Jessica Blockström

Mina bästa läppstift någonsin

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Bangerhead, Kicks, Lyko och Åhléns.*

tre damer och deras bästa läppstift
Tre ladies förenade i kärleken till läppstift

 

En trio tanter hade bloggtorka och träffades för att komma på något att skriva. Tämligen snabbt kom vi på att vi skulle avhandla våra bästa läppstift. Att sedan välja tog typ hela kvällen. Vi kom på fler och fler och fler av både nyheter och gamla godingar. Själv har jag hela sminkväskan full av olika färger och märken. Några byts ut ibland medan vissa blir kvar i evighet. Så varför är det så härligt med just läppstift? Vi har ungefär samma åsikt, på just den här fronten….

Arga tanten menar att det ”är världens bästa pick me up och det gör att hon känner sig klädd” medan Kicki säger att ”läppstift är en accessoar som är så bra för man behöver inte bry sig om man är ful i håret eller har myskläder på sig när man drar på sig ett läppstift, så länge det är ett med färg!” Så vilka fem har fått permanent boende i min sminkväska? Jag har skrivit om flera av dem redan men nu är de samlade. Kolla här!

jessicas bästa läppstift

Galet snyggt (och bra)

Mad Red från Byredo är mitt bästa läppstift när jag vill ha en kick ass-färg som sitter genom en hel rockkonsert. Det är dessutom lätt att få på, har en snyggt halvmatt finish som inte känns ett dugg torr och en hylsa som är ljuvligt tung i handen. Jag behöver bara dra det en gång över läpparna för att få en helt perfekt täckande effekt vilket gör att det här sticket räcker länge. Den är röd men mörk utan att den blir goth. Väldigt bärbar. Det här är en av förra årets absolut bästa lanseringar!

byredos mad red

Lipstick i Mad Red från Byredo kostar 420 kr och det finns bl a på Kicks.

Chict à la fransyska

Lip Suede i Les Rouges från Westman Atelier är också det en lite tyngre pjäs men här får du en hel läppstiftspalett plus en spegel i jordklotets chicaste lilla dosa. Den har kommit i ny version med mer naturella nyanser men jag gillar fortfarande ursprungspaletten allra bäst. Det finns ett tillfälle för alla de här fyra vackra och klara nyanserna och dessutom kan man mixa dem om man vill ha sin helt egna personliga färg på läppstift. Formulan här är mjuk som mocka och sitter riktigt bra. På bilden här ovan har jag den mörkaste, nummer två ovanifrån.

westman ateliers läppstiftspalett

Lip Suede i Les Rouges från Westman Atelier kostar 890 kr och du hittar den bara på Cow Parfymeri.

Läppstift på språng

Lip Power från Giorgio Armani är nog det mest lättmålade läppstift jag haft. Armani är grymma på läppstift, det finns flera favoriter från det märket i min sminkväska. Det här nya, som lanserades i somras, har en form som liksom följer läpparna så fint och trots att formulan är krämig så sitter det otroligt bra. Det gör att du lätt får på det även när man är på språng. Min favoritfärg är 104, som du ser på bilden nedan. Det är en elegant beige nyans som funkar fint både till en no makeup-look och till sotade ögon. Som ett par snygga jeans alltså. Är du ute efter en annan färg så finns här hela 29 stycken att välja mellan!

smalt läppstift från armani

Lip Power från Giorgio Armani kostar 410 kr och det finns bl a på Lyko.

Vintage-lycka

Goldie är namnet på Guccis klassiskt röda läppstift. Herregud, vilket läppstift. Hylsan har en vacker vintage-look med sin sirliga gravyr och det modern komponerade innehållet smeker läpparna med sin välsittande formula. Jag upplever att det jämnar ut ytan på läpparna fint också. Just det här har en snyggt satinliknande finish men det fina med just Guccis färgsystem är att du hittar en Goldie även med matt, balmig och mer glossig finish. Namnet är för övrigt inspirerade av filmens värld och designen av produkterna Alessandro Micheles mamma hade när han var liten.

läppstift med modern formula i vintagehylsa

Rouge à Levres Satin i Goldie från Gucci Beauty kostar 390 kr och det finns exklusivt på Åhléns.

Lättast på läppen

Love Me Lipstick från MAC är det perfekta läppstiftet för dig som aldrig gillat krämiga formulas. Känslan är fjäderlätt på läpparna, kanske lite silkig bara. Här finns också otroligt många fina nyanser från neutrala till riktigt lysande. Dessutom är många av färgnamnen ren poesi. Stort plus för priset, Love Me är ett riktigt kap.

Love Me Lipstick från MAC kostar 200 kr och finns på Bangerhead där det just nu bara kostar 147 balubas.

Nyfiken på vad de två andra damerna väljer när de måste plocka ut sina fem bästa läppstift? Här ser du deras favoriter. Men vem är vem? Någon som kan gissa (utan att tjuvkika…)? Läs om Kickis lippisar här och Linnea ”Arga tanten” Östs här.

Här kunde du läsa om smarta knep när det kommer till läppstift. Kickis bästa tips är att välja ett läppstift som sitter länge.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

18

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.