Jessica Blockström

Nya favoriter i sminkväskan

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Hudoteket, Kicks, Lookfantastic, Lyko, Sweed Lashes och Åhléns.*

nya favoriter i sminkväskan

Det blir mycket som glittrar den här perioden men idag tänkte jag passa på att tipsa om några nya favoriter  i sminkväskan. De jobbar lite i skymundan men är var och en produkter jag har stor användning för praktiskt taget varje dag. Kombinera dem alla och du har en riktigt snygg, snabbfixad och fin vardagslook.

Fjäderlätt foundation

favoritfoundation i sminkväskan

Först ut är en av mina nya favoriter på foundationfronten som lanserades nu under senhösten. Phyto-Teint Nude från Sisley är så otroligt lätt att använda och ger ändå en riktigt fin, jämn och fräsch hudkänsla. Ingen pudrig känsla, inget som ramlar ner i linjerna. Det är nästan svårt att förstå att det är en foundation men den har alla effekter man vill få ut av en sådan. Plus att det finns en hel del hudvårdande ingredienser i. Jag gillar också den lilla smarta och praktiska plastflaskan som är lätt och trots att den känns pluttig innehåller lika mycket som en vanlig foundationflarra. Det finns 16 nyanser, jag använder just nu färgen som heter 2N.

Phyto-Teint Nude från Sisley kostar 825 kr/30 ml och den finns bl a hos Hudoteket.

Concealerstjärna i sminkväskan

krämig concealer i toppklass

Är detta året ett riktigt concealer-år? Det trillar in den ena pärlan efter den andra. Min bästa just nu är från Anastasia. Magic Touch Concealer har en krämig konsistens som bara behöver duttas lite lätt över området som ska täckas för att få den att smälta ihop med huden. Den piggar upp med ljusreflekterande pigment som fungerar likt ett mjukt filter. Det finns 25 nyanser, jag använder just nu 4:an. Det enda jag inte är stormförtjust i är applikatorn som är lite för stor för min smak. Men det generösa innehållet – toppklass.

Magic Touch Concealer från Anastasia kostar 325 kr för hela 12 ml och du hittar den på Kicks.

Pennan som fixar perfekta brynen

ny brynfavorit i sminkväskan

Brynen har det också dykt upp många nyheter till. En av de bästa har bara några veckor på nacken och det är All-In-One refillable Brow Pencil från Byredo. Den har samma fina triangelspets som gammelfavoriten från Sensai när det märket fortfarande hette Kanebo. Formulan är en mix av vaxer och puder som glider bra, ger lagom färg och är lätt att kontrollera. Dessutom har man gjort den med refill-möjlighet vilket är toppen! Jag är också glad över spoolien i bakänden, något vissa märken hoppar över nu för tiden. Det finns fem nyanser, jag har den ljusaste som heter Sand.

All-In-One Brow Pencil från Byredo kostar 310 kr, vad refillen kommer gå på är ännu okänt. Du hittar den just nu på Kicks.

Löspuder som piggar upp

löst puder som ger snygg filtereffekt

Fint fint fint är 4-in-1 Loose Setting Powder från Pür Cosmetics, så finmalet att det inte blir pudrigt alls. Bara silkeslent och jämnt. Dessutom har jag färgen Peach som ger huden en väldigt fräsch ton. Det finns två till. Det behövs pyttelite för att sätta basen, bara swisha lätt med en fluffig borste och det är klart. Smart doseringslösning har den också, du behöver bara vrida på övre delen för att öppna en lite lucka. Det gäller dock att komma ihåg att stänga den igen innan man slänger den i sminkväskan och drar iväg till flyget. Annars har man mycket löspuder som dräller ut när man öppnar locket nästa gång….

4-in-1 Loose Setting Powder från Pür Cosmetics kostar 395 kr/9 g och det finns bl a hos Hudoteket.

Favoritstift i sminkväskan

Gammal goding är Nudies All Over Face Color från Nudestix, ett multistift som kan användas lite var du vill. Frågar du mig så passar det dock allra bäst just på kinderna. Det är bra pigmenterat och finns i många färger. Den jag använder just nu heter Naughty n’Spice som ger en varm glöd till  huden. Om jag inte är helt fel ute så har det nyligen relanserats med fler färger. En fördel med just det här stiftet jämfört med många liknande produkter är att färgen smälter in och sedan sitter kvar. Jag upplever att många andra försvinner efter bara någon timme. I baken finns en ovanligt bra borste som gör det enklare att få en mjuk tonad finish.

Nudies All Over Face Color från Nudestix kostar 269 kr/7 g på Lookfantastic.

Penna med suveränt glid

Front of the Line Pro Eye Pencil från Lorac landade på hemmakontoret förra veckan. Det finns fem färger men jag har än så länge endast testat denna i mörkt brunt. Vilken penna! Den har en otroligt skön gelformula som glider fint längs franskanten och jag gillar verkligen att man kan måla den riktigt tunt så den nästan bara kan anas. Lätt är den också att få ner mellan fransrötterna vilket ger riktigt bra drag till blicken. Den går att sota såklart och sitter mycket bra. Inte den billigaste ögonpennan men du får definitivt mer än vad du betalar. Jo, du skruvar upp stiftet och det sitter en liten vässare i bakvagnen. Perfekt att alltid veta var man har den, man slipper rota runt där i botten av sminkväskan.

Front of the Line Pro Eye Pencil från Lorac kostar 219 kr och du hittar pennan på Lyko.

Favoritmascara i ny färg

Att Pro Lash Lift Mascara från Sweed Lashes varit en av mina stora favoriter i sminkväskan det senaste året vet du som brukar hänga här. Nu har den kommit i brunt vilket jag verkligen gillar. Brunt på fransarna är perfekt de dagar man önskar en något mjukare look men du får fortfarande mycket längd med denna. Viktigt att komma ihåg – inte zickzacka vid fransrötterna. Bara dra från rot till topp så blir det så fint. I början kan det också vara bra att dra av lite formula för den är ganska blöt de första appliceringarna.

Pro Lash Lift Mascara från Sweed Lashes kostar 250 kr och den finns på Sweedlashes.com.

Färg och vård i skön mix

ny läppbalsam favorit i sminkväskan

Härom dagen gjorde jag ett test av olika läppbalsam för femina och har ända sedan dess varit helt besatt av makeupartisten Ruby Hammers fantastiska Lip Serum Balm. Det är så lättmålat, lätt på läpparna, håller dem mjuka i timmar och nyansen som heter Nude är den perfekta no makeup-nyansen mot min hud jag träffat på. Jag gissar lite här men tänker att den även funkar mot en mörkare hudton då Ruby själv har det. Det finns ett rött och ett transparent också. Jag har även testat det senare som heter FX och ger en  häftigt skimrig finish som får läpparna att se fylligare ut. Den är också superfin. Kommer dock inte ha denna i sminkväskan, den går perfekt ner i fickan så den alltid är nära. Det här kommer jag att ha i sminkväskan för lång tid framöver. Bland ingredienserna finns bl a trendig fröolja från hampa, ängskrasseolja och sheasmör.

Lip Serum Balm från Ruby Hammer kostar 225 kr och det finns exklusivt hos Cow Parfymeri.

Längtar du efter mer glamour? Kolla in de här underbara paletterna eller den här festlooken där du också hittar höstens bästa läppstift.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

12

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Ann

  Hej, jag har svårt för att hitta en necessär för den lite längre resan, vill ha flera fack och att saker inte trillar ut. Har du några rekommendationer? Vill också att den går att beställa från svensk sida.

  1. Jessica Blockström

   Hej Ann,
   Bäst här tycker jag är en beauty box, den som heter Bae från Malene Birger är superfin och praktisk. Den finns bl a hos Boozt.com. Liknande har också Johanna Lind i sin kollektion JLB, den är också ganska mycket billigare än Malene Birgers.

 2. Ann

  Tack, ska kolla upp tipsen.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.