Jessica Blockström

Ögonpennan som fixar både sotning & tjusig kråka

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Hudoteket, Kicks, Lyko och Åhléns.*

Jag är en ramdam. Det är sällan jag bara kör mascara, vill alltid ha något mer att dra fram ögonen med. Då är det kajalpennan som får jobba flitigt. Jag älskar kajal och öser gärna på à la Suzanne Brøgger. Så vad är bra? Vad är lätt att måla på, smidigt att sota, går att trolla fram en linerlook med och håller sig på plats? Här är favoriterna jag växlar mellan.

 

Phyto-Khôl Star, Sisley

ögonpennan som får blicken att glimra

Denna stjärna har gått varm här hemma i flera år. Jag älskar de varianter med lite skimmer i, tycker det ger lite extra blänk till blicken. Dessutom är den vattenfast och precis lagom hård för att också kunna fixa en liten kråka om man skulle vilja. Nu använder jag den som heter Mystic Plum, ett riktigt snyggt alternativ om man vill bryta lite med allt svart. Här finns också den underbart tjusiga Sparkling Bronze som jag gillar extra mycket på sommaren. Alla har dock svart bas så det blir mer av häftiga effekter. Det här är en automatpenna, dvs en sådan du skruvar upp. För att hålla toppen spetsig finns en liten vässare i bakdelen. Denna använder jag inte på vattenlinjen.

Phyto-Khôl Star från Sisley kostar 480 kr och du hittar den bl a på Hudoteket.

Crayons, LH Cosmetics

ögonpennan som finns i regnbågens alla färger

En annan modern klassiker är pennorna från LH Cosmetics. Jag minns fortfarande när jag fick mitt första kit, på ett tåg ner till Göteborg. Jag och Arga tanten blev helt pirriga när vi öppnade lådan med Crayons och började testa. Så roliga att leka med, så lättmålade, så rika på pigment och så bra hållbarhet. Har testkört även på den tiden när jag var ute och suddade mer på natten och kommit hem med nästan samma look som vid utgången. Det är inte illa. Här finns också en fantastisk mängd nyanser, från svart, brunt osv till gult, grönt och petroleumblå. Du kan också välja Flash Crayons och får då lite härligt metalliskt skimmer. Här finns t ex den coolt stålgrå Ascella och lyxigt bronsiga Aueva. Crayons utan skimmer går bra att ha på vattenlinjen, de med skulle jag hoppa över.

Crayons från LH Cosmetics  kostar 149 kr och de finns bl a på Kicks.

Front of the Line PRO Eye Pencil, Lorac

I elfte timmen förra året lanserade Lorac en hel laddning med nyheter. Den jag verkligen fastnat för var denna sköna gel-liknande ögonpennan som glider likt oljat smör längs med franskanten. Trots att den inte kostar så mycket känns den dessutom exklusiv och väl genomtänkt, formulan är mättad med pigment och hållbarheten mycket god. När man har den nyvässad får man också in den fint mellan fransarna och den går då till och med att använda som en liner. Det finns fem nyanser och jag har testat alla utom den gröna. Jag älskar den glimrande asfaltsgråa och använder flitigt både den bruna och den plommonfärgade som båda har en mättat matt finish. Det är en skruvpenna och även denna har en liten vässare i baken.

Front of the Line PRO Eye Pencil från Lorac kostar 219 kr och du hittar den på Lyko.

24H Drama Liqui-Pencil, Lancôme

ögonpennan som fixar allt

Ljuvlig gelformula tillsammans med suverän hållbarhet även på oljiga lock gör denna ögonpennan till en av förra årets bästa men minst omtalade lanseringar. Jag har knappt sett denna ögonpennan någonstans, väldigt märkligt. Ändå är den så otroligt mångsidig. Du kan dra en perfekt linje, rita mönster, lägga den som inliner och/eller sota den. Det senare behöver du dock vara lite snabb med för när den torkat så har den torkat. Oerhört bra val av färger också samt att det finns både silkiga och skimriga. Den svarta är matt men utan att bli platt. Den täcker dessutom på ett drag, man behöver knappt nudda med spetsen för att få resultat och den är väldigt lättvässad. Du kan läsa mer om hur exalterad jag blev när jag testade denna första gången här.

24H Drama Liqui-Pencil från Lancôme kostar 235 kr (ett kap!) och finns bl a på Kicks.

Stylo Contour des Yeux, Gucci

Det mesta av makeupen från det här modehuset är väldigt härligt och bra. Följer du mig här på bloggen vet du att jag är väldigt svag för deras förpackningar. Den här ögonpennan är inget undantag. Den finns i allt från kolsvart till himmelsblått, den bruna som jag använt flitigast är mjuk och lite åt mullvad. Förutom att den är lätt att hitta i sminkväskans kaos så har den en midja med lättgreppad mjukare plast som gör målandet smidigare. Stiftet är åt det tunnare hållet vilket gör det lätt att komma ner mellan fransarna, det ger intensivare blick. Du kan också ha den som eyeliner, jag tycker det går att få till ett riktigt snyggt och vasst kattöga. Formulan är vattenfast och sitter bra.

Stylo Contour des Yeux från Gucci kostar 325 kr och den säljs exklusivt på Åhléns.

Perfect Eye Pencil, All I Am

När jag vill köra en snabb sotning i svart, brunt eller mörkt blått så gillar jag verkligen denna ögonpennan. Man behöver inte tänka på att placera den perfekt utan bara kör på och tar sen en pensel för att sudda i kanterna. Jag tycker också att den går att använda som inliner. Den går att vässa ordentligt vilket gör att jag också haft den som mall under eyeliner för att lättare se var jag ska placera linjen. Den mörkt blå är underbart mättat och nästan svart, den bruna väldigt härligt mustig kaffeton. Jag har skrivit om den tidigare, du kan läsa mer här.

Perfect Eye Pencil från All I Am kostar 249 kr och finns bl a på Lyko.

Intense Eyeliner 24H Wear, Isadora

Den här ögonpennan känner nog de flesta av er igen. Det var inte länge sedan den var upp på tapeten här på bloggen. Den är ett så bra budgetkap och det är framför allt den bruna jag är så fäst vid. Anledningen är att den är nästan svart utan att bli så hård. Dessutom går den utmärkt att måla på vattenlinjen utan att man sen har en mörk skuggning som sakta sprider sig ut runt ögonen. Detta är som du säkert ser en skruvvariant med tunt stift och medföljande vässare i botten. Vill du se den på? Kika här.

Intense Eyeliner 24H Wear från Isadora kostar 99 kr och du hittar den på Åhléns.

Phyto Eye Twist, Sisley

 

Vi började med Sisley och avslutar där också. Förra året dök nämligen den här lyxiga ögonpennan upp, en knubbigare variant i nya nyanser. Här kan du absolut inte köra något finlir. Men när jag vill att det ska gå lite snabbt så är det så otroligt enkelt att bara köra med Phyto Eye Twist runt ögat, både över och under. Den kan såklart även användas som skugga också. Det jag gillar med denna, jämfört med andra knubbisar, är att du här får en något torrare konsistens. Den känns inte så fet och glidig som t ex By Terrys Black Star. Det gör att den också täcker bra och sitter bra, även när du målar den som skugga blir den ett med huden och rör sig inte speciellt mycket. Favoritfärgen är nr 16, en riktigt cool och elegant tape. Men här finns många fina att välja mellan, just nu kan jag hitta 17 färger.

Phyto-Eye Twist från Sisley kostar 455 kr/1,5 g och du hittar den bl a hos Hudoteket.

bästa ögonpennan i närbild
Favoritpennor från vänster: Sisley, Lancôme, Lorac, Sisley igen, LH Cosmetics, All I Am, Gucci och Isadora.

 

Letar du efter en ny mascara? Håll utkik här på bloggen. Det kommer mycket roliga nyheter som jag snart tänkte gå igenom. En av förra årets allra bästa kan du läsa om i det här inlägget.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

9

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. HG

  Hej! Älskar också kajal! Vilken sitter bäst som inliner tycker du? Så svårt att hitta något som inte försvinner innan man lämnar huset, typ…
  Tack för alla tips:)

  1. Jessica Blockström

   Oh, jag förstår vad du menar. Väldigt bra fråga. Jag skulle säga antingen Isadoras eller Lancomes. Undvik bara de med glitter, ögat kan bli väldigt irriterad av det har jag märkt… Ha en fin kväll

 2. Anki

  Hej, gillar också pennor för det går fort. By Terrys Blackstar pennor är en favorit. Tyvärr sitter de inte en hel dag trots ögonprimer och puder. Tips på hur jag får det att hålla mottages tacksamt.
  När du bara drar en linje och suddar lite har du någon skugga på ögonlocket också eller är ögonlocket naturellt?

  1. Jessica Blockström

   Hej Anki,
   By Terrys Black Star är så fina men upplever inte att de blir så täckande som jag ofta vill ha det. Tyvärr är det många som också har haft problem med förpackningarna, att de går sönder. Jag har alltid skugga innan jag målar med penna. För att få det att sitta har jag ibland primer men det jag alltid gör är att fästa den fetare pennan med en skugga i samma färg som jag målar tunt ovanpå linjen, ofta har jag en eyelinerpensel till hjälp. Det tycker jag är det allra bästa, ett trick jag lärt mig av makeupartisten Tomas Lenneryd. Hoppas det funkar för dig!

 3. Camilla

  Om man på enklast sätt vill framhäva ögat till vardags o fest hur gör man bäst med kajal o vilka färger, vill gärna rama in o lyfta fram ögonen även om de är små – inget glitter, är 53 så det blir mest clownkänsla med mkt olika färger

  1. Jessica Blockström

   Hej hej,
   Jag tycker det allra lättaste till vardags är att köra en skugga i en ganska ljus nyans upp precis ovanför globlinjen. Jag använder den som heter Rocker i Tartes palett nästan varje dag. Visst är den lite skimrig men inte så man ser ut som en discokula. Sedan en penna i brunt eller grått som jag målar lite mer över men också tunt under ögat och sotar den. Vill man att det ska hålla bra så är det smart att bara försiktigt lägga lite skugga i samma färg som pennan över sotningen. Så sitter det toppenbra! Till fest? Då byter jag den bruna pennan till svart och lägger den även innanför franskanten ☺️ kanske kompletterar med en mörk brun skugga närmast fransarna också för att binda ihop det hela. Hoppas det kan ge lite inspiration!

 4. Gunillahelen

  Hej!
  Jag är verkligen en ”penn-människa”, enkelt, snabbt och snyggt resultat. Och jag är helt såld på Drama liquid pencil!!! Tills det kommer till vässningen. Jag lyckas inte vässa pennan. Har provat lägga pennan i frysen, köpt ny pennvässare, provat med kniv… men det går inte. Du skriver att den är lättvässad. Hur gör du?

  1. Jessica Blockström

   Hej hej, Vad märkligt och så trist. Det var ju ett tag sedan jag skrev det här inlägget så var tvungen att kolla så att jag inte misstagit mig. Jag har en vässare från Glossier med behållare och med den fungerar det jättebra, testade även med Sweeds vässare som är lite mindre men även den funkade, då blev dessutom spetsen riktigt vass. Kan det vara något fel på pennan? Har du möjlighet tycker jag du ska gå tillbaka till butiken och visa alt om det var en webbshop så reklamera där! Den ska gå att vässa utan problem. Lycka till! Och berätta gärna hur det gått

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.