Jessica Blockström

Bästa knepen för en snygg & hållbar lugg

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Hudoteket, Eleven, Lyko och Åhléns.*

Det är ett tag sedan jag vågade mig på en lugg igen, senast det begav sig måste vara mer än 30 år sedan. Jag stormtrivs, inte bara för att det just nu är rätt trendigt. Det känns kul med luggen. Nästan jämt i alla fall. Men det finns en del saker som är lite knepiga med det här håret som hänger ner i pannan. En sak är att få sin lugg att ligga som man vill när man har en busig virvel där vid hårfästet. En annan att hålla den snygg mer än en dag. Jag upplever att den rätt snabbt kan se lite smutsig ut, håret verkar bli fett fortare här. När jag fixade till frillan härom dagen såg jag därför till att få alla smarta luggtips man kan få av frisören Anette Tyche som håller till på Bon Hair i Stockholm men också är utbildningsansvarig hos Davines.

Vinn över virvlarna

Det finns nästan ingen virvel som inte går att övervinna, enligt Anette. Knepet är att grunda med en formande produkt som bas och sedan föna din lugg vid hårrötterna ovanifrån och samtidigt dra håret åt det håll du vill ha det. Det här gör du innan du formar till den som du vill ha den. Här ser du hur hon håller fönen riktigt nära och verkligen sträcker ut stråna.

Håll luggen fräsch längre

Tycker du som jag att din lugg lätt blir fet och delar på sig? Då finns det några saker att tänka på och några saker du kan göra. Det första är att skippa foundation i pannan. Ingen kommer ju ändå se huden här så varför slösa produkt på det. Däremot kan du gärna använda en mattande primer och om det inte räcker så pudra lite med ett transparent löspuder.

Anette tipsar också om att lyfta upp din lugg och sedan spraya med ett lättare torrschampo, t ex Virgin Hair Refresher från Davines. Det ger en fin doft, lite struktur och volym plus motverkar flottiga strån utan att tynga ner. Dessutom kommer den ut som en fin mist. Det är toppen till just detta lugg-ändamål, när jag ska torrschamponera övriga håret tycker jag den är en smula mesig. Virgin Hair Refresher från Davines kostar 179 kr på Eleven.

Det finns en annan riktigt smart produkt som funkar om du t ex har en böj på din lugg eller om den är lockig och påverkas lätt av väder. Det är den helt viktlösa No Frizz Humidity Shield från Living Proof. Den kostar 289 kr och finns bl a på Åhléns.

Bra stylingprodukter till lugg

Anette berättar att man kan ha lite olika typer av produkter till luggen. Med en primer får du en mjukare finish medan mousse ger både mycket hållbar form och bra stadga. Jag är dock mest förtjust i saltvattenspray som gör håret  lite kärvare. Sprayen är dessutom lätt att applicera och ger en skön matt effekt som håller det flottiga borta längre. För det där sista finliret, när du får till små böjar och så på topparna, då är det en hårpasta som blir bäst. Det är detta piff hon pysslar med här ovan.

Pröva den suveräna och lättarbetade Medium Hold Pliable Paste från Davines som formar med medelhård stadga och ger naturlig finish. Den kostar 289 kr för en otroligt tjusig tub och du hittar den bl a hos Hudoteket.

Fönen Anette jobbar med är en av de absolut bästa, både snabb och lätt i handen. Nu finns också Dysons Supersonic i en ny och så snygg limited edition som heter Prussian Blue/Rich Copper. Där får du inte bara en suverän fön i lyxig blå väska. Det ingår fem s k attachments också, bland annat märkets senaste geniprodukt den krokiga Flyaway som gör håret helt slätt utan minsta litet strå som frissar.

Supersonic Prussian Blue/Rich Copper från Dyson kostar sina 4190 kr men det här är en fön som håller hög kvalitet och kan vara med dig i många år framöver. Du kan bl a köpa den på Lyko.

Fler roliga hårprylar hittar du här och här! Nyfiken på hur jag sett ut i håret genom året? Det kan du kika på här

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

11

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.