Jessica Blockström

Vinterns lyxigaste paletter

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Skincity och Åhléns.*

paletter för både ögonlock och hud

Jag hade börjat tro att jag aldrig mer skulle kunna förälska mig så mycket i en palett som den från Nathalie Berzelius som jag nog tjatat sönder här på bloggen. Men så för några månader sedan visades det upp höstnyheter. Herre så dessa embargon vi fick då har bränt i mitt medvetande. Det var nämligen först nu i november som dessa släpptes och också munkaveln på oss skönhetsjournalister. Det här med embargon är knepigt. Vissa har den effekten på mig att jag stoppar informationen någonstans inne i skallen och sen glömmer. De här kan man dock inte glömma. För det här är något av det allra lyxigaste, finaste och mest välgjorda jag någonsin skådat. Vi börjar med den maffigaste.

Året runt-paletten

Guccis beauté des yeux floral är vinterns palett-förälskelse

Det blev väldigt mycket oooooh och aaaaaah på pressfrukosten när Gucci presenterade sina nyheter för vintern. Allra mest uppsluppna blev vi härdade skönhetsredaktörer av modehusets första ögonskuggspalett, den blomsterprydda Beauté des Yeux Floral. Jag som är mycket svag för vintage-förpackningar kunde nästan inte andas. Det roliga är att denna pjäs samtidigt är väldigt modern. Under locket väntar en välkomponerad palett med 12 lena lättarbetade puderskuggor. Pigmenten är rika men utan att bli blaffiga och du kan lätt bygg på för med intensiv effekt. Nyanserna är tänkta att flyta över säsongerna och byta av varandra. Nu på vintern kanske du väljer några av de mörkare att växla mellan men sen när det blir vår är det några andra som fångar uppmärksamheten och passar hudtonen bättre. Det finns en stor spegel under locket och själva palettbrickan är refill. Vill du inte fylla på med fler färger när den första omgången är slut plockar du bara ut brickan och kan återanvända den ljuvliga asken till annan förvaring. Gillar det, denna tänker jag till och med kan gå i arv till någon annan i familjen som är lika förtjust i vackra ting.

vinterns vackraste av nya paletter står Gucci för

Beauté des Yeux Floral från Gucci kostar 1550 kr och den finns exklusivt på Åhléns.

Paletter för party

Om Guccis palett är en du kan använda morgon och kväll, sommar som vinter osv så är Byredos två nya paletter något helt annat. Dessa får mig att vilja dra på mig partyklänningen och dra på rivig rock på högtalaren. Älskar det. Först ut var Metal Boots in the Snow som landade för några veckor sedan med fyra sidenskimrande skuggor i några av de snyggaste färger jag sett. Det är en grön skala, något jag inte brukar välja, men här går det ej att motstå. Det är khaki och en mer antik guldgrön plus stålblågrå och en elegant brunrosa. Dessutom finns här en magiskt foliesilvrig gelskugga att ha som effekt. Oh, att sota med dessa. En dröm. Byredos skuggor är mer pigmenterade än Guccis men ändå enkla att arbeta med, de glider på likt smör på huden och de kan lätt dubbla som en mjuk liner. Även denna ett konstverk, Byredos 5-paletter är designade som en guldskimrande ostron. Inte bara vackra utan också sköna i handen.

Eyeshadow 5 Colors i Metal Boots in the Snow från Byredo kostar 660 kr och du hittar den bl a på Kicks.

Fem nyanser av svart

Förra veckan släpptes nästa pärla från Byredo. Denna gång har den ostronformade lådan en elegant och mörkt stålgrå färg. Och under locket på denna limited edition – en dröm för alla oss som älskar svart. I Fêtes Noires får du nämligen svart serverat i fem olika varianter: matt och nattsvart, matt svart med silverskimmer, svartguld, en skimrande gråsvart och så precis som i ovan nämnda palett en glimrande topping, här med svart bas och silverglitter. För mig den ultimata festpaletten när det kommer till ögonlooken. Lovar att visa nästa gång det är partaj på gång. Har varit lite dåligt med den varan på sista tiden. Jag var liiite fuktig på fingertoppen när jag skulle dra den på huden vilket gjorde att den drog sig en smula, som du kan se på bilden här nere. Bättre att dutta på den på locket. Eller där du vill glittra lite extra.

Eyeshadow 5 Colors i Fêtes Noires från Byredo kostar även den 660 kr men du hittar den endast i märkets egna butik och webbshop.

Paletter för perfekt hudfinish

Så till något helt annat. Närmare bestämt två paletter med magiska puder som mjukar upp huden, ger kinderna färg och lyster och ansiktet tydligare form. Hourglass Ambient-serie är en modern klassiker där märket precis lanserat två värstingpaletter i limiterad upplaga. Här får du dessa hudförskönande puder i fem varianter. Lighting Edit är galet bra. Dessa puder smälter ihop med huden helt sömlöst och gör den bara så mycket snyggare. Så vad får du? Båda innehåller samma typ av produkt. Det är ett fixerande puder som fungerar likt ett uppmjukande filter, ett rouge med highlighter-finish (ny), ett mer traditionellt rouge (om det ens går att säga om dessa formulas), en bronzer (ny) och en highlighter (ny). I den som bara heter Universe har du en ljusare uppställning, den du ser på bilden nedan, och Universe Unlocked bjuder på lite mer drag, här är nyanserna intensiva och djupare. Till mig passar den förra bäst, den går att använda både till vardag och fest.

Askarna av aluminium pryds av marmormönster. Det är gediget, hållbart och snyggt. Tyvärr ej refill som märkets skuggpaletter Curator man lanserade för några månader sedan.

Ambient Lighting Edit i Universe och Universe Unlocked från Hourglass kostar båda 999 kr, en rejäl slant men jag kan lova att paletter som dessa kommer du att kunna ha nytta av så länge. Flera år faktiskt.  Dessa hittar du  hos Skincity.

Så hur blir det nu med den där ”gamla” favoriten från Nathalie Berzelius Stockholm? Jo då, den är fortfarande en kanonpalett om du vill ha allt i ett – skuggor, puder, highlighter, bronzer, rouge. Du kan till och med använda den till både liner och bryn. Nyfiken på den? Kika här. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

11

Detta inlägg har 3 kommentarer

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.