Jessica Blockström

När du behöver lindra och lugna huden

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Bangerhead, Gilda Liljeblad, Glowid och Hudoteket.*

Med mask från dr ceuracle att lugna huden med
Hej och hå, första kvällen efter hudraset. Med lugnande gelmask ser man inte allt fjäll som täcker pannan men att näsan nästan är skinflådd och kinderna hettar kan du nog ana…

 

Det är ju inte med livet som insats, mitt jobb. Men huden kan få ta en hel del stryk. Som nu när jag är inne i en intensiv testperiod. Vad kan hända? Jo, man kan t ex pröva en mycket aktiv produkt med något undermålig information som gör att man dels använder den fel men också får en sjuhelvetes reaktion man inte alls räknade med. I lördags krackelerade hela fejset och började fjälla samtidigt som kinderna hettade och antog en röd ton. Då hade jag slutat använda produkten sedan några dagar pga tyckte den kändes märklig. Så vad gör man när sånt händer? Förutom att skala ner till minimalt antal produkter så är det lindra och lugna som gäller. Här är några tips.

 

1. Välj en ultramild rengöring

lugna och samtidigt rengöra för detta micellärvatten

Kanske en mjölk som du masserar och sedan löser upp med vatten eller ett micellärvatten som är speciellt formulerat för känslig hy och lätt sveps över huden. Det beror lite på om du har makeup eller inte. Inga syror! Jag har varvat Lait VIP02 från Biologique Recherche som lugnar och hjälper till att syresätta huden med Oxybiome från Dermaceutic som jag precis gjort slut på en hel flaska. Det är faktiskt första rengöringen på länge som jag kommer till botten på. Älskat den! I den hittar du hudälskande ingredienser som niacinamid, glycerin, zink gluconate och extrakt från fingertång.

Oxybiome Cleansing Micellar Water från Dermaceutic kostar vanligtvis 395 kr för en stor flarra på 400 ml med du hittar den t ex just nu på Hudoteket för 316 kr. 

 

2. Hjälp huden att landa

För det behövs ofta ett reparerande och lugnande serum. Det finns en del bra som är framtagna för att användas efter kraftiga peels, t ex min favorit alla tider från Nimue som heter Pre & Post Serum. Den har hjälpt mig efter misslyckade behandlingar men också under emotionellt stressiga perioder då jag drabbats av både perioral dermatit och rosacea. Den finns bara att köpa på salonger som använder märket, du hittar dem här.Vill du ha ett mer lättillgängligt tips kan du kika på rykande färska PLC Liposome Oil Ampoule från Dr Ceuracle speciellt formulerat för känslig hy eller en hud som är tillfälligt överansträngd efter t ex klimatväxlingar eller laserbehandling. PLC står för just post laser care. Här finns bl a K-vitamin samt ett komplex med växtextrakt från t ex broccoli, gurka och persilja som ska vara både återfuktande och lugnande.

PLC Liposome il Ampoule från Dr Ceuracle kostar 349 kr/30 ml och den finns på Glowid.

3. Ös på med fukt!

Det går inte att påpeka för många gånger – huden behöver massa fukt och speciellt när den är i uppror. Men snäll fukt i form av serum där det inte finns en massa andra aktiva ingredienser. Jag har två favoriter här som jag brukar plocka in. Den ena är Hydr8 B5 från Medik8 och den andra är Hydration Serum från Verso. De är ungefär lika bra och kostar ungefär lika mycket. Det blev Verso den här gången för att jag hade den hemma och den innehåller lindrande och välgörande havreextrakt, något jag märkt min hud svarar väldigt bra på.

Hydration Serum från Verso kostar 850 kr/30 ljuvliga millilitrar men just nu hittar du det på Bangerhead för glädjepriset 649 kr.

4. Lås in fukten, lås ut stressen

Avsluta rutinen med en rejäl klick barriärcreme som inte bara gör huden mjukare (och får de torra fjällen att lägga sig ner ett tag). Här behövs något som ser till att fukt stannar kvar under den rubbade hudytan men också att du kan gå ut utan att väder, vind och kyla gör saken värre. Vinterns hit är svenska Gilda Liljeblads underbara Fortifying Barrier Cream. Trots sin fina barriärskyddande och stärkande effekt går den väldigt fint in i huden. I formulan finns bl a aprikosolja, niacinamid, sheasmör, squalane, glycerin och så en liten nypa silikon för att hindra fuktflykt och skydda huden. Jag har använt den morgon och kväll varje dag sedan reaktionen. För varje dag har huden känts bättre och starkare. Jag är lite svag för den snygga designen också, det måste jag erkänna. Det är ej en vanlig burk. Under locket sitter en pump. Så bra!

Fortifying Barrier Cream från Gilda Liljeblad kostar 499 kr/50 ml och du hittar den på märkets egna hemsida här. 

5. Lugna snabbt med punktinsats

gelmask att lugna och lägga ner rodnader med

Jag kan nästan få panik när huden reagerar så här kraftigt och då behövs snabba puckar. En punktinsats i form av svalkande, lugnande, lindrande, återfuktande mask. Härom dagen var jag och träffade jubilerande tjejerna på Glowid. Med mig hem fick jag ovan nämnda serum från Dr Ceuracle tillsammans med en tub med en räddare i nöden från samma PLC-serie. Älskade ej den något katrinplommeliknande doften på Erystop gel. Men effekten! (och har man frivilligt återanvänt Biolotique Recherches Masque Vivante så klarar man allt). Huden droppade i temperatur och kändes snabbt befriande sval. Formulan visade sig dessutom vara både lugnande och reparerande, ansiktet kändes betydligt mindre irriterat, mindre rött och mindre fjälligt när jag svepte av den med en fuktad mjuk tvättlapp efter 15 minuter. Denna ska även passa dig med rosacea. Så här såg jag ut efter PLC-kvart.

Lugnar känsla, hettar inte och betydligt mindre rodnader efter 15 minuter med Dr Ceuracles nya sos-mask.

 

PLC Erystop Gel från Dr Ceuracle kostar 549 kr för en rejäl tub med 200 ml välgörande mask. Du hittar den exklusivt på Glowid.

Tänk på!

Använder du en produkt där det är meningen att huden ska reagera, t ex med retinol eller liknande, kan en av de här reaktionerna vara just att huden börjar ömsa. Dra inte av hudflagorna! Jag vet att det är oerhört svårt att låta bli, speciellt när man ska försöka dölja med t ex foundation och det mest geggar till sig. Grejen är att om du drar av hud som inte lossnat av sig själv än så blottar du dels jungfruhud som är extremt känslig och du kan dessutom trigga pigmenteringar.

Så hur ser det ut idag? Nu har det nästan gått en vecka och jag är inte längre röd. Det fjällar dock en hel del. Tidigare idag var jag på en spännande grej där jag bl a fick LPG i ansiktet, dvs massage med dammsugsliknande maskin. Ojojoj, vad du fjällar sa terapeuten. Jag tror dock att hon dammade av det mesta för så här fint blev det efteråt.

Lite varm av den där märkliga filten du ser men annars känns huden tipp topp.

 

Jag kommer berätta mer om behandlingen ovan snart. Nu måste jag hoppa i säng dock för det har varit en riktig full fart-dag. Ha en fin kväll!

Letar du efter någon att lugna och lindra läpparna med? Då ska du kika på den här favoriten som blivit en riktig snackis bland skönhetsredaktörer just nu. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

10

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Camilla

  Vilka bra tips, kommer o anamma detta

  Känner du till HiFu, funkar det, kan det ge några biverkningar, detta dyker upp i reklam o har inte hört detta tidigare / du har ju koll på allt, inom skönhet därav frågan ☺️

  1. Jessica Blockström

   Hej Camilla,
   Jag känner till Hifu men har inte testat själv. Helt ärligt tycker jag det låter lite läskigt att trixa så långt nere i huden. En som jag är säker på vet mer är Arga tanten som bloggar för Daisy Beauty. Hon gör många jobb till Amelia Kropp & Skönhet där en del handlar om just nya behandlingar.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.