Jessica Blockström

Proffstips för att få till det med läppstift

läppstift i nude-toner och en lätt overline
Läppstiftslook i beigerosa och en mycket lätt overline.

 

Några av sakerna som fick hjärtat att pingla igår var läppstift, något jag kommit lite bort från under pandemin. Dumt för jag älskar känslan av att svepa en snygg färg på läpparna. På senare tid har dock den där läppstiftslusten börjat krypa tillbaka. Men jag vet att ni är många därute som tycker det är knepigt. Vissa för att de drömmer om röda läppar men känner sig utklädd varje gång de testar. Andra för att läpparna kanske inte längre är så där markanta längre. Då hoppas jag att jag kan hjälpa till. På pressfrullen för nya märket La Bouche Rouge i förrgår passade jag på att fånga Wenche Hughes, en av Cow Parfymeris grundare och en av Sveriges bästa makeupartister. Här är hennes smarta tips om du gärna vill ha lite guidning när det gäller den här makeupfavoriten.

makeupartisten Wenche är proffs på läppstift
Wenche Hughes driver det fantastiska Cow Parfymeri med sin man Christian. Vill du ha proffshjälp är det ett hett tips att ta sig dit, finns i både Stockholm och Göteborg.

Smyg på rött

Är du sugen på rött men känner dig som en clown när du målar på det? Då är Wenches tips att börja försiktigt med att bara lägga på färgen tunt som en lätt slöja. Det gör du genom att ta upp färg på fingret och arbeta in på läpparna. Första gången kanske  bara ett lager men när du vant dig kan du bygga på. Så småningom kan du måla direkt med stiftet på läpparna. När du är redo för en full on röd läpp kan du lägga till läppenna som du målar först.

Penntricket

Det knepiga är att just läppenna, som är en bra sak för att hålla färgen på plats, kan se lite för hårt ut när ens konturer inte är så där skarpa som de var i tonåren. Att lägga en perfekt kontur gör att man ser läpparna först innan dig. Och det är såklart fine om du gillar det. Men vill du ha en lite mjukare effekt finns ett väldigt smart knep. Vinkla pennan så att den ligger ner istället för att måla pang på. Då får du linjen men utan att den blir så skarp.

Läppstift med overline-look

Vi pratade ganska länge om den gamla trenden med overline, dvs när man målar utanför läppkonturen för att få läpparna att se större ut. Det är en het grej på TikTok och gärna en sådan där Morgan Fairchild-look där läppennan är mörkare. Jag har också sett en hel del megastjärnor (läs Jlo) som har sin kontur typ en halv centimeter utanför. Det är inte för mig. Men jag vill ändå gärna tänja lite på gränserna. Wenches tips är då att börja vid mungipan och dra pennan upp mot amorbågen. Lägg den så att den bara sticker ut pyttelite utanför. Gör samma på båda sidor. Väl uppe vid amorbågen kan du modifiera lite mer, speciellt i själva bågen. Samma under läppen. Då blir tricket inte så avslöjande tydligt och det känns inte heller som man målat sig som ett barn.

lyxigt läppstift och läppenna från la Bouche Rouge
Lyxigt skräddarsytt läppstift med mina initialer från nylanserade och hållbarhetsprofilerade La Bouche Rouge.

 

På bilden Satin Lipstick i färgen Nude Pink och Lip Pencil i Nude, båda från La Bouche Rouge. Du hittar dem exklusivt på Cow Parfymeri, både i butik och online.  Läppstift kostar 400 kr för refillstiftet och 650 kr för fodralet som från och med nästa vecka går att skräddarsy med dina initialer. Läppenna kostar 280 kr.

Nästa vecka är planen att lista några av mina favoriter när det gäller läppstift. Har du något du fastnat för? Tipsa gärna i kommentarerna.

Nyfiken på andra proffstips? De hittar du här.

17

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Johanna

  Hej Jessica, Så nyfiken på dina läppstiftsfavoriter. En personlig favorit sen en tid tillbaka är lite oväntat (för mig) LH cosmetics Majestick (i Dusty Pink). Så skön formula, krämigt men lätt och sitter på på plats. Har till och med haft den i skidbacken. 🙂

  1. Jessica Blockström

   Hej Johanna,
   En gammal favorit hos mig är Fantastick från just LH men Majestick måste jag gå och leta fram, har bara hunnit testa dem snabbt. Så tack för tips! Nu hittar du mina fem favoriter i nytt inlägg

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.