Jessica Blockström

Bästa nattmask för olika behov

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Hudoteket, Lyko, Meds, Skincity och Åhléns.*

bästa nattmask 2022

Den här veckan avslutar jag inte riktigt på samma sätt som förra söndagen. Flunsan gör att jag får hoppa över den otroligt sköna ansiktsyogan. Men efter att ha svettats och snorat i flera dagar är det ändå befriande att skrubba rent huden och sedan ladda på med en rejält välgörande nattmask innan det är dags att knyta sig. Från början var de flesta nattmasker mest inriktade på att ge huden en extra stor dos fukt men numera kan du hitta masker för många olika behov. Här är en favorit från förra året plus några jag fastnat för den senaste tiden. Och så en sonen använt på sin struliga tonårshud uppe i Vännäs.

Krämigt syra-partaj

Känns huden matt, glåmig och en smula ruff på ytan? Har du lite plitor och porer du vill ta hand om? Då är den här storstädande syra-mixen toppen. Här finns både AHA, BHA och exfolierande enzymer men också sånt som gör huden mjuk och återfuktad. Den är väldigt behaglig att applicera men kan pirra en smula till en början. Det är för det mesta inga problem, för de allra flesta lägger det sig på bara någon minut. Med det sagt – denna nattmask är för dig som är van vid syror eller har en rätt tålig hud. Night Mask har en salvliknande doft med en aning av tränot men konsistensen är inte alls som en salva. Här får du mer en len gelcreme som glider på utan att kännas ett dugg kladdig. Jag har skrivit om den för inte så länge sen, du kan kika på det här. 

Night Mask från Maggie by Kakan kostar 440 kr/100 ml och den finns på Lyko.

Nattmask med ceramidboost

Har du en torr och känslig hud? Är den kanske extra påverkad av vädrets växlingar eller har du varit sjuk den senaste tiden? Det här är den nattmask jag har valt för dagen efter att ha legat sjuk i flunsa. Den är rejält fyllig i formulan. Men den är också rejält barriärstärkande och varenda liten torrhetsrynka skräms på flykten. Nyckeln är ett ceramidkomplex (som bl a innehåller it-intrediensen phytosphingosine) i kombination med ett djupt återfuktande jästextrakt samt andra goa grejer som sheasmör, allantoin och glycerin. Du kan använda den på dagen också men jag tycker konsistensen är perfekt för natten. Den är rikare än något annat här och det är toppen att låta huden suga åt sig av allt härligt under många långa timmar.

Nourishing Mask från Verso är lyxliraren i gänget här, den kostar 900 kr och du hittar den hos Åhléns.

Lystergivande sovkompis

nattmask från the mantel

En av the Mantles mest hyllade produkter är deras The Dream Mask. Det är också en nattmask jag ofta återkommer till. Anledningarna är flera. Den har märkets ljuvliga signaturdoft, en len men ändå fräsch citrus. Formulan är ovanligt lätt för att vara mask men det gör också att den inte ligger kvar på ytan. Istället smälter den snabbt in, en klar fördel om man vill nattmaska men undvika kladd på kudden. Innehållet är en välbalanserad mix av ekologisk CBD-olja, bakuchiol, hyaluronsyra, havtornsextrakt och niacinamide som ger finfin lyster lagom till du vaknar. Är huden åt det torrare hållet? Komplettera med några droppar hudolja innan du lägger på din nattmask.

The Dream Mask från the Mantle kostar 750 kr/75 ml och den hittar du hos Meds.

Fruktdoftande fuktbomb

Är huden varm, lite torr och du behöver något extra härligt så är det här din nattmask. Den är verkligen luftfylld att använda: doftar underbart friskt och fruktigt, konsistensen är en behagligt sval och skön gelcreme och man riktigt känner hur den bombar huden med fukt. Den innehåller bl a uppiggande C-vitamin från camu camu, återfuktande bananblomsextrakt som också är prebiotiskt plus kakaosmör rikt på essentiella fettsyror. Precis som the Dream Mask så försvinner den ner i huden så du slipper att kinden klibbar fast i kudden.

Superfood Midnight Facial från Elemis kostar 589 kr/50 ml men finns just nu till specialpris på Skincity.

Nattmask mot plitorna

Actibiome från Dermaceutic är egentligen inte en nattmask utan en nattcreme. Jag har gett den till sonen ändå för att sovas med någon gång i veckan. Jag tycker den är väl aktiv för att ha varje kväll. Han tycker dessutom inte det behövs mer, efter bara en användning både såg och kände han effekt på sin tonårsstruliga hud. Skulle du vilja ha den varje kväll så ska den vänjas in, så pass kraftfull är den. Så vad finns här? Den djuprengörande och samtidigt rodnadsdämpande formulan innehåller glykolsyra, salicylsyra, glycerin något som heter microbiota regulator samt marina alger. Det senareminskar talgproduktion och hämmar bakterietillväxt. En himla bra, effektiv och välbalanserad mix helt enkelt.

Actibiome från Dermaceutic kostar 545 kr/40 ml och du hittar den på Hudoteket.

Behöver du något skönt att trolla bort fnas på läpparna med? Spana in den här masken.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

10

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.