Jessica Blockström

Skön söndagkväll med ansiktsyoga

Den här veckan avslutades så skönt, nämligen med en timmes ansiktsyoga. Jag är sedan många år en av och på-person när det gäller riktig yoga. Ansiktsyoga är dock en relativt ny företeelse jag hittat tack vare journalisten, författaren och yogaläraren Hannah Sjöström. Hon är grundare av sajten Naturligt Snygg och har skrivit böcker om hur man kan få fin glow på flera sätt men är numera också certifierad lärare inom ansiktsyoga. Efter att ha intervjuat henne för Femina blev jag så nyfiken på att prova och efter att nu ha varit med några gånger gillar jag det skarpt.

Vad är ansiktsyoga?

Vissa kallar det för ansiktsgympa. Det stämmer men bara till en viss del. För här har du en hel del inspo från både yoga, kinesisk medicin och ayurveda då man också jobbar med så kallade andningsövningar, akupressur och avspänning. Däremot kommer det såklart inte från någon indisk yogi från början utan är ett hittepå som uppstått här i våran del av världen.

Så går det till

 

Hannah är både tydlig och bjussig när hon guidar oss genom ansiktsyogans härliga, iannorlunda och vid vissa tillfällen lite knepiga övningar. Det gäller att lokalisera de där små musklerna som man inte alltid använder så ofta.

 

Du sitter framför skärmen och följer lärarens instruktioner. Under passet, som är på en timme, går man igenom ansiktet från hårbotten och ända ner till dekolletaget med hjälp av händerna och fingrarna. Det är både strykningar, akupressur, muskelträning, lymfdränage och avslappning.

Varför är ansiktsyoga så bra?

Man får en genomarbetning av alla muskler. Det ger ansiktet ett lyft. Huden känns plumpad och spänstig med extra lyster. Samtidigt så blir huvudet klarare. Det är som att hjärnan rensas under den där timmen när man grimaserar, masserar, andas och trycker på olika punkter. Otroligt härligt. Och ganska jobbigt ibland. Eftersom det är lite pyssel att hitta gamla trötta muskler och få häng på hur man ska få till de ganska små rörelserna så kan man inte tänka på något annat. Nästan som meditation med andra ord.

hudlyft efter ansiktsyoga
Jag trodde det knappt själv men huden känns verkligen studsigare post ansiktsyoga, svårt med ljuset bara denna sena timme…

Här kan du göra det

Jag känner bara till Hannahs klasser som hon kör på Zoom, har inte testat någon annan ansiktsyogi. Hannah har hållit på ett tag lite undercover tillsammans med vänner och bekanta men har alldeles nyligen öppnat upp för utomstående under namnet You Bloom. På klassen ikväll var vi nästan 20 pers. Du hittar mer info om var, hur och när hon kör här.

Bra att tänka på innan ett pass ansiktsyoga

 • Tvätta ansiktet och händerna.
 • Se till att du sitter bekvämt.
 • Ha sköna kläder på dig och få undan håret från ansiktet.
 • Ställ gärna fram ett glas vatten eller en kopp te.
 • Ha en ansiktsolja eller len ansiktscreme till hands.
söndagsmasken i två steg med Dr Belter
Dr Belters dubbeltaktare Sleeping Beauty med ampull och krämig mask efter ansiktsyoga är bra uppladdning inför nästa vecka.

 

Nu blir det söndagsmask innan det är dags att knyta sig. Ska köra Dr Belters dubbeltaktare Sleeping Beauty den här gången, en ganska nytt märke för mig som presenterades på Daisy Beauty Expo och ett namn på en mask som är svårt att motstå. Kommer mer om detta senare men vill du redan nu kika närmare på märket hittar du det här.

Ha en fin kväll 🧡

12

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Anna-Lena

  Vad kul! Ansiktsyoga är fantastiskt och ger väldigt positiv och snabb effekt på ansiktet tycker jag. Enda problemet är att jag tröttnar efter ett tag och slutar göra det. Jag gör hellre LED-masken eftersom jag kan lata mig samtidigt .
  Hannah ska jag kolla in! Jag kan också rekommendera myfaceyogagym.com En cool danska i Helsingör som driver det, finns flera program att välja på (på engelska) och på hennes Instagram niki.face.yogi.tv finns många gratistips och några före/efterbilder.

  1. Jessica Blockström

   Härligt att du också hittat det. Gör du själv eller tar du klass? Tror nog också att jag skulle ”glömma” bort att göra ifall jag bara höll på själv. Men tycker att jag hittat lite rörelser som jag stoppat in när jag masserar in rengöringsbalm på kvällen så får in några små saker i alla fall. Ska definitivt spana in danskan! Tack för tips

 2. Anna-Lena

  Smart att integrera lite rörelser vid rengöring! Jag har ett abonnemang på den här Nikkis Face gym. Så jag gör det själv men med hjälp av tydliga videos där Nikki visar hur man ska göra. Hon leder passen så att säga men de är inspelade i förväg. Mycket bra för då väljer jag själv tiden. Jag slipper tänka, det är bara att följa olika program, t ex nybörjarprogram som man gör några veckor. Men jag kan tänka mig att göra rörelser live med lärare är bra, då blir det av och man kan ställa frågor om någon övning är komplicerad!

  1. Jessica Blockström

   Låter bra med förinspelat samtidigt så gillar jag att signa upp mig för då blir det lite svårare att skippa…

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.