Jessica Blockström

Dags att ladda med barriärcreme

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Bangerhead och Skincity.*

bästa barriärcreme i tre varianter

Det bet ordentligt i kinderna när jag och tonåringen landade på Bögs gård för lite jobb igår morse. Termometern visade också på -10, så där kallt att det frös till i näsan. Så varför började inte mina kinder blossa när jag kom in i värmen igen? Temperaturväxlingarna på vintern brukar vara ett gissel för många, min hud kan bli skör som glasyr om jag inte skyddar den. Därför har barriärcremer, eller klimatcremer som de också kallas, blivit en stapelvara här hemma. Här är några varianter jag gillar.

Klassikern

Jag vet inte hur många år på nacken Nimues Element Barrier har på nacken men den har funnits i mitt liv länge. Det här är i min mening den första moderna klimatcremen, den där man tänkte nytt och lämnade gamla tiders cold creme ljusår efter sig. Anledningen är att den både skyddar barriären och innehåller ingredienser som bygger upp den. Dessutom är den behaglig att använda, du ser inte ut som du smort in dig med smör. Den kan användas för sig själv men jag föredrar att ha just denna som sista steg efter serum och dagcreme. Dyker det upp torra och sköra fläckar på andra delar av kroppen har jag applicerat den även där. Och är det riktigt kallt är det denna jag kör på. Jo, den har ett fysikaliskt solfilter som ger SPF 20 men det är inget märket lyfter fram.

Element Barrier från Nimue kostar ca 168 kr för en liten tub på 20 ml och 678 kr för 100 ml. Den säljs enbart på salonger som också använder Nimue i sina behandlingar. Du hittar dem här.

Utmanaren

Mer vårdande och återfuktande upplever jag att Fortifying Barrier Cream är. Det här är en ny barriärcreme från det svenska märket Gilda Liljeblad. Gilda är en legend i svenska skönhetsbranschen då hon drivit utbildning för hudterapeuter under så många år. Hudvårdsprodukter har man också gjort länge i hennes namn men nyligen har märket fått en rejäl uppfräschning där designen är väldigt mycket finare än tidigare. Men tillbaka till deras barriärcreme. Det är en väldigt fin samling ingredienser i den här behagliga cremen. Allt från moderna hudvårdshjältar som niacinamid, sheasmör och squalane som gör huden mjuk, klar och välmående till olja från åkerkål som är nytt för mig. Den har lugnande och antiinflammatoriska egenskaper. Precis som ovan nämnda barriärcreme finns en liten sudd med silikonolja som både skyddar mot yttre faktorer och ser till att fukt inte försvinner lika lätt. Denna har jag istället för vanlig dagcreme när jag vill ha något som är rikare och mer skyddande. Det var också denna jag smorde in ansiktet med igår morse.

Fortifying Barrier Cream från Gilda Liljeblad kostar 499 kr/50 ml och den finns bl a på Bangerhead.

Hybriden

Den här stjärnan är lättare än sina två kompisar här ovan och inte riktigt en barriärcreme i ordets egentliga mening. För den skapar ingen barriär. Här finns nämligen ingen silikonolja. Däremot är den mycket barriärstärkande vilket hjälper på ett annat sätt. Perfekt att använda när det är kallt men kanske inte -10 varje dag. Här finns så mycket trevligt, som ceramider från havre, hyaluronsyra, glycerin, nattljusolja, panthenol, probiotika, sheasmör, sodium PCA och Oskias signum MSM som kommer från sulfur och visat sig ha fin effekt på allt från leder till problemhy. Det är välgörande, reparerande, kapillärstärkande, rodnandsdämpande och lugnande. Den motverkar fuktförlust och gör huden omedelbart mycket lenare. Även denna har jag som dagcreme men den fungerar också till natten. Formulan är något surare än hudens eget pH. Anledningen är för att stödja den naturliga syramanteln som du har.

Rest Day Comfort Cream från Oskia kostar 699 kr/55 ml och den finns på Skincity.

Har huden blivit skör av kylan? Då är denna sköna mask en storfavorit!

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

9

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Johanna

  Hej Jessica, Jag har köpt (men inte öppnat ännu) Cera Repair Barrier cream fr Biotherm. Är det en ”riktig” barrier creme som skapar ett skydd, eller är den mer som Oskias variant som gör bra saker men inte har det där totala skyddet mot kyla? Ska till fjällen över jul och funderar på hur jag ska skydda min hud bäst. Tack för superbra blogg! Mvh Johanna

  1. Jessica Blockström

   Hej hej,
   Ja, det skulle jag säga, den är mer en ansiktscreme som bygger barriären. Mest skydd får du med Element Barrier och sen Gildas eftersom de båda innehåller silikonolja. Låter underbart med fjällen! Längtar efter skidspåren ☺️

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.