Jessica Blockström

Bästa nyheterna på skönhetsmässan

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Eleven, Hudoteket, Mantle och Lyko.*

dagen efter skönhetsmässan
Post Daisy Beauty Expo 2022 är man trött men ändå väldigt upplyft i sinnet. Perfekt dag att testa nya smarta pads som piggar upp huden under ögonen.

 

Idag har jag bara skrotat runt i pyjamas med håret på ända och försökt samla ihop alla intryck från helgen. Anledningen är två dagar på skönhetsmässan Daisy Beauty Expo som gick av stapeln under både fredag och lördag. En av årets första höjdpunkter för oss skönhetsjournalister men det var på håret att det blev av på grund av ni vet vad. Kicki och eventgeneral Sam har dock blivit proffs på att corona-säkra sina tillställningar och denna gång ännu lite mer. Vi har dränkt oss i handsprit, hållit behörigt avstånd, framvisat giltig dokumentation, inte haft några kramkalas och endast tagit av ansiktsmaskerna när det varit matdags. Så vad hände då? Så mycket.

På fredagen var det föreläsningar, vi fick t ex höra storyn bakom M Picaut och hur ekologiskt hudvård utvecklats under de senaste åren men också lära oss om riskerna med att applicera för lite solskydd av Margaret Pinto som driver EVY. Låt oss sammanfatta med att solfilter i en foundation inte enbart kommer att ge dig bra skydd – om du inte vill se ut som en clown….

Lockstation på skönhetsmässan
Brow-Felicia och Skönhetsredaktörernas Agneta Elmegård passade på att fixa fina lockar hos svenska hårvårdsmärket I am.

 

Dag två på skönhetsmässan handlade mer om att besöka en hel rad roliga företag i deras olika montrar. Så vilka var höjdarna? Kolla här!

Busdoppar deluxe

nya bus-produkter på skönhetsmässan
Blir de här två mina nya bus-favoriter i vår?

 

Förra årets raket när det kommer till bus var St Tropez lyxiga mousse i samarbete med Ashley Graham. Bättre bus har jag aldrig testat. Nu har man uppdaterat formulan för att ge än snyggare ton och gjort doften mer sofistikerad. Ser mycket fram emot att testa den. Fick i märkets monter veta att det dock inte är mousse som toppar listan över mest poppis bus. Det är droppar som trendar nu. Därför har man tagit fram Luxe Tan Tonic Drops. Precis som trenden råder är denna fullmatad med hudvårdande ingredienser. Lansering om ca en månad om jag fick det rätt. Kan du inte vänta presenterades även relativt nylanserade Tanning Drops från Australien Glow på skönhetsmässan. De bjuder på en rejäl dos med välkända hudförbättrare, t ex aloe vera, hampafröolja och hyaluronsyra.

Tanning Drops från Australien Glow finns i medium och dark, de kostar 229 kr/30 ml men du hittar dem just nu på Eleven för några tior mindre. 

Het munvård

waken presenterades på skönhetsmässan
Fler än tvåbenta varelser som är nyfikna på nya Waken och dess uppfriskande effekt på andedräkten…

 

Att ta hand om munnen har blivit en het trend, gärna med produkter som ger lyxkänsla till annars trist vardagsrutin. Som att gurgla munvatten. Förra året slog svenska Selahatin till med lyxiga Mouthwash Escapist i tjusig flarra. Waken är nytt märke som presenterades på skönhetsmässan. Där hittar du också snygga flaskor (av återvunnen plast) men här med välgörande fluorberikat munvatten. Tre smaker finns, alla med bas av naturlig mynta. Jag har testat Pepparmint och jösses så mycket fräschare jag kände mig. Perfekt uppiggning av mun då man burit ansiktsmask i många långa timmar. Spotlight Oral Care är irländare med fokus på munnen. Deras gurgelvatten kombinerar munuppfräschning med ämne som gör tänderna vitare. Känner du igen märket? Då kanske du hänger på TikTok. Där har deras Teeth Whitening Pen gjort succé pga ger vitare tänder direkt. Märket har också en maskin som heter Water Flosser som ersätter tandtråd. Mycket intresserad av den.

Wakens fluorskölj finns redan att köpa, du hittar det t ex på Lyko för 99 kr/500 ml.

Ekorengöring deluxe

rengöringsbalm som presenterades på skönhetsmässan
En vinnare – så härligt, lyxigt och bra rengöringsbalm.

 

På fredagens föreläsning fick vi veta att Mette, grundare av svenska hudvårdsmärke M Picaut, länge velat göra ett rengöringsbalm. Det har inte gått på grund av begränsningar i ingrediensutbud på eko-sidan. På grund av stor efterfrågan har det dock blivit ändring på det nu. Mette har tagit fram en av de härligaste varianter jag testat. Jag fick faktiskt en tub redan några dagar innan skönhetsmässan. Den har jag använt varje kväll, är lite kär. Formulan är krämigt len och rik. Den går lätt att massera över huden och löser upp både smink och smuts utan problem. Tillsatt vattenoch du sköljer enkelt av den. Effekten är superlen hy, ingen hinna men inte heller någon torr känsla. Golden Amber Probiotic Cleansing Balm innehåller uppiggande extrakt från både havtorn och hjortron plus prebiotika.

Golden Amber Probiotic Cleansing Balm från M Picaut kostar 379 kr/125 ml och den finns just nu på Hudoteket.

Hudvård för den känsliga

skönhetsmässan bjöd på nyhet för känslig hy
Jag och Emelie ville båda gärna ha med den här godingen hem men det fanns inga pressprover på mässan.

 

Har du problem med eksem, psoriasis eller andra kliande utslag? Då vet du att den hudvård som rekommenderas är bra men rätt tråkig. Det vill Camille Knowles ändra på. Bilderna på hennes eksemklädda hud fick det att klia över hela min kropp. Inget av det syntes på hennes föreläsning under fredagen. The Beauty of Sensitive Skin är fyra produkter i söt rosa design. Jag tycker det är en jättebra idé och produkter låter bra även om rengöring och ansiktscreme inte är för min hy. Jag vill ha mer aktiva grejer. Här får du väldigt milda och snälla formuleringar. Däremot kommer jag krydda mitt bad med hennes smart formulerade salt så fort jag får hem det. Det är en fin mix av rosa himalayasalt, epsomsalt och salt från Döda Havet ihop med havrelipider och Omega 3 plus 6. Bra grejer för huden, låter otroligt lovande. Doften är också mild och fin.

Bath Salts från the Beauty of Sensitive Skin kostar 299 kr för en rejäl burk på 400 g och du hittar det på Eleven.

Plåstertrend pågår

En trend som stack ut på skönhetsmässan var plåster. Framför allt är plåster för plitor hett. Mario Badescu har t ex paketerat om kultiga Drying Lotion i små runda lappar. De jobbar med salicylsyra i kombo med C-vitamin, hyaluronsyra och niacinamid. De senare är nytt för just plåstren. Vice Reversa är märket som gör ovan nämnda patches för ögonen. Där hittar du Spot Stoppa som också är skräddarsydda för att göra rent hus med finnarna. De är tillverkade av samma material som mjuka skavsårsplåster. Hydrokolloida material ger huden en bra läkemiljö. Man jobbar med mikronålar tillverkade av salicylsyra, extrakt från grönt te, hyaluronsyra och något man kallar totarol. De smälter när de kommer i kontakt med huden. Snart lanseras ett svenskt acnepositivt märke av en skönhetsprofil där man också använder hydrokolloida material. Spännande grejer kan jag lova.

en av flera plit-plåster på skönhetsmässan

Spot Stoppa från Vice Versa kostar 149 kr/4 st alt 359 kr/12 st. Du hittar båda dessa på Lyko.

Skönhetsmässans hetaste vitamin

plånboksvänligt c-vitamin serum

Förra året såg vi en hel nya serum med retinol. I år verkar det vara C-vitaminets tur. Man har tagit fram nya spännande kombinationer och koncentrationer i labben. Jag vet redan fyra stycken. På skönhetsmässan presenterade man tre av dem. Först ut Mantles lätt skimrande The Wow Serum. Det innehåller märkets signaturingrediens CBD ihop med hyaluronsyra och squalane. Alla högt upp på INCI. Mycket skönt och huden blir direkt rejält fin. Igår fick jag också en förkik på C-vitamin serum från budgetmärket Q & A. Plus en spännande variant från Murad som mixas färskt när du ska använda det. På listan över vårlanseringar finns också Vitamin C 10 Booster från Emma S. Märket var inte med på mässan men serumet har smyglanserats på deras hemsida. Här ingår bl a peptider.

stjärnvitamin på skönhetsmässa

The Wow Serum från Mantle lanserades idag. Det kostar 850 kr/30 ml och säljs just nu på Mantles egen webbshop.

Nyfiken på några av årets första nyheter? Spana in det här inlägget!

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger några procent av summan om du klickar och sedan handlar. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den. Det finns inte någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

19

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Ewa

  Du får jättegärna visa Mantles serum på huden någon gång, så nyfiken! Munsköljen köpte jag direkt

  1. Jessica Blockström

   Absolut, det ska jag fixa. Och kul m munsköljet. Hoppas du blir nöjd

 2. Fia

  Ang munskölj… den innehåller ju väteperoxid… som man bleker håret med. Undrar hur det påverkar munnen och tänderna på sikt? Sa de något om det på genomgången?
  Jag skulle också vilja fräscha upp smajlet lite men tycker det verkar obehagligt med frätande ämnen i munnen även om det är i liten mängd… Man skulle ju inte direkt be att få gurgla slingsmeten hos frisören…
  Hur tänker du om detta?
  Tack för bra blogg! ; )

  1. Jessica Blockström

   Yes, det är för att ljusa upp tänderna. Förstår hur du tänker men det är lite som fluor och liknande, mao en fråga om dos. Så lite kommer inte vara frätande, jag är mer frågande till om mängden man använder verkligen ger någon synlig effekt på tänderna.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.