik seriens nattmask men när du öppnar locket så är cremen mycket kraftigare i konsistensen. Och beigegrön.

Cicapair Tiger Grass Sleepair Intensive Mask från Dr Jart+ kostar 429 kr för en rejäl burk på 110 ml. Den finns endast på Sephora.

Cicapair Tiger Grass Color Correcting Treatment från samma märke kostar 479 kr/50 ml och även den finns bara på Sephora.

Har du ofta rodnader och vill ha en bas som hjälper direkt, är både utjämnande för yta och ton? Då hittar du två fina förslag här

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

13

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Charlotte Svensson

    Hej!
    Den här ska jag absolut testa! Sen undrar jag vilken som är din absoluta favoritfoundation? Den får gärna täcka bra då jag har en del röda partier och ge mycket fukt eftersom jag lätt blir yttorr.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.