Jessica Blockström

Årets bästa foundation 2021

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Glowid, Hudoteket och Sephora*

Det är så sjukt stor skillnad på en foundation du köper idag och de som fanns när jag började skriva om skönhet. Iofs rimligt, det är snart 27 år sedan. Men ändå. Så mycket som hänt. Först blev de bättre för att de såg snyggare ut på huden tack vare typ silikoner, sen kom hybriderna och då blev de också bättre för huden. Visst finns det fortfarande klassiker, som Armanis Silk, som håller högsta klass. Men vet ni att en av mina absoluta favoriter faktiskt kommer med ny formula i år? Om jag var misstänksam när jag skulle testa den första gången? Det kan du hoppa upp och sätta dig på. Hur det gick? Återkommer till det. För det här inlägget ska bara handla om de nyheter som dundrade in 2021. Här är mina fyra favoriter med väldigt olika konsistens och finish.

Foundation med hudkänsla

foundation från sisley

Mjukt sval mot huden och en väldigt fin naturlig finish får du med Sisley senaste nyhet. Den lena och lättapplicerade Phyto-Teint Nude är en mix av vårdande ingredienser och förskönande silikoner. Trots att den har en så lätt fräsch känsla på huden gör den väldigt mycket för att ytan ska se mer välvårdad och fin ut. Jag kan använda både fingrar, svamp och borste för att få på den på huden men effekten blir faktiskt ungefär samma. En väldigt bra sak med denna är den smidiga flaskan som man lätt får med sig överallt, jag kan t o m stoppa den i fickan. Vill du köra lite touch-up under dagen så trycker du bara ut ett par droppar och sveper på. För min del handlar det oftast om partiet kring näsan som bråkar, speciellt eftersom jag har olika glasögon som åker på och av under dagen. Det blir så fint på bara någon sekund!

foundation i fickformat
Så liten att den får plats i fickan och ändå innehåller den lika mycket som de flesta foundations!

Phyto-Teint Nude från Sisley finns i 16 nyanser, kostar 825 kr/30 ml och du kan köpa den här.

Lyxig foundation för lyster

Jag har fortfarande svårt att förstå hur något så tunt och skirt kan göra huden så jädra snygg. Makeupartisten Pat McGraths foundation Skin Fetish Sublime Perfection är trolldom. Jag har under året märkt hur jag hela tiden återkommer till just den här när jag vill ha så perfekt hud som möjligt med otrolig men helt naturtrogen lyster och superb hållbarhet. Den är inte heller ett dugg svår att få på snyggt, går att bygga på och den lägger sig ej i mina veck. Trots sin fjäderlätta formula är den dessutom behaglig även om man har lite torr och mogen hy. Ja, den kostar en del men du får 5 ml mer än i många andra flarror och detta är mycket dryga droppar. Det enda ”jobbiga” är att den är så pass lättflytande att den snabbt flyter ut på handryggen där jag alltid droppar den innan applicering. Jag är faktiskt förvånad att den fått så lite uppmärksamhet under 2021 men gissar det beror på att man varit ganska dålig på PR, det är många av mina kollegor som aldrig fått chansen att testa denna.

Skin Fetish Sublime Perfection Foundation från Pat McGrath Labs finns i 34 nyanser, kostar 859 kr/35 ml och du kan köpa den här.

Foundation med mjukt sammetsmatt finish

lyxig foundation från lisa eldridge

Är du inte ute efter en massa lyster? Får du tillräckligt med fukt från din hudvård? Då är The Foundation från Lisa Eldridge så bra. Den glider på perfekt, jämnar ut hudtonen som ett proffs och lämnar en sammetslen och demimatt finish. Ibland vill jag kunna lägga till highlighter på bara vissa ställen och då är det här en superfoundation. Huden ser absolut inte torr ut, det ser ut som fin hud. Bara inte så där skimrande och glowig överallt som många moderna foundations blir. Den är inte heller överdrivet dyr. Och du kan bygga på där du vill ha mer täckande effekt utan att det blir kakigt. Tänk bara på att jobba i tunna lager. Ibland använder jag den också som concealer, bara. Den innehåller också en del hudvårdande ingredienser som gör att huden inte känns torr när kvällen kommer. Jag trodde faktiskt att priset skulle vara betydligt högre men den är ruskigt prisvärd.

Seamless Skin the Foundation från Lisa Eldridge finns i 40 nyanser, kostar ca 550 kr/30 ml och du kan köpa den här. När jag beställde behövde jag inte betala frakt eller tull men då köpte jag flera produkter. Bara foundation tror jag man åker på frakt som är ca 50 kr. Leveranstid? Paketet kom på bara tre dagar!

Smart hybridbas

Mycket härlig och krämig i konsistensen är en av årets mest hajpade foundationhybrider. Med CCC Cream från CLE får du primer, foundation och en rejäl sudd med solskydd (fast om du inte ska ladda med 4 ml av formulan behöver du ändå komplettera med riktigt solskydd under en vårdag!). Den är lite vitgrå i tuben men förvandlas till din hudton när den appliceras. Hitta du rätt nyans så blir det riktigt bra det här. Den täcker fint och jämnar ut lagom för en naturligt snygg hudkänsla som får en nästan daggfräsch lyster. Den är så enkelt att använda också, jag kör bara på den med fingrarna. Av någon magisk anledning verkar den dessutom fungera både på torrisar och de med en fetare hy. Däremot tycker jag inte den sitter perfekt hela dagen som övriga här. Man kan behöva gå in och korrigera lite kring näsvingar och så. Men det är ändå väl godkänt i min bok.

CCC Cream från CLE finns i 7 nyanser (jag växlar mellan medium light och xxx), kostar 379 kr och du kan köpa den här.

Letar du tips på bra primers att ha under din foundation? Det hittar du här! Också ute efter en riktig toppenconcealer? Här är mina favoriter som lanserades förra året. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

20

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Sara

  Kul! Tänkte passa på att köpa CCC-krämen från CLE nu när Skincity har rabatt Är rädd att Medium Light ska vara för mörk (så svårt att se nyanser på nätet!) men tror jag chansar på den ändå.

  Har du testat Charlotte Tillburys nya foundation? Är så nyfiken på den!

  1. Jessica Blockström

   Hej Sara,
   Ledsen för sent svar. Ja, visst är det lite knepigt med nyanser på nätet. Där tycker jag Lisa Eldridge verkligen lyckats. Jag har ju Medium Light och tycker den passar bra. CLEs nyanser anpassar sig mer än vanliga foundations. Hoppas det blir bra! Har inte testat Tilburys men får kika på den. Ha en fin dag!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.