Jessica Blockström

5 populära skönhetsprodukter som blivit parfym

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Lyko och Sephora.*

Har du någonsin haft en ansiktscreme, hårspray eller kanske ett läppstift där doften varit en del av den härliga upplevelsen? En doft du gärna skulle vilja tappa på flaska och ha som parfym? För min del händer det titt som tätt och allt oftare går den där önskan i uppfyllelse. De flesta jag känner till har sitt ursprung i hårprodukter. Men en av de senare jag hittat är sprungen ur en superpoppis solserie. Kolla här.

Härligaste soldoften

Är du en av alla dem som älskar solskyddsprodukterna från Rituals så har märket en överraskning. Man har nyligen släppt Soleil d’Or, en parfym inspirerad av just the Ritual of Karma. Den har också fått samma turkosa färg som just den serien. Här finns noter från päron, mandarin och bergamott tillsammans med freesia, lotus cederträ och mysk. En väldigt fin och somrig parfym som dessutom är galet plånboksvänlig.

Soleil d’Or från Rituals kostar 465 kr/50 ml EdP. Den finns än så länge enbart i märkets egna affärer och i deras webbshop.

En pudrig viol-parfym

Det lite hemliga salongsmärket Authentic Beauty Concept, som gör en hel del grymt bra saker, har en signaturdoft på sina produkter som man nu paketerat i en parfym. Jag använder deras texturspray nästan varje dag och älskar den både för att den ger perfekt dagen efter tvätt-effekt och för att den ger bra vibbar i näsan. Enligt beskrivningen ska denna parfym påminna om en mix av nytvättade lakan, vita blommor och pudrig viol. Jag gillar den, du får en känsla av enkel elegans när den sprayas på huden. Den känslan har man tyvärr inte alls plockat upp i flaskan som är rätt trist, den känns väldigt mycket budget.

Authentic Beauty Concept Eau de Toilette kostar 489 kr/50 ml och den finns endast på salonger som använder märket.

Doften av glam

ny design på oribes populära parfym

Oribe gör kanske världens bästa texturspray och doften på denna är sedan ganska länge buteljerad under namnet Côte d’Azur med noter som enligt märket själva ska förkroppsliga glamour. Jag tycker den är lyxigt fräsch. Doften har varit med märket ända sedan starten 2008 men dök upp som eau de parfum först 2014. Kul detalj är att Oribe den här hösten utökar sitt parfymsortiment med två nya dofter: Valley of Flowers och Desertland. De har dock inget att göra med hårprodukterna. Tvärtom sägs de vara en del i att man rör sig bortom hårvård och blir mer ett livsstilsmärke. I samband med det har man i alla fall gjort om designen på flaskan, även på Côte d’Azur. Alla tre har samma form men olika färg på korken som ska spegla innehållet. Jag tycker det är superfint, det här andas lyx.

Côte d’Azur från Oribe finns i allt från parfym till vårdande olja för både hår och hud, smart och härligt om du vill kunna jobba med lager på lager. Flaskans kork på just Côte d’Azur är brun. Den kostar 1100 kr/75 ml. Den nya looken har inte landat än men kommer bl a att lanseras Lyko.

Australiensisk beachdoft

parfym med populär hårvårdsdoft

Ouai är kanske mest kända i Sverige för att man doftsatt två av sina mest omtalade hårprodukter med Byredos Mojave Ghost. Men faktum är att övriga produkterna också hyllats för sina dofter, framför allt den som heter North Bondi där inspirationen kommer från Australiens välkända Bondi Beach. Den hittar du på allt från textursprayen till saltvattensprayen men även alltså parfym och kroppsprodukter. Noterna består av bergamott, italiensk citron, majros och viol.

North Bondi från Ouai kostar 565 kr/50 ml EdP och du hittar märket hos Cow Parfymeri.

Somrig mist

parfym för hår och kropp i mistform

När jag redan börjat skissa på det här inlägget dök ytterligare en rolig kandidat upp. Det är Moroccanoil som gjort parfym av doften på märkets hårvårds- och stylingprodukter. Fast nu överdriver jag lite. Nya Brumes du Maroc är mer en mist för hår och kropp. Men det spelar egentligen mindre roll för den är faktiskt ljuvlig. Jag vill mista hela mig från topp till tå i denna. Fast kanske inte nu, den kommer bli perfekt i sommar. Den är dessutom lätt vårdande med arganolja, E-vitamin och UV-skydd. Det enda som tyvärr går att få veta när det gäller doftnoter är att här finns blommor och amber.

Brumes du Maroc från Moroccanoil kostar 419 kr/100 ml och den finns just nu hos Sephora.

Vill du ha tips på härlig parfym på herrsidan? Jag bär det ofta och i det här inlägget finns flera favoriter.

Nyfiken på om det landat någon ny fin parfym den senaste tiden? Det kan jag lova att det har. Mer om det kommer här i helgen.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

14

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Anny Kivistö

    Jag är inte så äventyrlig med parfym men den här vill jag prova. Authentic Beauty Concept Eau de Toilette .Du kommer alltid med härlig inspiration❤️

    1. Jessica Blockström

      Åh, du är gullig! Du får titta förbi och sniffa lite på den så vet du säkert om du gillar den.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.