Jessica Blockström

Årets bästa adventskalender 2021

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Eleven, Kicks, Lyko, Sephora, Skincity och Åhléns.*

Hör du bjällrorna som plingar? Känner doften av glögg och pepparkaka? Kanske lite tidigt för julstämning än men faktum är att det redan är ett par månader sedan årets första adventskalender med skönhet landade i butik. Sedan dess har de trillat in i en strid ström. Det känns som att jag kanske är sist på bollen här. Men det finns en anledning till det. För något har hänt med det här kalenderfenomenet. Jag upplevde det redan förra året men detta år har det blivit galet. Vilken hets! Det är nedräkning och hajpande innan vissa kalendrar släpps och sedan tar det inte ens en kvart så är alla slut. Jag vet att en del sitter med fingret på köpknappen för att kunna klicka hem drömkalendern. Men det är få människor som gör bra val under press. Och det är inga småpengar vi pratar om här utan ofta tusenlappar. Vissa märken vill inte heller avslöja innehållet innan kalendern lanseras. Det tycker jag är märkligt. Och något som bäddar för att många blir besvikna.

 Så vad vill jag säga med det här?

Att det blir en jul även om du inte lyckas lägga vantarna på just den där superexklusiva och väldigt limiterade kalendern som uppenbarligen gjordes i på tok för liten upplaga om man tänker på efterfrågan. Och som tydligen precis ALLA ville ha. Ta din tid att reka och fundera vad du skulle bli glad för istället. Är du okej med resestorlekar (testers är aldrig ok för mig, det är rån) eller vill du ha många fullsize? Älskar du makeup, har du dille på doft eller är du mer inne på hudvård? Ska du ha den själv eller dela med någon annan? Jag gillar det där med lucköppning men det ska vara på mina villkor. Då är det både spännande och mysigt och ett kul sätt att upptäcka gamla favoriter och nya stjärnor. Inte det mest miljövänliga men om du återvinner/återanvänder förpackningen och ser till att alla produkter gör någon glad (något du inte själv gillar? Ge till en kompis) så är jag ändå ok med detta. Kanske är det den enda julklapp man unnar sig själv.

Så vad ska man då satsa på?

Det beror såklart på vad du gillar och absolut vilken budget du har. Här går jag igenom alla jag själv känt och klämt på under en tid och fattat tycke för på olika sätt, både för in- och utsidan. Kolla här!

Bästa märkeskalender hudvård

Att peka ut ett favoritmärke är knepigt, det beror så på vilka produkter man pratar om. Men när det kommer till hudvård finns det ändå ett märke som jag väldigt ofta återkommer till och som nästan aldrig gjort mig besviken. Det är Filorga. Jag tycker produkterna håller väldigt hög klass till ett rimligt pris. Därför blev jag extra glad när jag såg att man tagit fram en kalender i år. Själva skalet är elegant svart och innehållet främst resestorlekar. Men det är ett utmärkt tillfälle att lära känna det här märket lite närmre och hitta sina favoriter.

Advent Calendar från Filorga kostar 1495 kr, den har ett uppskattat värde på 2225 kr och finns bl a hos Åhléns.

Glittrig adventskalender med supermix

I Sephoras rosa adventskalender får du glammigt glittrande askar som rymmer allt från årets mest hajpade makeup-produkter till parfymfavoriter men också hudvårdspärlor och en del nya lyxiga bekantskaper som inte lanserats i Sverige ännu. Det är en av de mest överraskande och roligaste kalendrarna i år och du får full storlek i sju av de 25 lådorna. Jag är så pepp på att få börja öppna denna! Själva formen är rätt enkel men jag gillar att man faktiskt kan använda den även efter jul om man vill. Antingen för att lägga produkter i, om du ska slå in en fin present eller något annat fiffigt.

Sephora Favorites kostar 1999 kr, den har ett uppskattat värde av ca 4000 kr och finns såklart endast hos just Sephora.

För doftfantasten

Trots en ganska olyxig inramning så vill jag ändå lyfta fram svenska Sniphs adventskalender. Här får den som älskar doft i alla dess former väldigt mycket kul att upptäcka. Var bara beredd på att du får en wellpapp-kartong med 24 fyllda kalenderpåsar under locket. Tipset är ju att hänga upp dessa i hemmet på något sätt men det ingår inte någon lina eller klädnypor så det får du lösa själv. Eller så låter du dem bara ligga kvar i kartongen och plockar upp en påse per dag när december drar igång. Jag tror att jag ska leta fram någon lyxigare ask att ha dem i för att boosta glamkänslan en smula. Påsarna är verkligen fina, kalendern känns modern och produkterna snygga. Jo, det finns också hudvård med.

Adventskalender 2021 från Sniph kostar 1495 kr, den har ett uppskattat värde på över 6000 kr och den finns endast på Sniphs egen webbshop här.

Juligaste adventskalender

Rituals kör en favorit i repris när det kommer till deras lyxigaste kalender. Den är även i år en snöklädd upplyst adventsby. Snacka om att detta höjer julstämningen i hemmet. Årets variant är ännu mer julig än tidigare i guld och grönt. Det är ett litet pyssel att sätta ihop, tänk IKEA (fast alla delar finns). Men har man bara lite tålamod är det mysigt att se staden växa fram. En annan sak jag tycker om med just denna är att det finns något för hela familjen, även maken och sonen kan hitta produkter i luckorna. Eller luckor är det ju inte. Klapparna gömmer sig i husen och träden. Nu hoppas jag bara att märket släpper sitt märkliga stämningshot mot Mr Cake som de menar har gjort en kalender alltför lik deras. Hm, ni har väl inga kakor i er kalender?

Advent Deluxe från Rituals kostar 980 kr, den har ett uppskattat värde på 1630 kr och finns i märkets egna affärer.

Sötast kalenderförpackning

Det är första gången jag sett att Eleven gjort en kalender och den kommer i en fin rund väska du kan återanvända som necessär när julen är slut. Innehållet är en härlig mix av allt möjligt. Här finns garanterat saker att upptäcka som du inte testat tidigare. Och de ligger i silkiga tygpåsar som också kan användas till att göra en egen kalender nästa år. Men gillar du luckor – då ska du välja något annat.

Advent Calendar 2021 från Eleven kostar just nu 1039 kr, den har ett uppskattat värde på 4008 kr och finns endast hos Eleven.

Ampullälskarens adventskalender

adventskalender med ampuller

Babor gör avancerad hudvård men är ett klassiskt märke. Och det här är en klassisk kalender med luckor du får pilla upp. Med det sagt så är det här märkets absolut finaste någonsin, väldigt julig och fin. Som en chokladkalender för vuxna. Och gillar du ampuller – en dröm.

Advent Calendar 2021 från Babor kostar 899 kr, den har ett uppskattat värde på 1894 och den finns bl a på Skincity.

Drömmen för lyxliraren

årets lyxigaste adventskalender

Ojojoj, det här är en kalender som får mig att dregla . YSL Beauty är proffs på både snygga förpackningar, beroendeframkallande dofter och fantastiska formulas. Vad får du? Jo en hel hög med just parfymer , mascaror och läppstift som man gör så bra. Det är mest minisar men inte testers så produkter du kan ha på fest eller resa som verkligen höjer humöret. Två är full size och det är på lippie-fronten. Det här är guldkant och jag älskar det. Väldigt stilig är den också med sitt eleganta monogram i fronten, den kalender alla mina vänner dragits till när de sett den på pianot.

Advent Calendar 2021 från YSL Beauty kostar en bra slant, närmare bestämt 3450 kr. Den har ett uppskattat värde på 4865 kr och finns bl a på Åhléns.

Årets maffigaste kalender

The Body Shop har lanserat inte mindre än fyra adventskalendrar i år. Den sista avslöjades härom veckan. Exclusive Advent Calendar är en maffig pjäs i byrådesign där du får 44 produkter fördelat på 25 askar under pop up-spelet. Jag gillar att du får full storlek på nästan allt. Det finns massor av bra i lådorna, gamla godingar som Body Butters och nya stjärnor som hyllade Lemon-serien för händerna. Det är en exklusiv utgåva som inte finns i många ex. Den är inte heller för alla. Men älskar du the Body Shop och behöver fylla på badrumshyllorna med hudvård, kroppsvård och lite till håret får du riktigt härliga grejer här. Jag tycker också den är bra för att det finns produkter som fungerar till hela familjen. En bra grej att dela glädjen med helt enkelt.

Share Love, Joy & Kindness Exclusive Advent Calendar från the Body Shop kostar 4195 kr, har ett värde på 6612 kr och säljs endast i ett fåtal utvalda butiker. Du hittar dem här.

Lite av allt-adventskalender

adventskalender med lite av varje för makeupälskaren

Vill du ha allt från hyllat löspuder och fina nagellack till verktyg och parfym är denna adventskalender en bra investering. Tidigare år har Kicks fyllt sina kalendrar med egna varumärken men i år liknar den mer Skincitys på så sätt att här finns en mix. Det är kul, varierat och lustfyllt med moderna klassiker och nya stjärnor. Och en välarbetad kalenderkropp med lyxigare lådor gör att du kan använda den igen om du vill. Det här är bra och jag ser fram emot vad Kicks kommer göra i framtiden för kalenderns utveckling. De har även en för dig som gillar hudvård mer än makeup och parfym, också välkurerad och kul!

Makeup Advent Calendar från Kicks kostar 1499 kr, har ett uppskattat värde på 3549 kr och finns på just Kicks.

Spoiler alert!

Sugen på att se när någon öppnar kalendrarna? Surfa in  hos Margareta Grääs som har maraton-lopp just nu med lucköppning av näst intill varenda skönhetskalender som finns att få tag på. Där kan du bl a se varför det var bra att du inte lyckades få tag på ett ex av den senast hajpade kalendrarna från. Ja, kika på hennes kanal så får du se. Och ge henne lite kärlek. Jag blir galen när jag hör att hon fått massor av hat efter att bara sagt sin ärliga mening om en kalender. Har vi inte kommit längre än så…

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

22

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Monica

    Så bra inlägg Jessica ❤️ Stärker min känsla om att jag troligen skulle bli besviken på alla små tester och annat jox som följer med.
    Men jag satt klistrad med näsan mot mobilen när Margareta Grääs öppnade Glowid’s kalender Nu vill ja ju ha den ändå MEN 2000kr är sååå mycket pengar bara sådär på ett enda köp! Fast jag troligen lägger mkt me än så på alla skönhetspryttlar

    1. Jessica Blockström

      Tack ❤️ har inte sett hennes öppning än men ska göra det. Försökt få fram innehållet men de ville inte berätta innan, så märkligt tycker jag. Och ja, två tusen balubas, det är en hel del. kram

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.