Jessica Blockström

4 nya favoriter på primer fronten

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Hudoteket, Kicks och Åhléns*

Ikväll är det dags för ett riktigt superpartaj då Kakan firar 40 och jag ska snart börja preppa makeupen. En av nycklarna till att partymakeup håller en sån här helkväll är att grunda ordentligt och då är primer givet. Det här är en kategori som fullkomligt exploderat de senaste åren. Tidigare fanns främst silikonvarianterna à la Smashbox klassiker Photo Finish. Men nu finns det primer för varje tillfälle och hudtyp. Det är toppen men en sak som kan vara bra att tänka på är att ju mer hudvårdande desto sämre brukar grepp-effekten på sminket vara. Jag har de senaste veckorna testat en hel del nyheter när det gäller just primers. Här är fyra som jag verkligen fastnat för.

Primer för toppengrepp

primer med klistrande fäste

Den här lite klibbiga och transparenta gelformulan gör den perfekt för dig som vill att makeupen ska sitta som klistrad. Här får den verkligen ett riktigt bra grepp. BeautyActs nya primer är mycket lik den hyllade Hydro Grip från Milk men med en något segare konsistens. Och betydligt lägre prislapp. Den ger lite fuktig lyster och ska vara hudvårdande men det där sista tycker jag är tveksamt. Den känns rätt neutral faktiskt och jag skulle tro att den passar fint även för dig som har känslig hy.

HydraGel Grip från BeautyAct kostar 249 kr/30 ml, den är vegansk och du hittar den exklusivt hos Kicks.

Fäste för skugga och liner

primer som gör det lättare att få på både ögonskugga och eyeliner

Silika, lite silikoner och mica är några av ingredienserna i min nya favoritprimer för ögonlocken. Den här smarta formulan är som en fjäderlätt pudergel som smälter in i huden. Resultatet är att huden på ögonlocken blir jämnare till yta och ton. Jag har använt den både när jag bara haft ögonskugga och när jag även lagt eyeliner. Att grunda med denna primer gör det enklare att få på båda dessa samtidigt som resultatet sitter otroligt mycket längre. Det är verkligen en liten detalj som gör så stor skillnad. Tips är att också använda den de dagar man inte vill ha så mycket smink men ändå önskar få lite piggare blick. Anledningen är att den dämpar synligheten av blodkärlen lite.

Til the End Eyeshadow Primer från LH Cosmetics kostar 249 kr/6,5 ml, den är vegansk och finns bl a på Åhléns.

Perfekt utjämnande primer

Jag vet att denna inte är ny men det har tagit sin lilla tid innan jag kom till skott och testade den. Jag har en inbyggd skepsis-radar mot produkter som pushas av kändisar. Denna har bl a Victoria Silvstedt som en av sina frontfigurer. Man ska dock inte låta sig luras av denna kvinnas blondin-image. Detta är en alldeles utmärkt primer som är toppen om du vill dämpa rodnader samtidigt som du får en fin bas för resten av makeupen. Den svala gelcremen har en lätt persiko-ton som gör att huden direkt ser finare, slätare och fräschare ut. Len blir den också, väldigt härligt. Viktigt dock att vänta någon halv minut efter applicering innan du får på med något annat så den får sätta sig ordentligt. Bland instruktionerna kan också läsas att du ska applicera den från mitten och utåt. Jag har bara varit duktig och gjort så, därför kan  jag inte svara på vad som skulle hända om man råkar göra ”fel”. Denna är valet för kvällen då det är den primer i gänget här som gör att porer och linjer syns mindre samtidigt som man får en liten dos extra lyster och makeupen sitter oväntat bra.

The Base Primer från Base of Sweden kostar 399 kr/35 ml, den är vegansk och du hittar den bl a hos Åhléns.

Lyster med primerhybrid

Den här gelprimern består enbart av naturliga ingredienser och den känns faktiskt otroligt skön på huden, som en len dröm. Direkt levererar den fin lyster, i samma liga som min all time-favorit när det kommer till primer. Den jämnar ut ytan lite grann men har ingen effekt på tonen. Den känns inte heller så klistrig, ändå får den faktiskt sminket att sitta lite bättre. Den här gillar jag till vardags när jag vill grunda med något vårdande som får huden att kännas och se fräschare ut samtidigt som där blir en något slätare bas.. Bland ingredienserna finns godingar som hyaluronsyra och squalane.

”Re” Evolve Radiance Locking Primer från RMS Beauty kostar 450 kr men finns just nu hos Hudoteket för 338 kr. (refill går vanligtvis på 370 kr men går på Black Week för 278 kr på samma ställe).

Hur partylooken blev till slut? Sitter på tuben till stan nu & så här ser det ut.

Nyfiken på fler favoriter som fixar festlooken? Alla i det här inlägget är toppen till party.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

12

Detta inlägg har 5 kommentarer

  1. It's me, bjooti

    Skyller 100 procent på dig att jag klickade hem hälften av dessa primers igår

    1. Jessica Blockström

      Hahaha, det får du gärna göra! Så kul att se dig här berätta gärna om du gillade dem eller inte.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.