Jessica Blockström

Nya sköningar att köra söndagsmask med

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Lyko och Åhléns.*

söndagsmask x två
Olika varianter av söndagsmask beroende på vad man pysslat med tidigare i helgen

 

Oh, det var länge sedan jag la upp en söndagsmask. Men nu är det dags och jag vill gärna passa på att tipsa om två varianter jag testat senaste tiden. Om man är en riktig masknörd skulle man faktiskt kunna köra båda dessa som en otrolig två stegs-raket. Därför börjar jag med den jag tycker ska på först i så fall.

Smart duschmask

Pumpkin Instant Radiance In-Shower Mask från the Body Shop är en maskvariant jag inte brukar gilla. Den innehåller lera och det är något jag upplever blir lite för uttorkande för min hy. Denna gillar jag dock. Den har en härligt krämig formula som är lätt att sprida ut (och få lite här och var, t ex på morgonrocken). Förutom kaolin-lera, peelande pulver och enzymer från pumpa finns också aloe vera juice, glycerin, kakaosmör och sheasmör på INCI. Mjukgörande och återfuktande tillsammans med lätt exfolierande, djuprengörande och peelande egenskaper alltså. Då man applicerar den innan duschen och sedan ska låta den sitta en stund medan man pysslar med annat gör varm ånga från vattnet att effekten boostas. Och så smart att skölja av den när man ändå står där under strilet. Massera mjukt med fingrarna för att få fart på cirkulationen. Effekt? Huden känns mycket ren, fräsch och len, redo för resten av rutinen. Väldigt skön om det blivit sent, mycket god mat och vin och kanske en smula slarv med rengöringen på lördagsnatten. Radiance då, det finns ju i namnet? Hm, inte så jättemycket. Då är nedan mer drag i.

krämig söndagsmask med enzymer och peelande pulver

Pumpkin Instant Radiance In-Shower Mask från the Body Shop kostar 195 kr för en burk på dryga 75 ml. Du hittar den på the Body Shop.

Lyxig söndagsmask

Vill du ha något riktigt superlyxigt? Behöver hud och hals en lyft? Då ska du spana in Shiseidos senaste skapelse i Vital Perfections-serien. Lift Define Radiance Face Mask är en två-delad arkmask där man arbetar med olika formula och ingredienser i ansiktet och på halsen. Den för ansiktet är dränkt i välgörande serum som jobbar på allt från fina linjer till fläckar medan den du har runt käklinjen och ner på halsen är ett mer kompakt gelark som ska lyfta och ge tydligare konturer. Det här en ljuvlig sak att lägga på söndagskvällen för att pigga upp hela hudkostymen och du får rejält med fräsch lyster. Det blir dessutom rikligt med serum över för att kunna svep över dekolletage och handrygg. Här får du dessutom finlir i detaljerna. Passformen är perfekt – masken är redan ”klippt” på de ställen jag annars brukar skräddarsy mina arkmasker, t ex vid ögonen och näsan.

söndagsmask i dubbelt arkformat

Vital Perfection Lift Define Radiance Face Mask från Shiseido är en dyrgrip som kostar 1250 kr. Då får du sex behandlingar. Du hittar den på Åhléns.

Betydligt piggare och slätare efter bara 10 minuter med Lift Define-masken. Den här kommer jag definitivt göra om.

 

Har du känslig hy? Då skulle jag välja en annan mask än dessa två, de känns rätt så aktiva. Då skulle jag ta den här underbara nattmasken från Dr Jart+. Perfekt prepping att sova med inför en ny vecka om du känner dig stressad och huden likaså.

Nyfiken på vart det fantastiskt fluffiga & härliga hårbandet kommer ifrån? Det är Brush Works, Makeup Headbands kommer i två pack med ett enfärgat och ett randigt och kostar 139 kr. Inte riktigt landat i butik än men det finns att bevaka hos Lyko.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

16

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.