Jessica Blockström

Årets bästa concealer

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Sephora och Skincity*

nya concealer som blivit favoriter under 2021

Concealer har varit en av mina sämsta grenar när det gäller makeup. Jag har sällan lyckats få till det så där snyggt och sömlöst som man önskar. De hundratals concealers jag har testat har antingen varit för torra, för täckande, för pudriga, för tunna, för klumpiga osv. Man vill ju att de ska göra jobba utan att lämna några spår. Men nej. Jag har inte hittat rätt. Men i år hände det. Och vilken islossning! 2021 har varit ett riktigt superår när det kommer till just concealer. Jag har inte bara hittat en, utan fyra nya favoriter! Även om jag redan skrivit om dem så tycker jag de verkligen förtjänar att lyftas igen. Så här kommer min första Årets bästa 2021-lista i den ordning som de lanserades.

Hudvårdande concealer

hudvårdande concealer

Det hela började med By Terrys hybrid Hyaluronic-Hydra Concealer. Den här formulan är preppad med en riktigt hög halt hudvårdande ingredienser. Det gör att den smälter ihop med huden snyggt och ger en väldigt fräsch finish. Den är verkligen inte helt täckande men ändå tillräckligt för att få trötthetstecken som mörka ringar att dämpas. Jag tycker det ofta blir mycket bättre om man tänker lite mer sudd än just att täcka. Jag använder även denna i vecken vid näsan för att ljusa upp där. Den har lite ljusreflekterande effekt (utan att vara skimrig) och det får dem att se lite mindre djupa ut. Då den är så hudvårdande är den också en dröm på en mer mogen och torr hy. Och så lätt att få på! Precis som Terrys ikoniska Touche Éclat för YSL kommer denna i klickpensel. Det är här min enda invändning finns. Det kommer för mycket produkt på ett klick. Jag vet också att övre delen lossnat för några av mina vänner. Inte bra på en så dyr produkt. Jag vill ändå rekommendera den. Fördelarna är helt klart fler. Det finns sex nyanser. Jag växlar mellan Natural och Medium Fair.

Hyaluronic-Hydra Concealer från By Terry kostar 389 kr/5,9 ml och den finns på Skincity.

Concealer med kula

concealer med gelformula

Nummer två som landade såg inte ut som något jag sett tidigare. Det var Milk Makeups Sunshine Under Eye Tint. Den har en metallkula på toppen du kan applicera färgen med. Formulan är väldigt härlig. Den är mjuk, lättviktig, lite gel-liknande och sprider sig fint över huden utan större ansträngning. Precis som By Terrys concealer innehåller den en imponerande mängd hudvårdande ingredienser och även här känns det när man jobbar med den. Det där med metallkulan är dock en smula knepigt. Den är skön och sval på huden och kan få blodkärlen att dra ihop sig en smula. Men det blir lätt kladdigt där på toppen och jag upplever den lite svårdoserad. Det finns sju nyanser. Den jag använder heter nr 1.

Sunshine Under Eye Tint från Milk Makeup kostar 319 kr/6 ml men finns just nu på Sephora för 255 kr.

Krämig concealer med snygg täckeffekt

concealer som täcker snyggt

Det tog ett tag för mig att plocka upp Anastasia Beverly Hills nyhet Magic Touch Concealer. Jag hade ju redan två jag gillade så skarpt. Men testa är mitt jobb och tur är väl det för detta är en höjdare. Konsistensen är fylligare och krämigare än övriga i inlägget. Låt dig dock inte luras av det. Den ser inte ett dugg kraftig ut när du får den på huden, gör inte linjer tydligare och känslan är lätt. Det är den perfekta concealern när du vill ha mer täckande finish utan att det ser kakigt ut. Jag trodde knappt att det var sant när jag drog på den första gången och jag tycker den funkar både under ögonen och på pigmenteringar. Jag får inte mycket plitor längre men tänker den passar även till det. Den är otroligt dryg, du behöver bara pyttelite för att få fin effekt och tuben innehåller en rejäl mängd produkt. Här finns 25 nyanser vilket också är bra. När formulan är mer täckande blir en mer exakt match viktig. Jag använder nr 4.

Magic Touch Concealer från Anastasia Beverly Hills kostar 325 kr/12 ml och du hittar den på Kicks.

Korrigera mörka fläckar

 

corrector som neutraliserar mörka ringar

Sist men inte minst den lilla räddaren i nöden. En av de tråkigare nyheterna det här året var att makeupmärket Becca upphörde. Då försvann en av världens bästa på att pigga upp ögonen – Under Eye Brightening Corrector. Inte en concealer men väl en produkt man laddar med under concealern. Många var vi som blev bestörta. Men så lanserade Nars sin Radiant Creamy Color Corrector på senhösten. Den är otrolig. Jag lägger en liten pluttdutt vid inre ögonvrån, arbetar ut och vips så har den neutraliserat de där trista skuggorna som gör att man ser extra trött ut. Bäst blir det med concealer ovanpå så lite mer omständigt än bara en produkt såklart. Men det är inte svårt att få till det snyggt. Formulan är väldigt lättarbetad. Det finns bara tre nyanser vilket kan tyckas lite. Men då du använder den ihop med concealer kan det nog fungera. Jag använder Light.

Radiant Creamy Color Corrector från Nars kostar 359 kr/6 kr och du hittar den på Sephora.

Har du testat någon av dessa fyra? Något du gillar eller blev du besviken? Skriv gärna i kommentarerna!

Letar du efter något riktigt bra att kombinera med din concealer? Då ska du kika på dessa foundations – favoriter jag fortsätter att komma tillbaka till igen och igen. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

20

Detta inlägg har 16 kommentarer

 1. Sara

  Åh, så bra, jag som precis är på väg att köpa ny concealer! Hade bestämt mig för den från By Terry eftersom jag läst så mycket gott om den, men blev lite nyfiken på Milks nu också. Är ganska torr under ögonen och har ett gäng fina linjer där som jag tycker framhävs vilken concealer jag än använder – vilken av By Terry och Milk tycker du jag ska satsa på?

  1. Jessica Blockström

   Båda är verkligen bra men om jag var tvungen att välja mellan de två skulle jag ta By Terrys.

 2. Anki

  Hej,
  Gillar By Terrys skarpt . Men som du beskrev i texten har även mitt ytterhölje gått sönder, det gjorde det ganska direkt. Kan tillägga att jag även köpt en Ombre Blackstar, ögonskuggspenna, från By Terry som levererades med att hylsans lock var i 2 delar, en inre och en yttre del. Tycker inte det är ok från ett så dyrt märke.

  1. Jessica Blockström

   Men så trist! Hoppas du fått nya produkter, så ska det verkligen inte vara.

   1. Anki

    Har faktiskt inte orkat reklamera… ☹

 3. Annika

  Åh, har du provat Helena Rubensteins magic concealer? Den är min favorit sedan många år pga lägger sig inte i linjer, blir inte kakig, och täcker. Tyvärr är min nyans (2) svår att få tag på, så nu när jag vridit av gängorna behöver jag en ny…

  1. Jessica Blockström

   Oj, jo, men det var länge sedan. Vet du om de gjort om formulan på senaste åren? Hoppas du får tag på den du letar efter!

   1. Annika

    Ingen aning.. Hoppas verkligen inte de gjort om den, för den är svårslagen! Tror dock att jag provade den på en flygplats strax innan covid slog till, och då var den lika bra som alltid. Men att få tag på rätt nyans (finns ju bara tre) utan att flyga är inte lika lätt!

   2. Maria

    Mitt hölje har oxå lossnat och jag har fem blackstar pennor och det är bara en som fungerar de har alla fastnat i korken och det går inte att få upp. Har inga kvitton kvar annars hade jag nog gått tillbaka med dem. De har verkligen dålig kvalité på förpackningarna. Ändå kunde jag inte låta bli att köpa Paris paletten därifrån – jag tänker att den kan väl inte gå sönder i alla fall.

    1. Jessica Blockström

     Det får vi verkligen hoppas! Men så trist. Jag kommer höra av mig till dem för ni är så många som haft problem. Bra för dem att höra tänker jag, måste ju göra något åt det här. I alla fall om de vill ha kvar lyxkänslan på märket. Håller tummarna för paletten nu! Den är väldigt fin och jag tycker de har bättrat på kvaliteten på skuggorna som jag tidigare tyckte var lite dåliga faktiskt ☺️

 4. Gabriella

  Får alltid så många bra och ärliga tips här – du är unik! ⭐️ Jag är totalt ointresserad av smink men vill ha ett snyggt slutresultat och dina inlägg är perfekt då jag inte behöver prova runt själv! Ska efter detta läsning klicka hem en ny variant.
  Men saknar fortfarande Becca under eye corrector som jag fick nys om via dig och undrar om du har tips på någon värdig ersättare?

  1. Jessica Blockström

   Tack för fina ord, vad glad jag blir! Beccas Under Eye ska komma tillbaka under Smashbox. Den finns redan i USA. Jag försöker luska fram när de tänker lansera den i Sverige men har inte fått svar än. Men jag ger inte upp! Jag har inte hittat någon bra ersättare själv men vet att många gillar Bobbi Browns corrector. Ha en fin kväll!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.