Jessica Blockström

Fem nya skönhetskap till ögonen

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Bangerhead, Kicks, Lookfantastic, Lyko och Åhléns*

budgetkap med fokus på ögonen

Vabruari må snart vara över och lönen trilla in på kontot men början av det här året har inte direkt varit någon fest ekonomiskt. Det är rusande elpriser, chockhöjning på bensinpriset och börser som faller. en glad nyhet är då att det trillat in en hel del alldeles utmärkta skönhetsprodukter som passar en lite mindre hushållsbudget. Mycket av det har fokus kring ögonen, det är både härliga hudvårdsprodukter och finfin makeup. Kolla här.

Serum med direkteffekt

Den här hyaluronbombande vätskan är något jag aldrig tidigare upplevt. Här får du en applikator med tre rullande kulor som är ljuvligt sköna att svepa över den tunna huden kring ögonen och den lätta formulan smälter in fint. Effekten är omedelbar, huden blir direkt slätare och fräschare. Jag är så imponerad. Dock behöver den en liten dutt med vanlig ögoncreme ovanpå för att låsa in effekten, så fungerar nästan alla produkter med hyaluronsyra. Precis som namnet antyder finns här också koffein som är dränerande samt C-vitamin och niacinamid som båda bidrar med mer lyster.

Revitalift Filler 2,5 % Hyaluronic Acid + Caffeine Eye Serum från L’Oréal Paris kostar 249 kr/20 ml och du hittar den hos Åhléns där man just nu har kampanjpriset 186 balubas.

Ljusa upp kring ögonen

concealer som inte lägger sig i linjerna kring ögonen

Det är inte helt lätt att hitta en concealer som både lättar upp mörka ringar under ögonen och gör huden jämnare. De flesta ramlar till slut ner i linjerna och får dem att synas än tydligare. Nya och med rätta superhajpade Bare with  me Concealer Serum från NYX är ett undantag. Dessutom till toppenpris. Den är en hybrid med välgörande ingredienser som centella asiatica, grönt te och tremellasvamp. Det senare en het ingrediens för tillfället då den har fuktbindande egenskaper, är en antioxidant och dessutom bidrar med D-vitamin. Du behöver så otroligt lite för att få fin effekt med den här concealern. Jag tar mindre än en knappnålsstor droppe vilket räcker till både höger och vänster öga. Sedan kör jag med lätt fingertoppsteknik och duttar tills den smält ihop med huden. Färgen jag har nu är Vanilla.

Bare with me Concealer Serum från NYX Professional Makeup kostar 139 kr/9,6 ml och det ända stället du du just nu hittar alla nyanser är på Lookfantastic. där den faktiskt också är några tior billigare

Multifunktionell krämskugga

krämskuggan du kan måla med på flera sätt

Krämiga konsistenser är en av den moderna makeupens bästa påfund. Jag är just nu förälskad i både krämiga rouge och krämiga skuggor. De senare varierar dock mycket i pondus. Vissa ger bara som en slags akvarell-effekt medan andra är helt täckande. Vad som skiljer dagens krämskuggor från mina tonårs är att de sitter så otroligt bra. Följer ögonlocken utan att lägga sig i vecken. Vissa kan du också använda både som skugga och eyeliner. Så är det t ex med Krämögonskugga från Face. Jag har fastnat för färgen tweed som märkligt nog är en skimrande bronsig ton. Den är jättefin att svepa över hela locket men bäst gillar jag att ha den som en mjukare, nästan skuggliknande fet eyeliner. Väldigt lätt att hantera, toppenbra hållbarhet. Den kostar ett par hundringar men du behöver så ytterst lite att det blir bra avkastning i långa loppet. Därav ett kap!

Krämögonskugga i Tweed från Face Stockholm kostar 225 kr/9,6 ml och den finns bl a hos Lyko.

Ikon i lyxförpackning

pincett som ger guldkant till brynplockningen

En riktigt bra pincett är guld värt att ha i sminkväskan. Både för att rensa kring brynen men det finns mycket annat den är bra på. Slant Tweezer kostar inte lite mer än två hundralappar men är så bra att du kan testamentera den till dina barn om du önskar. Tappar du inte bort den så håller den skärpan i evighet. Om inte det är värde för pengarna så vet jag inte vad det kan vara. Nu finns den dessutom i en tjusig variant som ger lite extra guldkant till noppandet.

Slant Tweezer i Rose Gold från Tweezerman finns just nu på Bangerhead för 178 kr.

Mjukt med brunt mot ögonen

brun mascara ger mjuk look till ögonen

Att släppa en mascara i brunt hör inte till vanligheterna och då  lanseras det en otrolig mängd av just mascaror hela tiden. Senast det hände var när Sweed släppte en i sin supermascara Lash Lift. Men ahhhh, jag får inte den alls att funka lika bra som den svarta. Jag tror jag vet varför. När jag väljer brunt till fransarna är det för att jag vill ha en ganska neutral look kring ögonen. Då går det inte riktigt ihop med den megalängd man får med Sweeds variant. Däremot älskar jag effekten jag får med L’Oréal Paris Volume Million Lashes Balm. Den kom i svart förra året men det var inget jag direkt fastnade för då. När den nu även finns i brunt kompletterar den min mascaragarderob perfekt. Fransarna blir fylliga utan att ta över. Mjukt och elegant. Det här är också en bra mascara om du kanske haft förlängning och det är lite skruttigt på fransfronten. Den är väldigt snäll och mjuk med vårdande oljor. Ändå sitter den bra.

Volume Million Lashes Balm Brown från L’Oréal Paris kostar 189 kr/8,6 ml och du hittar den hos Kicks där man just nu har kampanj med 25 % rabatt.

Nyfiken på fler skönhetskap? Spana in inläggen med fokus ”bra för hushållskassan” här. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

16

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Johanna

  Wow på concealern! De var inte uppackade ännu (?), men jag rotade runt i ”understa lådan” i NYX exponering och hittade de flesta kulörer. Magiskt bra för den pengen!

  1. Jessica Blockström

   Vad kul att du hittade! Visst är den bra, trodde nästan inte det var sant när jag testade första gången. Speciellt inte när jag kollade hur den betett sig under dagen.

 2. Anna

  Kanoninlägg! Blir direkt sugen på de två översta produkterna. Så bra tips, tack och trevlig helg!

  1. Jessica Blockström

   Tack, vad kul att höra! Och tack det samma om än lite sent…

 3. Annica

  Jag tycker inte heller jag får till Sweeds bruna lika bra som den svarta men jag tycker att det är för att den bruna är mycket blötare och klumpar sig lättare än den svarta. Trodde först att det var för att den var ny men efter att ha använt den en månad är den likadan. Synd för jag gillar verkligen brun mascara så jag får väl testa L’Oréals istället. Upplevde du också att den bruna var ”blötare och tunnare” än den svarta?

  1. Jessica Blockström

   Hm, spännande tanke. Jag måste nästan gå tillbaka och testa den igen. Dock så tycker jag att den svarta är rätt blöt också. Jag är verkligen förtjust i effekten men börjar alltid med att ta bort en del formula från kammen. Återkommer!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.