Jessica Blockström

Bäst mascara 2022 – vårens nyheter testade

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Sephora och Åhléns*

bästa mascara 2022

En av de absolut roligaste kategorierna på skönhetsfronten just nu är mascara. Det bara rasslar in godingar. Nej, allt är inte bra men mycket är väldigt bra. Här är sex nya heta och härliga varianter som förhöjer fransarna på lite olika sätt. Vi börjar med den stora stjärnan.

Skön grön raket

mascara med magisk effekt

Jag gillade Byredos första mascara Space Black medan den vattenfasta inte alls passade mina fransar. Sedan några månader har jag dock en ny favorit. När jag fick labbtestet i handen var den hemlig men nu äntligen kan jag berätta om den mascara jag oftast sträcker mig efter dessa dagar. Astronimical har samma utvändiga design som märkets tidigare mascaror. Nu dock i galet knasig grön färg. Varför jag gillar den? Borsten är böjd och plaststråna dessutom fina och korta. Det gör att man kommer åt överallt, det går att kamma igenom snyggt och det blir bara så fint. Fylligt, tätt, långt och elegant. Den sitter dessutom exceptionellt bra och jag upplever att fransarna får en snyggare form. Ett annat stort plus är att den betett sig precis likadant från första borsttaget till nu. Och så hittar man den direkt bland allt rassel i sminkväskan. Jag gillar också formen på hylsan, den är riktigt skön att arbeta med. Och du får en generös sudd mascara i den.

Astronomical från Byredo kostar 420 kr/14 ml, den finns bara i svart och du hittar den hos Kicks.

Megamaffig rockvolym

elegant modehus mascara

Tjusigaste hylsan den här våren kommer YSLs nya mascara Lash Clash ridande i. Den har modehusets klassiska Cassandralogga på sig och är klädd i en väldigt elegant matt svart. Tjusiga blir fransarna också men på ett betydligt mer rockigt och maffigt sätt jämfört med ovan nämnda. Den är toppen om du vill ha en riktigt stökigt sotig look, så cool blir den på. Ändå hamnar den krämiga svärtan bara på fransarna, den färgar inte runt omkring och den sitter föredömligt bra även om du inte skulle använda något annat smink. Jag tycker också att borsten är väldigt skön. Den har täta fiberstrån som fördelar formulan snyggt om än ej med finlir eller helt klumpfritt. Men det var ju så jag ville ha det.

Lash Clash från YSL kommer att kosta 379 kr/9 ml och du kan faktiskt hitta den redan nu på Sephora även om jag tror det är en smyglansering. Övriga butiker har som lansering v 10.

Skön budgetlirare

bra mascara för liten plånbok

Den här borsten ser inte mycket ut för världen när man först slänger ett öga på den. Men låt dig inte luras. Redan första gången jag använde Isadoras nya mascara blev jag mäkta imponerad. Den är inte för dig som vill ha finlir men om du längtar efter volym och lyft så funkar den toppen. Snabbt går det också, ett par tag så är man klar. Även denna sitter bra. Och även om jag inte tycker att hylsan är snygg så är den ändå ganska härligt med lila!

10 Sec High Impact Lift & Curl Mascara från Isadora är ett fynd för 149 kr/9 ml och den finns just nu hos Åhléns.

Vattenfast överraskning

succémascarans vattenfasta lillasyster

Förra årets största succé när det kommer till mascara är Lancômes Lash Idôle. Jag har inte träffat på en enda person som testat den och blivit besviken trots att den blivit så hyllad. Ändå hade jag inga skyhöga förhoppningar när den vattenfasta varianten lanserades i januari. Varför? Vattenfast mascara brukar inte imponera på mig. Jag tycker formula för det mesta är rätt glidig, lite för glansig, svårt att bygga på och blir stel. Inte denna! Här får du fin volym och bra genomkamning även om just det senare är lite svårare att fixa med den nya formulan. Annars är det inte superstor skillnad. Det är en stor tumme upp om du letar efter något som sitter genom regn, svett och tårar.

Lash Idôle Waterproof från Lancôme kostar 299 kr/8 ml och den har du bl a på Kicks.

Mascara för cool lager på lager-look

En mer rockig look ger även MACs nya mascara MacStack. Den är ett lite billigare alternativ till Lash Clash då den kostar några tior mindre och innehåller några ml mer. Jag tycker den är lätt att måla med, går utmärkt att ladda på flera lager och den ger en sotig och lite stökig franslook även om det inte är riktigt lika wow som Lash Clash. Viktigt här är dock att inte ha den mot omålade ögonlock, då sitter den inte lika bra som YSLs tjusiga variant.

MACStack Mascara från MAC kostar 355 kr/12 ml och den finns bl a på Kicks.

Nattsvart flanker

Nä, man säger inte flanker på mascara-lingo, det är i doftvärlden man benämner produkter som kommer i samma design men annat innehåll för just detta. Men jag kunde inte låta bli. För L’Oréals Air Volume 30H Megablack är just en ny variant på den populära mascaran med samma namn (nästan) och utseende (fast mer svart än rosa istället för mer rosa än svart). Är då denna vispade formula lika fjäderlätt och luftig på fransarna som storasysters? Det tycker jag. Blir den svartare? Det är helt omöjligt att avgöra. Svart blir det. Jag tycker det här är en toppenbra mascara att ha till vardagar. Den smidiga hylsan är också så enkel att få med sig. Den tar knappt någon plats alls och den vägen ingenting.

Air Volume 30 H Mega Black mascara från L’Oréal Paris kostar 159 kr/9,4 ml och den finns redan på Kicks.

Mer inne på brun mascara? Då hittar du en toppenbra nyhet som jag skrivit om här

Funderingar eller frågor kring någon av mascarorna? Skriv en kommentar så ska jag svara så gott jag kan.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

16

Detta inlägg har 7 kommentarer

  1. Anna

    Bra! Tack för tips.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.