Jessica Blockström

Välgörande salter som sätter krydda på badet

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Eleven och Skincity.*

välgörande och väldoftande kryddor till badet

Mycket ruggigare väder kan man knappast bjuda på än det idag och som hundägare måste man ju ändå ge sig ut. Det enda som egentligen gjorde det uthärdligt var målbilden av det varma badet som jag lovat mig själv efteråt. Just det här med bad är något jag återupptäckt de senaste månaderna. Det är inte bara skönt att stänga in sig en stund och bara slappna av. Det finns så mycket man kan addera, allt från välgörande salter som gör gott för ömma leder till aromatiska oljor som hjälper till att skingra tunga hormonmoln i hjärnan. Jag har tidigare skrivit om mina bästa bubblor i badet. Den här gången är det badsalter på agendan. Det här är mina tre favoriter.

Badsalt för den känsliga

badsalt för känslig näsa och hud

Vill du bada i välgörande epsomsalt, salt från Döda Havet och rosa Himalaya-salt och har känslig hud, en känslig näsa eller kanske hellre vill njuta av ett doftljus du gillar? Så är den här mixen från nylanserade the Beauty of Sensitive Skin perfekt. Det står att den ska ha en delikat doft men jag kan faktiskt inte känna något över huvud taget, varken när jag stoppar näsan i burken eller efter att jag hällt saltet i badet. Innehållet är avslappnande, rikt på mineraler och snällt mot huden. Den känns inte ett dugg torr efteråt trots att jag dragit på rätt så varmt. Kanske för att man också kört ner havrelipider i formulan. Enligt instruktion ska ta en handfull i vattnet. Jag tycker att det är lite knepigt att avgöra hur mycket det egentligen är.

Bath Salts från The Beauty of Sensitive Skin kostar just nu 239 kr/400 g på Eleven.

När hormonerna trollar

badsalt som får sinnena i balans

Att landa i badet med det här ekologiska saltet är magiskt. Det är min absoluta favorit när jag inte riktigt får ihop tankarna och går omkring som en tickande bomb här hemma. Det mineralrika saltet kommer från Sydamerika men det är de aromaterapeutiska oljorna som gör den stora skillnaden. Det är en balanserande blandning av frankicense, geranium, ros och patchouli som har en pepprigt örtig doft med SPA-känsla, är djupt avslappnande och skingrar de där tjocka molnen som stökar till det med mina tankar.

Women’s Balance Bath Salts från Neal’s Yard Remedies kostar 279 kr/350 g och du hittar det på Skincity.

Kristaller för bättre sömn

mineralsalt och lavendeldoft till badet

Det här finfördelade badsaltet doftar helt ljuvligt, det är en lugnande och avslappnande mix av lavendel och rött sandelträ. Det senare ska ha både antiinflammatorisk och antioxidant effekt. Jag gillar också att det faktiskt står på burken hur mycket man ska ta. Plus också för priset, du får många bad för en mindre peng. Om det får mig att sova bättre? Jag tror det. Men ett hett bad som föregås av tvagning och skrubbning gör det alltid skönare att krypa till sängs. Speciellt om man dessutom bäddat rent innan.

The Ritual of Jing Magnesium Bath Crystals från Rituals kostar 155 kr/400 g och finns bara hos Rituals.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

9

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.