Jessica Blockström

Veckans look med ny primer x 2

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Hudoteket, Kicks, Lyko, Sephora, Skincity och Åhléns.*

primer för både hud och ögonlock bland februaris makeupnyheter

 

Det har inte varit så mycket action här på bloggen senaste veckan. Tråkigt tycker jag men hoppas frekvensen kan bli bättre framöver. Desto mer fart har det varit på nyhetsflödet. Det väller in spännande produkter och jag har hunnit testa en del av dem om och om igen. Några av dem har lanserats nu i dagarna och två av dem hamnar inom kategorin primer. Älskar primer och den suveräna grunden det kan ge makeupen om det är bra grejer. Så det blev visst lite primer-tema den här gången. Kika här.

Primer numero 1

Hourglass har sedan tidigare  en primer för ansiktet. Eller faktiskt två men en har inte gått att få tag på här hemma. Veil, som jag testat, är en tunn sammetslen variant med silikonkänsla. Den är mycket bra men vissa tycker inte den är så skön i all sin silkighet. Nu lanserar man sin tredje primer. Vanish Airbrush Primer har en rikare formula än sina föregångare, en krämig gel. Den har en filterlik effekt samtidigt som den får huden att hålla sig fräscht matt. Även om jag kan dra åt det torrare hållet så gillar jag den egenskapen hos en primer. Det är en hel hög med silikoner i formulan men precis som många andra har man övergett cyklopentasiloxane som finns i Veil. Bra tycker jag. Fästeffekten då? Sminket sitter utomordentligt bra med denna under.

Vanish Airbrush Primer från Hourglass kostar 659 kr/30 ml och du hittar den på Skincity.

Nytt på foundationfronten

ny foundation från sensai

Som jag älskar Sensais foundations. Därför var peppen stor när man nu skulle släppa en ny. Namnet på nykomlingen är Flawless Satin Moisture Foundation. Den ersätter hyllade Flawless Satin Foundation. Här har man tagit bort tveksamma ingredienser (läs cyklopentasiloxane) och lagt till en högre SPF. Formulan är härligt krämig och lätt att sprida ut. Du får en ganska bra täckning på första lagret och huden får en fin lyster även om jag fick gå in och fixa kring näsan för att få det helt snyggt där. Om jag ska jämföra så blir den inte riktigt lika osynlig som sin föregångare, den smälter inte in riktigt lika fint. Dessutom är den inte alls är så väldigt återfuktande som man skulle önska med namnet man valt. Det tycker jag är att luras en smula.

Flawless Skin Moisture Foundation SPF 25 från Sensai kostar 525 kr/30 ml, det finns 9 nyanser och du hittar den bl a på Åhléns.

Hajpat rougestick

rouge i stiftform

Något jag haft här länge men inte testat för att färgen lät så märklig är Stick Blush från Anastasia i Latte. En kompis började dock prata mycket gott om den härom dagen och då kom jag till. Ojoj, så otroligt fin den blir på. Mjukt tonar den huden en smula mörkare och rosigare så att det bara blir en daggfräsch färg som lyfter fram kindbenen och gör att huden ser välmående ut. Den är en ny favorit helt klart, har använt den varje dag sedan dess.

Stick Blush i Latte från Anastasia kostar 325 kr men är slut överallt. Vill du bevaka den kan du bl a göra det på Kicks.

Primer till locken

primer att ha på ögonlocken

Har du svårt att få ögonmakeupen att sitta finns det tre knep: grunda med primer, använd vattenfast mascara och fäst alla krämiga pennor med skugga i samma ton. Det där första är toppen om du inte vill att skuggan ska lägga sig i veck. Ny i klassen är Crease Killer från svenska Glossgods. Här finns fyra varianter med olika nyanser: en ljus, en mörk, en vit och en  som ger mer värme till dina skuggor. Jag har använt nr 3, en neutral beige. Den är otroligt dryg och därför har jag fått laborera mycket för att hitta rätt mängd. Tar man för mycket blir det lite kakigt men kan också lätt hamna ögonskuggsprimer överallt. Även under ögat. Med en liten pluttemängd får du dock väldigt fint effekt. Utjämnad yta, jämnare färg och fin grund att måla skugga på. Har du inte använt den här typen av primer tidigare kan det vara bra att veta att det gör färgen på skuggorna lite mer intensiv.

That Base Crease Killer från Glossgods kostar 149 kr och finns än då länge bara på märkets egen hemsida men kommer snart till Lyko.

ögonlook som sitter tack vare primer

Snackispalett

När Sephora hade sitt vårpress-möte för någon vecka sedan skickade de ut en ny ögonskuggspalett som jag sett gått runt en hel del på sociala medier: Mini Palette Biba från Natasha Denona. Den stora Biba-paletten har stått på min önskelista länge men knasigt nog så är den här lilla versionen inte alls det jag tänker mig till min ögonlock. Jag var mer ute efter de kalla tonerna i den stora men bestämde mig ändå för att pröva. Det blev inte alls tokigt, kolla in resultatet här ovan. Jag använde mittenskuggan över hela locket som har en snyggt flytande metallfinish jag gillar. Den är inte så mörk som den ser ut här. Mörkt mahognybruna skuggan till vänster hade jag för att sota med men även för att fästa pennan från Isadora som jag placerade nära fransarna, båda över och under ögat. Och gjorde lilla kråkan med. På brynen hade jag favoriten från Byredo som du kan läsa om här.

Mini Biba från Natasha Denona kostar 319 kr och den finns endast på Sephora.

Vattenfast fransfärg

mascara som sitter utan primer

Sista fixet på ögonen blev Lancômes nya Lash Idôle som är en vattenfast variant. Den är ovanligt krämig för att tillhöra den kategorin och ger fin volym. Jag har nu testat den ett tiotal gånger och kanske att den börjar tjocka till sig lite i formulan. Får återkomma ang det. Borsten är precis som på storasyster, lätt vinklad med nästan 400 små plastpiggar. Den gör det lätt att kamma igenom, lyfta upp och komma åt överallt. Primer till fransarna? Nej, det använder jag aldrig. Tycker bara det blir kladdigt. Den här sitter dessutom väldigt bra utan.

Lash Idôle Waterproof från Lancôme kostar 299 kr och den finns redan hos Sephora.

Primer fast ändå inte

Jag har börjat leka lite med retrotrenden overline på läpparna men inte den där med en mörk kontur som är mycket poppis på TikTok för tillfället eller den där man målar läppenna en halv centimeter utanför à la Jlo. Däremot puttar jag ut konturen en aning för att det ska se lite fylligare ut. Jag nöjer mig att göra det vid kullarna på amorbågen samt motsatt undertill. Här har jag hittat en perfekt duo. Det är livets läppenna från Babor, som du kan läsa om här, tillsammans med Sisleys underbara nyhet Phyto Rouge Shine i färgen Sheer Nude. Då blir det så här fint!

läpplook med konturpenna som primer

Jag använder dessutom Babor-pennan som en primer, det vill säga målar den över hela läppen. Då håller sig både konturen och färgen mycket längre. Man behöver bara svepa på lippien under kvällen för att uppdatera looken. Phyto Rouge Shine är skönt smörigt och lättvallat. Det innehåller mirakelalgen padina pavonica, en av Elemis stjänringredienser, samt ett fuktboostande komplex och en slags fiber som får läpparna att se fylligare ut. Dessutom finns här olja från jojoba och omringa. Det känns som läpparna får lite mer studs faktiskt.

Phyto Rouge Shine från Sisley är en lyxlirare som går på 490 kr. Fint är att det kommer refill och hylsorna som finns nu är förberedda för det. Du har 12 nyanser att välja mellan och hittar det bl a på Hudoteket.

På tal om primer så ska jag snart berätta om ett nagellack med precis den egenskapen. Så bra! Håll utkik efter det om du som jag har lite skruttig yta på naglarna.

Ha en fin kväll!

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

18

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.