Jessica Blockström

Sköna nyheter som lyser upp i höstmörkret

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Glowid, Kicks, Lyko och Åhléns.*Vad mörkt det blev när vintertiden gjorde sitt intåg. Här gäller det att hitta sina sätt för att lysa upp tillvaron. Och det är något som nyheterna jag tänkte tipsa om idag verkligen gör. På lite olika sätt men en sak har de gemensamt. De får mitt humör att lyfta på bara några sekunder. Kolla här.

Lyser upp kinderna

smart highlighter i kuddformat

Jag är ingen storkonsument av highlighters. Det måste vara precis rätt slags glow för att jag ska känna mig bekväm, gärna en daggig lyster. Och jag använder även det sparsamt. Men nu har jag hittat en riktigt stjärna. CLEs kuddvariant som heter Essence Moonlighter Cushion. Den lyser upp huden och är dessutom otroligt användarvänlig. Man behöver bara pressa lätt med puffen på partiet du vill lyfta fram, resultatet blir en fin slöja av snyggt pärlglänsande och fuktig ljusreflektion. Och när den väl torkat – ja, då sitter den som gjutet på huden. Visst skimrar den mer än jag är riktigt van vid. Men jag tänker att det blir alldeles toppen nu när mörkret lagt sig och det snart är dags att piffa sig till vinterns fester. Det finns tre färger. Den jag har heter Glinting Buff och den ger en lätt gyllene ton men inte så att huden ser ut att vara som av guld. Som man kan tro av bilden här ovan.

tre nyanser som gör att huden lyser

 

Essence Moonlighter Cushion i Glinting Buff från CLE kostar 349 kr och du hittar den hos Glowid.

Lyser upp naglarna

kristaller inspirerade till denna kollektion

Kristaller är inte alls min grej, jag har svårt att se att en sten ska få mig att känna lugnet. Med det sagt så blir jag ändå väldigt glad av samarbetet mellan den svenska kristallbutiken Oh la moon och nagellackmärket London Grace. Man har inspirerats av Oh La Moon-grundaren Josefin Dahlbergs favoritkristaller när man valt färgerna, t ex mörkbruna Smokey Quartz som ska göra att man känner sig grundad och skydda mot negativ energi medan Moonstone ska hjälpa dig manifestera dina drömmar. Den första blev en favorit direkt, en cool färg som gör att man känner sig lite kaxigare. Den andra tog mer tid att få upp ögonen för. Den ser rätt mesigt beige ut i flaskan. När jag körde kombon med den först och sen transparenta toppingen Angel Aura med sina hologramskiftande glitterflagor ovanpå, då hände grejer. En smula lyster tillkom och ljuv musik uppstod. Lite samma med Rose Quartz som inte är riktigt så gulligt rosa som på bilden ovan. Det krämigt blågrå lacket Celestin är mycket fint, både med och utan Angel Aura. Peach Aura inte dock alls är min färg oavsett vad jag gör med den. Well, man kan inte älska allt.

Lyser upp med lite nagellackstopping

Crystal Collection från Oh la moon + London Grace kostar 139 kr. Du hittar alla sex nagellack på Åhléns där du just nu får två för 199 kr. 

Lyser upp läpparna

Härom helgen var jag i Piteå på konferens med Daisy Beauty. Första natten sov jag dock otroligt dåligt och när det efter en dag av föreläsningar var dags att göra sig redo för festmiddag hade jag visst lagt mig en stund och sedan tryckt på snooze-knappen lite många gånger. Yrvaken och inte så piffig fanns vara det bara att hoppa i finkläderna och göra det man kan göra när man behöver känns sig snygg snabbt. Kajal innanför franskanten, ös på med rouge, pudra där det behövs och sen dra på ett galet rött och härligt läppstift. I sminkväskan låg just ett sådant och väntade: Mad Red från Byredo. Vilket läppstift man kokat ihop här. Lätt att få till en snygg form på läpparna med, har mustigt mättad mörkröd nyans och sitter som jag aldrig trott att det skulle gå med något så behagligt. Mad Red har dundrat in bland mina topp fem läppstift någonsin. Dessutom är hylsan grymt snygg och skön i handen. Så här blev det.

läppstift som lyser upp looken

Lipstick i Mad Red lanserades idag, det kostar 415 kr och det finns hos Kicks.

Lyser upp sinnet

Linda Landenberg är inte bara en mycket fin och klok person. Hon är också otroligt skicklig parfymkreatör. Hennes senaste verk heter Savour, ett dofthus där du just nu hittar sju parfymer. När jag fick dem presenterade för mig var det faktiskt en av dem som gjorde att jag började gråta. Inte ledset gråt, det var stillsamma glädjetårar. Jag kan inte förklara det men November Violet berörde något väldigt djupt inne i mig. Lindas beskrivning av den är också så otroligt fin. Hon fick inspirationen när hon en hittade en envis liten vårblomma som stod där mitt bland alla vissna höstlöv en dag i november. Det är en doft med kontraster – viol men också fuktig jord. Förutom violen finns noter som blåbär, morotsfrön, sandelträ, ekmossa och patchouli.

 

November Violet från Savour kostar 995 kr/50 ml EdP och den finns att bevaka på Lyko. Där hittar du också märkets Discovery Box där du kan upptäcka alla sju dofter. Här får du minisprayer à 2 ml (gillar så att det är spray och inte bara rör där du måste pilla upp korken!). Det kostar 399 kr.

Letar du efter något som lyser upp huden från insidan? Kika på det här. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

19

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Ewa

    Köpte det bruna nagellacket ett tag sen och har inte riktigt vågat mig på det än. Men var så snyggt på din bild att nu åker den på!

    1. Jessica Blockström

      Vad roligt! Hoppas du känner dig lika fin i det Ha en härlig fredag!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.