Jessica Blockström

Årets bästa läppbalsam (och läppmask)

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Meds och Skincity.*

Vi är mitt uppe i den värsta säsongen för läpparna. Visst lider huden på vintern men jag vill nog ändå påstå att läpparna är värst drabbade. Man vallar och vallar och ändå sjunker de ihop som ledsna russin. Den här säsongen har jag dock klarat mig oväntat bra och det trots otroligt bistert väder de senaste veckorna. Hemligheten är några mycket välformulerade läppbalsam och en överraskande bra läppmask.

Livets läppmask

Vem hade kunnat tro att fransserum-proffsen på Xlash skulle vara hejare på att fixa läppformen också. Xlips Cacao Lip Mask är toppen med sin mix av växtsmör och oljor. Märket lyfter kakaosmör, fröolja från murumuru och E-vitaminolja. Här finns också Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, ett veganskt alternativ till lanolin. Kanske är det just denna som gör så stor skillnad. Den lena formulan gör att jag vaknar med supermjuka läppar, inga problem att måla på ett snyggt läppstift. Men den fungerar inte bara som mask över natten. Ibland använder jag den som läppbalsam, antingen medan jag sminkar mig eller precis innan jag sticker ut. Det behövs bara en knivsudd, ändå håller sig läpparna lena i timmar. Xlips Cacao Lip Mask testades hårt när termometern visade på -15 och på så sätt lyckades jag undvika att läpparna torkade ihop totalt. Jag har testat en del läppmasker under åren, bland annat den mycket hajpade från Laneige. Xlips är överlägsen. Däremot kanske man inte bär runt på den i fickan under dagen. Där finns bättre alternativ.

Xlips Cacao Lip Mask från Xlash kostar 249 kr för 20 superdryg gram och du hittar den bl a hos Meds.

Färgat läppbalsam

färgat läppbalsam med hampafröolja

 

Vill du istället ha ett läppbalsam som ger massa vård och färg och dessutom är smidigt att ha på fickan har jag en annan ny favorit. Det är brittiska makeupartisten Ruby Hammer som trollat fram ett helt ljuvligt stift. Förutom att vara väldigt lättvallat håller den här formulan mina läppar mjuka ovanligt länge för den här typen av produkt. Lip Serum Balm innehåller hampafröolja, ängskrasseolja, sheasmör samt kakaosmör. Detta läppbalsam finns i tre varianter: Nude, Red och Fx. Jag har skrivit om det en gång, du hittar inlägget med nude-varianten här. Vill du ha maxad plumpeffekt? Välj Fx som är transparent men med magiskt utjämnande och förskönade filtereffekt. Det röda har jag inte hunnit till än men återkommer ang det.

Lip Serum Balm från Ruby Hammer kostar 225 kr för en ganska litet stift på 1,8 g och det finns exklusivt på Cow Parfymeri.

Läppbalsam i lyxklassen

läppbalsam med baders unika komplex

The Lip Balm från Augustinus Bader har liksom ovan nämnda läppbalsam en vegansk formula. Här består den av bisabolol, kandelillavax, sheasmör, ringblomsextrakt och märkets egna patenterade komplex TFC8. Det är inte bara ljuvligt lent att svepa på. Stiftet är verkligen djupt vårdande, tar bort allt fnas och har en plumpande bonuseffekt. Här får du också en tjusig metallhylsa med klickmekanism som gör att locket sitter väldigt bra när det skramlar runt i väskan.

The Lip Balm från Augustinus Bader kostar 349 kr/4 g och du hittar det hos Skincity.

Nyfiken på fler vinterräddare? Spana in dessa klimatcremer.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

13

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Sanna Ek

  Hur står den sig mot milks läppmask i lila burk? 🙂

  1. Jessica Blockström

   Hej Sanna,
   Just den har jag faktiskt inte testat så jag vet inte. Får fixa fram den helt enkelt och jämföra, hört den ska vara bra.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.