Jessica Blockström

Veckans look med många plus och lite minus

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Eleven, Kicks och Sephora.*

makeupnyheter med många plus i min bok

Det finns flera saker på plus idag. Jag är frisk efter tre veckor av till och från flunsa, min pappa fyller 84 år, min bror har kommit hit från London och det är fredag. Så jag slår till med en veckans look helt enkelt. När jag gör de här makeuperna lägger jag alltid in en stor del nyheter och de flesta är första gången jag testar. Kanske borde jag vara mer planerande men jag är väldigt luststyrd när det gäller smink. Det är stundens infall som gäller. Ofta är det också några speciella produkter som sätter igång hela grejen. Idag var den en ny hybridfoundation och ett läppglans som landade här i veckan. Några av produkterna har jag skrivit om tidigare men inte visat på mig. Här kan du se dem. Men vi tar det från början.

 

Läppglans med finfin plumpeffekt

läppglans som ger mycket plus på fyllighet

Hela grejen började med ett bud från Face Stockholm. I påsen låg ett läppglans som beskrevs som den bästa mixen av ”coddle and coax”. Jag har inte lyckats få fram en förklaring men ska fråga brodern ikväll. I Biten Lip Plumper finns i alla fall antioxidanter, pepparmyntsolja och peptider. Jag brukar inte gå ihop med den här typen av produkt. Jag tycker de först känns väldigt kalla och ganska irriterande men ser för det mesta minimal effekt. Då jag filmade hela den här looken kunde jag dock se hur mina läppar transformerades från tunna och torra till riktigt trevligt fylliga. Det är allena detta på läpparna du ser på högra bilden här ovan, ett svep. Plus plus plus! Nu efter ett par timmar känns det fortfarande lent och mjukt.

Biten Lip Plumper från Face Stockholm kostar 310 kr och det finns än så länge bara i märkets egna butiker och på deras hemsida här.

Lyxhybrid från Hermès

foundationhybrid med lätt känsla men inte perfekt för torr hy

Så länge man väntat på att det här lyxhuset ska börja med bas. De kom visserligen med rouge förra året men just foundation kändes ändå lite mer spännande. Nu har den landat och namnet är Plein Air. Det beskrivs som ett foundationbalm. Well. Här kommer vi till det här med att det kanske är bra att testa grejer innan man börjar filma. För denna lirade inte riktigt med min post-sjuka hud. Jag trodde den skulle vara mer vårdande tyvärr men upplevde inte det. Där är lite torra partier här och var och nyansen som såg klockren ut i tuben blev något för gul på huden. Jag lyckades rädda det med lite andra produkter, bl a suveräna concealern från Anastasia, så det ser inte alls tokigt ut i slutändan. Jag hade dock väntat mig mycket mer, gärna en Chantecaille Just Skin 2.0. På plus: du får 40 ml och det är SPF 30 med skydd även mot UVA.

Plein Air från Hermès finns i 12 nyanser, kostar 841 kr/40 ml och den säljs endast i husets egen onlineshop samt på NK.

Uppdatering! Idag har jag använt lite mindre av basen ovanpå ett återfuktande solskydd. Betydligt bättre och väldigt lätt på huden. Så lite mer plus. Dock har jag sedan igår granskat INCI och reagerar på att Hermès som har ett ambitiöst hållbarhetsarbete laddat denna med en hel radda silikoner varav en är den de flesta märken nu försöker formulera bort, dvs cyclopentasiloxane.

Lättjobbat bronserstift

plus för bronzer året om

Använder du bara bronzer på sommaren? Då tycker jag du ska tänka om. Det kan bli så fint med den där värmen även andra delar av året. En av de senaste nyheterna som jag hittat är Rare Beautys Warm Wishes Effortless Bronzer Stick i Full of Life. Jag drog den i ett streck över kindbenen och jobbade in med foundationborsten. Först såg det helknasigt ut men formulan är väldigt lätt att tona och smälte så bra in i huden. Hela ansiktet fick plötsligt tydligare form och finare ton. Den här kommer vara en favorit i sminkväskan för lång tid framöver.

Warm Wishes Effortless Bronzer Stick från Rare Beauty kostar 339 kr, där är fem nyanser att välja mellan och det finns exklusivt på Sephora.

Glädjespridande skuggpalett

När jag för länge sedan började på femina så plåtade vi fortfarande våra egna skönhetsjobb. En gång jobbade jag med en makeupartist som bara vägrade använda skugga som hade röda toner på modellerna. Det var inte snyggt på mogna kvinnor, fick dem bara att se trötta ut, var motiveringen. Jag försökte argumentera för min sak men hen vägrade. Snabbspola till 2022 och det finns knappast en palett utan en varm skimrande skugga med röda undertoner. Vad gör man? Testar såklart. Tycker inte det är fult någonstans och jag känner mig betydligt mer glam än trött. Som med den koppriga från Pixis fina palett i samarbetet med Hello Kitty. I dag har jag använt den ihop m skuggorna i plommon och brons, den förra närmast fransarna. Även Sisley-pennan jag ramade in ögonen ihop m den skuggan är plommon-ton, den hittar du här. Du kan läsa mer om Hello Kitty-paletten här.

Eye Effects Palette från Pixi + Hello Kitty kostar 339 kr men finns just nu på Eleven för 271 kr.

Smarta linertricket

Det är inte helt lätt att få till en skarp vinge, det ska gudarna veta. Men det finns några knep. Ett av dem är att ta en ren spetsig pensel, fukta med micellärvatten och dra längs kanterna så det blir en spets. Jag brukar börja under och sen finjustera ovanifrån. Det viktiga är att göra rent penseln mellan dragningarna. Annars kommer det kladda till sig.

Favoritmascaran numero 1

På fransarna – Astronimical från Byredo. Jag behöver inte skriva mer. Du kan kolla här om du vill ha mer info. 

Astronomical Mascara från Byredo är inte den billigaste men den bästa just nu, enligt mig. Den kostar 415 kr och finns ännu bara att klicka hem från märkets egen hemsida. Den har dock laddats upp både hos Kicks och Åhléns så snart är den tillgänglig också där. Den finns t ex att bevaka hos Kicks här. Även på brynen blev det en favorit från Byredo.

 

All-in-one Brow Pencil i Sand från Byredo kostar 415 kr för grundversionen, jag hoppas det kommer refill pronto för jag har snart använt upp min första. Du hittar den hos Kicks.

Pigmenterad kindkyss

Jag tycker inte det räcker med bronzer på kinderna, det behövs lite rodnad också. Till det hade jag ännu en produkt från Rare Beauty som blivit väldigt omtalad de senaste månaderna. Soft Pinch Liquid Blush har en krämig formulan som är extremt pigmenterad. Det har tagit mig lång tid att hitta hur mycket jag ska använda. Du ser hur lite det är på filmen jag gjort, det är bara en liten pluttprick. Mao dryg som tusan och otroligt fin när man landar i doseringen. Stort plus för det! Färgen jag har heter Believe och är en kall mauve som ger en ganska djup och skön rodnad.

Soft Pinch Liquid Blush från Rare Beauty finns i en radda nyanser, hela 11 stycken. Det kostar 299 kr och finns endast på Sephora.

Om looken höll genom vin och sång? Jajamensan, med bra grundjobb och en välformulerad settingspray sitter nästan allt en hel kväll. Så här såg det ut när jag kom hem alldeles nyss.

Vad jag använde för att sätta mejken? En ny mist från LH Cosmetics som lanseras i slutet av mars. Mer om den senare.

Fler veckans look hittar du om du klickar här!

Några frågor om produkter, nyanser, tips? Bara att fråga, jag svarar mer än gärna så fort jag har möjlighet.

Ta hand om dig 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

16

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.