Jessica Blockström

Så var beautykalendrarna 2021

fynd i en av de bästa beautykalendrarna
En av godbitarna i Sephoras härliga beautykalender var denna fina miniatyr från Carolina Herrera.

 

Så var de sista av beautykalendrarna från 2021 urplockade och nedmonterade. Vissa har fått åka till återvinningen medan andra blir nya spännande projekt på en förskola jag har kontakt med. Några produkter har fått hamna i min resenecessär men huvuddelen skeppas till olika organisationer genom Beautykollektivet. Så hur kul har det varit? Vilka av beautykalendrarna här hemma har överraskat och vilka floppat? Även om jag på förhand känner till ungefär vad som ska vara i dem är det en helt annan grej att öppna lucka för lucka. Jag har under december fått några favoriter och det är fem som sticker ut extra.

Årets bäst kombinerade

Det är många kedjor som gör egna kalendrar där du får testa på olika varumärken. Vinnaren i den kategorin för 2021 är helt klart Sephora. Här har jag inte bara fått märken som känns lyxiga och roliga utan också en hel del som jag inte testat tidigare. Man har lyckats pricka in flera trender och snackisar, som t ex Anastasias ständigt slutsålda Brow Freeze i full storlek! Du kan läsa mer om den här. Dessutom var denna en hit även för tonåringen som hittade sin favoritparfym i miniformat i en av lådorna. Själva boxen var också rätt kul med dolda lådor och en liten bonus. Det fanns även fler parfymer, som lådan med Juliette has a gun som dessutom bjöd på ett parfymsmycke – så smart och långt ifrån alla dessa småspeglar och andra rätt onödiga utfyllnadsaccessoarer som man kan hitta i många av beautykalendrarna nu för tiden. I en av luckorna fanns också en kupong men här pratar vi inte rabatt utan en helt kostnadsfri brynfixning. Det tycker jag var kul.

Årets roligaste

Spännande utbud i parfymälskarens beautykalender
Parfymupptäckarkit från MALO, lyxigt rökig hårdtvål från Claus Porto och snyggt läderfodral signerat Sniph själva.

 

Den av beautykalendrarna som på ytan såg tristast ut visade sig bjuda på en hel värld att upptäcka. Vi pratar nu om doftföretaget Sniphs variant som kom i en enkel brun wellpappkartong. Den innehöll dock riktigt lyxiga satinpåsar som den händige kunde hänga upp och som går att spara såklart. Framför allt var också mixen i dessa påsar så rolig. Här fanns allt från hela parfymkit från för mig okända märken till doftpåsar, tvättspray till kläder, hårdtvål, bok om parfymer och ett otroligt snyggt läderfodral att förvara dina reseparfymer i (får plats med fyra miniflarror). Allt med en väldigt exklusiv känsla. Det som egentligen stack ut från dofttemat var en C-vitamin olja från Sunday Riley. Och visst, den doftar gott så kanske ändå inte helt fel. En upptäcktsresa för näsan helt enkelt, så kul! Jag hoppas att man fortsätter på samma spår nästa år.

Årets mest generösa

Maffigast 2021 var the Body Shops specialutgåva som också vägde enormt mycket. Så var den också fylld till brädden. Inga knasiga eller onödiga accessoarer och i flera av lådorna fick man flera produkter. En del smart kombinerade, som ögoncremen tillsammans med en massagemanick för just ögonen eller handpeeling och handkräm i ett. Visst kostade den sina 4000 plus slantar men innehållet – otroligt generöst och inte en enda lucka som kändes som en sniklucka. Tvärtom. Så klart är det en fördel om man diggar the Body Shop från topp till tå men här kan man också hitta presenter att ge bort under hela året. Jag saknade bara en sak. Min favoritmask från märket, dvs Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask. Den kan du läsa mer om här.

Årets lyxigaste

en av de lyxigaste beautykalendrarna
Inte bara läppstift, exklusiv parfym och en av förra årets stora doftsuccéer fanns också i YSLs tjusiga kalender.

 

En fantastiskt välgjord och elegant kalender på alla sätt och vis hade YSL denna gång. Bara själva designen är fantastisk, det var en speciell känsla att slå upp de där dörrarna varje morgon. Dessutom är denna den av beautykalendrarna som jag kommer att spara och använda i år framöver. Att det också väntade en hel del full size-produkter i de fina lådorna gjorde inte saken sämre. Det är framför allt läppstift som lockade här och jag tycker man gjort ett bra färgval, det är nyanser som passar de flesta. Parfymer känns också alltid lyxigt och här fanns flera stycken i underbart söta miniatyrer. Vad är det som gör att man älskar de där små flaskorna…

Årets minikalender

Lika välgjord men ännu vackrare än YSLs beautykalender var Sensais 12-dagars variant. Med sina sirligt utskurna mönster blev det här lika mycket ett japanskt konstverk och poesi på hyllan som produktgömma. Tanken är att man tolkat de olika årstiderna genom de olika askarna. Det här var en dyrgrip men produkterna inuti av allra högsta klass, idel favoriter och en hel rutin plus lite annat fint. Här fanns t ex den ljuvliga ansiktscremen Absolute Silk Cream, djupt välgörande Micro Mousse som är unikt essence, de suveräna ögonpadsen som piggar upp trött hud här som få andra och läppfavoriten Total Lip Treatment. Bara stjärnprodukter, ingen rassel. De flesta produkterna är inte full size men ändå minisar i generösare storlek än vad du hittar i de allra flesta beautykalendrar.

en av stjärnorna i en av de vackraste beautykalendrarna 2021
En av de lyxigaste produkter som finns för huden, Sensais unika Micro Mousse Treatment som är essence men ändå så mycket mer.

 

Största besvikelserna? För min del blev det Kicks makeupkalender som absolut hade sina fina dagar men också mkt produkter från de egna varumärkena. Där behöver man hitta en balans tycker jag. I Sephoras fanns vad jag nu kan minnas faktiskt bara en, ett läppglans. Filorga blev också en något mindre rolig resa. Produkterna var otroligt små och jag saknade några av märkets allra bästa som jag hade uppskattat om jag inte känt till Filorga sedan tidigare. I ett par av luckorna fanns också en ovanligt liten och ganska hård sovmask samt en appliceringsborste för ansiktsmasker. Dessa hade man verkligen kunnat bytt mot  t ex suveräna NCEF Essence!

Har du haft någon beautykalender den här gången? Blev du glatt överraskad eller något som gjorde dig besviken? Har du någon drömkalender? Berätta gärna i kommentarerna ❤️

Nyfiken på vilka toppen-concealers 2021 bjöd på? Då ska du kika här! Fler topplistor är på gång, näst på tur har vi bästa läpp-produkterna.

16

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Anki

  Köpte några… Sniph och Lykos stora var riktigt bra, Glossybox och Hudoteket föll mig också i smaken. Däremot blev jag lite besviken på Skincity.

  1. Jessica Blockström

   Tråkigt att höra om Skincity men tycker de har haft alldeles för många produkter från egna varumärken tidigare vilket drar ner lyxkänslan. Tycker även det var lite många och små minisar i Hudotekets. Lykos hade jag inte den här gången men hört många som gillade den!

 2. Anna-Lena

  Jag hade Skincitys i år! Tyckte den var gäääsp. Jag vet inte vilken gång i ordningen vi fick rengöringsmousse från Medik8 och sen, under all kritik, fick man en antibakteriell handdesinfektion. Som vanligt om någon förpackning var större, var det antingen eget märke eller koreanskt märke. För många aha/bha-produkter och masker med. Nä, ingen hit hos mig! Sephora verkar ha varit toppen! Skulle ha passat min smak bättre!

  1. Jessica Blockström

   Det är så tråkigt när de kör på med för många egna varumärken, tappar hela lyxkänslan. Trist när man lägger så mycket pengar.

   1. Anna-Lena

    Ja eller hur! Jag tror att Skincity har fått så mycket konkurrens nu att de får step it up rejält till 2022 om de ska klara att hålla jämna steg med kollegorna i branschen 🙂

    1. Jessica Blockström

     Helt enig!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.