Jessica Blockström

9 bästa nyheterna för läpparna från 2021

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Lyko, Skincity och Åhléns.*

bästa för läpparna 2021
Några av de nya favoriterna för läpparna som jag numera alltid bär med mig i sminkväskan.

 

Läppstift med vårdande ingredienser är egentligen inget nytt men 2021 har varit ett särdeles gott år för just den typen av formuleringar. Aldrig någonsin tidigare har det funnits så många sköna och snygga stick att svepa över läpparna, oavsett om du bara vill ha lite ton eller få på riktigt täckande färg. På concealerfronten var det lätt att plocka ut några få favoriter från förra året men när det kommer till lippisar – jag har nu fått ner det till nio…

Rubys serum-stift

serum och balm för läpparna

Nu under vintern har mitt nya favoritbalm legat som en trygg kompis i fickan. Lip Serum Balm från Ruby Hammer är enkelt att dra på, gör läpparna snabbt mjuka och håller dem så i timmar trots minusgrader. Det blir inte heller hårt trots att det är kallt, något jag upplever med många andra läppbalsam. Bäst gillar jag den ljust brunbeiga nyansen som bara ger lite elegant färg. Min enda invändning är att det är smärtsamt lite i detta stift. Vill du läsa mer om ingredienser osv har jag skrivit om detta här.

Lip Serum Balm från Ruby Hammer kostar 225 kr/1,8 g, finns i tre varianter (en utan färg) och du hittar det exklusivt på Cow Parfymeri.

Armanis välsvarvade stick

lyxigt läppstift från armani

Trots en fjäderlätt och behaglig känsla ger det här lyxiga läppstiftet elegant täckande finish och snygg färg som sitter förvånande länge. Här kan du få allt från mjuka naturliga nyanser till mer intensiva och lysande. Nötfaktorn är också toppen. Ingen clownmun här inte, färgen försvinner jämnt över hela munnen över tid. Stiftet är dessutom perfekt format för att följa läpparnas konturer, aldrig haft ett läppstift som går så lätt att måla på språng och det går lätt ner i en liten festväska.

Lip Power från Giorgio Armani Beauty kostar 410 kr/3,1 g, finns i 30 färger och du hittar just nu mina favoriter No 104 0ch No 400 på Lyko.

Terrys hyaluron-hybrid

behagligt gelbalm för läpparna

By Terry har gått all in på hyaluronsyra ända sedan hon fick känna på det vita pudret i labbet för x antal år sedan. Det började med löspuder, nu finns allt från concealer till det här härligt färgade läppbalsamet. Det smögs ut under hösten (samtidigt som märket lanserade en utmärkt fuktkräm i samma anda) och har fått oförtjänt lite uppmärksamhet. Sticket har en skön gelformula som glider lätt på läpparna och ger en elegant glansig och slät finish. Ytan ser mycket jämnare ut än vad den egentligen är. Hemligheten? En liten dos hyaluronsyra som jämnar ut och binder fukt. Min favoritfärg är Dare to Bare, en leverpastejnyans som gör att läpparna ser mer fylliga men ändå naturliga ut. Den förstärker fint den egna nyansen.

Hyaluronic Hydra-Balm från By Terry kostar 319 kr/2,6, finns i 6 nyanser och du hittar det hos Skincity.

Lindas mjuka lippie

läppbalsam med solskydd

Mjukt och lent på läpparna med fin glosseffekt är det tonade veganska balmet från LH Cosmetics. Bra här är att du också får SPF 15. Det är inte lika vårdande som t ex Rubys eller Westmans men ändå väldigt skönt att bära, enkelt att få på och praktiskt med liten tub som går lätt ner i fickan.

Infinity Lip Gloss från LH Cosmetics kostar 199 kr/7 ml, finns i tre nyanser och du hittar det bl a på Åhléns.

Guccis drömstick

glans, vård och färg till läpparna från gucci

Snyggaste tillskottet i sminkväskan 2021 var Rouge de Beauté Brilliant från Gucci. Det här är ett smalt hybridstift i lyxförpackning där designen inspirerats av vintagebroscher. Förutom att jag är djupt förälskad i allt med den här looken finns så många vackert klara nyanser. Då det är ett mindre täckande stift är det perfekt för dig som gärna vill testa på mer lysande färg men inte riktigt vågar för det blir inte riktigt lika intensivt. Det är vård, fin glans och elegant nyans helt enkelt. Ja, och en drömsnygg hylsa såklart. Eftersom det är en hybrid sitter det tyvärr inte så väldigt länge men läpparna blir skönt mjuka under tiden.

Rouge de Beauté Brilliant från Gucci Beauty kostar 390 kr, finns i 18 färger och du hittar det exklusivt hos Åhléns.

L’Oréals plånboksvänliga gloss

glossig vård till läpparna

Lent är också det här plånboksvänliga glosset, dock inte alls lika mycket färg. Precis som många andra läpp-produkter nu har det utjämnande hyaluronsyra på INCI. Men det innehåller även lite mint och har därför en lätt och rätt skönt kylande effekt. Jag brukar dock uppleva att gloss som har det här inte håller läpparna mjuka lika länge som andra så är dina väldigt torra skulle jag välja ett annat. Vill du bara ha klibbfri glans och en lätt ton till läpparna är det dock väldigt härligt att ha på. Jag gillar framför allt de ljusare färgerna. De mörkare tycker jag inte lägger sig lika jämnt.

Brilliant Signature Plump-in-Gloss från L’Oréal Paris kostar 129 kr/7 ml, finns i 9 nyanser och du hittar det bl a på Åhléns.

Westmans flytande dröm

lyxigt balm med fin glans till läpparna

Så ljuvligt detta läppbalsam är. Det har en len gelformula med lyxig känsla som sprider sig perfekt över läpparna och får dem att se jämnare och fylligare ut. Bland de välgörande ingredienserna finns oljor från argan, jojoba och mandel. Många mer naturliga produkter tycker jag inte sitter så länge men här har man lyckats få till formulan så den faktiskt håller sig bra. Färgerna är transparenta vilket gör att de blandas med din egen läppfärg och blir mjuka även när du rör dig upp på den lite starkare paletten. Du får också mycket för pengarna, både rejäl sudd i tuben, bra vårdande effekt och exklusiv finish på förpackningen. Man blir lycklig varje gång denna åker upp ur sminkväskan. Vill du veta mer så kan du läsa här.

Squeaky Clean Liquid Lip Balm från Westman Atelier kostar 360 kr/6,5 ml, finns i 6 nyanser och du hittar det exklusivt på Cow Parfymeri.

MACs sköna balm

Fuktig glans får du med MACs hyllade läppbalsam i den roliga och lekfulla Glow Play-serien. Även här får du transparent färg som gör att det blir mjukt mot huden, även den djupt vinröda Grapely Admired fungerar fint till vardags. Jag gillar den skarpt men min absoluta favorit är ändå den helt ofärgade Halo at Me som har någon slags filtereffekt. Den får läpparna att se mycket finare och fylligare ut i ett svep. Välgörande ingredienser har man också fått ihop, här finns in god mix av växtoljor från jojoba, mango och sheanöt.

Glow Play Lip Balm från MAC kostar 185 kr/3,6 g, finns i 6 varianter (en utan färg) och du hittar det bl a på Åhléns.

Bens galna röda

Att parfymhuset Byredo skulle bli ett hett makeupmärke hade jag inte trott. Så teamade Ben Gorham upp med den hyllade makeupartisten Isamaya Ffrench. Redan när jag fick testa de första produkterna i min hand var jag duktigt imponerad. Isamaya har tänkt igenom allt från innehåll till yta. Produkterna är verkligen lätta använda även för amatörer. En av de sista lanseringarna 2021 vad Mad Red, ett rött läppstift. Så vad gör det unikt? Det är behagligt, lättmålat, täcker i ett svep, håller sig innanför konturerna, har elegant matt finish utan att se platt ut och sitter snyggt i timmar! Färgen är en mustigt och mättat röd nyans som passar alla jag sett testa det. Hylsan är skönt tung i handen och har en klickmagnet som håller locket på även när det skramlar i väskan. Av alla röda läppstift jag äger älskar jag det här mest.

Lipstick i Mad Red från Byredo kostar 415 kr och du hittar det bl a hos Kicks.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

19

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Maria

    Byredos blir man sugen på att testa!

    1. Jessica Blockström

      Det är verkligen lyx för läpparna och trots att det är ett väldigt dyrt läppstift tycker jag att man får valuta för pengarna.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.