Jessica Blockström

Nya skönhetskap till rengöringsrutinen

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Lookfantastic och Åhléns.*

prisvärda nyheter till rengöringsrutinen

Att rengöringsrutinen lägger grunden för resten av hudvården och därmed en välmående hy vet du nog redan. Vanlig tvål och vatten är inte ett alternativ om man vill vara snäll på sin hy. Men måste det vara så dyrt att tvätta ansiktet? Visst finns det ljuvliga lyxiga ansiktsrengöringar som är speciellt välformulerade, härliga och gör ett exceptionellt bra jobb, t ex den du kan läsa om här. Men det finns också många bra alternativ i budgetklassen, produkter som gör mer än bara rent. Det viktiga är att du hittar en som passar just dig och din hy. Här är två nya lättrengöringar jag fastnat för plus en att avsluta rengöringen med.

Behaglig geltvätt

återfuktande gelrengöring

Jag använder sällan rengöring i gelform då ryggmärgsreflexen säger att det kommer torka ut huden och irritera ögonen. Så var det ju förr. Men det stämmer inte längre och speciellt inte när det gäller denna. Den är framtagen för att passa en torr hy men får ändå bort lättare smink och smuts fint. Nyckeln är en mix av inulin tillsammans med hyaluronsyra, glycerin och  betain. Jag skulle inte använda den när jag har mycket makeup eller laddat huden med solskydd flera gånger under dagen. Men för att fräscha upp den på morgonen, städa rent efter en dag med lite tonad fuktcreme eller en lätt tvätt efter man tränat – då är den toppen. En liten brasklapp bara. Gillar du att löddra upp till rengöringsrutinen bör du leta efter något annat. Det går inte att få upp ett fluffigt skum med den här formulan.

Hyaluronic Acid Cleanser från The Inkey List kostar 120 kr/150 ml och den finns på Lookfantastic.

Rengöringsrutinen i raketfart

För ganska många månader sedan fick jag ett litet labbprov på en kommande rengöring från Löwengrip. Denna gång skulle man lansera ett micellärvatten. Som jag gillat Clean & Calm Micellar Water. Det är den perfekta starten på morgonen när man kanske använt en nattmask och bara behöver få bort det där översta lagret som ligger kvar lite rappt. Eller kvällar när jag är så trött att jag tänker att jag ska hoppa i säng utan att passera rengöringsrutinen men ändå släpar mig in där för en raketsnabb tvätt. Det går nästan i sömnen. Den är svalkande, rengörande och lugnande och huden tar emot resten av produkterna jag använder fint. På INCI finns allt från allantoin, glycerin och hyaluronsyra till niacinamid men ingen parfym. En klar utmanare till min tidigare micellärfavorit från Filorga. Äntligen har jag en hel stor flarra!

Clean & Calm Micellar Water från Löwengrip kostar 169 kr/200 ml och du hittar den bl a på Åhléns.

Snäll syrapuff

glykolsyra till rengöringsrutinen

Jag älskar ljuset som kommer nu. Man känner sig piggare och bra dagsljus är oslagbart när man ska fota produkter. Men det är också skoningslöst när det gäller allt från smutsiga fönster till glåmig hy. Tvätta fönstren får vänta till helgen men huden har redan fått sig en uppfräschning. Det tackar jag L’Oréals nya TikTok-raket Revitalift 5 % Pure Glycolic Acid Peeling Toner. Precis som namnet antyder är det ett exfolierande ansiktsvatten med en fin dos glykolsyra. Lagom för att ta bort döda hudceller utan att irritera. Det passar min post-Beauty Awards testar hud. Jag sveper den över ansikte och hals på kvällen, efter tvätt men innan övriga produkter som essence och serum. Jag får inte den där magiska glowen som ungdomarna i TikTok-filmerna men huden ser klarare och fräschare ut. Den känns lenare också. Effekten blir dessutom bättre efter en tids användning. Det är den enda lätt parfymerade produkten i inlägget så är du känslig mot dofter kan det vara bättre med en annan produkt. Med det sagt doftar den inte alls starkt. Förutom glykolsyran innehåller den glycerin, aloe vera, extrakt från vattenmelon och en pytteliten skvätt salicylsyra.

Revitalift 5 % Pure Glycolic Acid Peeling Toner från L’Oréal Paris kostar 169 kr/180 ml och den finns bl a på Kicks.

Blev du sugen på gelrengöring men kanske vill ha något som fungerar även när du har mer makeup? Kolla in stjärnorna här.

Letar du efter ett essence att börja hudvårdsrutinen med efter rengöringen? Då har du några favoriter här!

Ha en fin kväll 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

11

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Åsa

  Hej! Jag brukar köra Biodermas micellar water på morgonen, men så såg jag att Caroline Hirons sa nåt om att hon inte har nåt emot micellar water men inte skulle vilja ha det kvar på huden. Jag brukar INTE skölja bort det – är ju hela poängen tänker jag: att inte tvätta ansiktet med vanligt vatten på morgonen…? Men blev nyfiken på hur du ser på det 🙂 Skölja bort eller inte?

  Tack!!

  1. Jessica Blockström

   Hej Åsa,
   På sista tiden har jag hört samma från flera hudterapeuter som jag tycker brukar ha vettiga åsikter och koll på läget. Därför har jag, när jag kommer ihåg det, börjat svepa av ansiktet med vatten direkt efter. Fuktar bara på en bomullspad. Däremot kan jag inte säga att jag upplevt några som helst besvär när jag inte gör det. Sen har jag blivit lite mer sparsam att micellärvatten, kör det bara när jag har för lite ork eller tid med ”ordentlig” rengöring.

 2. Åsa

  Aha, ok – bra tips. Tusen tack för svar!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.