Jessica Blockström

Nya sköna solskydd för ansiktet

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Emma S, Lookfantastic och Meds.*

Det var väl attans att solen försvann just idag men jag har hört rykten om att den kommer tillbaka i helgen. Ska du stoppa nosen utanför dörren är det bäst att vara laddad med solskydd. Har du inte redan en favorit så finns fem nya fina för ansiktet att spana in. Jag har testat dem alla på huden under minst en dag. På grund av den något skrala soltillgången har jag av förklarliga skäl inte kunnat studera själva skyddseffekten. Dock har alla fem märken pysslat med solfilter i många herrans år så jag tänker att vi får lita till att de vet vad som måste till. Nu kör vi!

Tonat solskydd

tonat solskydd som motverkar pigmenteringar

Här har vi en knepig produkt. Den är riktigt bra, så fin i formulan. Huden blir alldeles sammetslen och jag vet att Eucerin är proffs på filter så det håller bra och länge. Vad är då problemet? Jo, man har bara tagit in detta tonade solskydd i Medium. På mig blir det som ett dåligt bus-jobb. Den finns i Light i andra länder så varför har man den inte här? Tipset jag fick från PR-byrån var att blanda med Eucerins otonade variant för att ljusa upp. Det var ett väldigt märkligt tips. Börja inte mixa olika solskydd är mitt råd. Man vet aldrig vad det blir för skydd i slutändan. Det här solskyddet innehåller thiamidol, en ingrediens som visat sig effektiv på pigmenteringar. Därför ger den jämnare hudton både direkt som ett filter men också på sikt och mer hållbart. För dig som är lite mörkare än denna blekfis och kanske använder foundation som går mer åt det gula hållet – grattis! Jag får snällt hålla alla tummar att man tar sig till sans och ser till att skeppa hit Light-varianten. Tyvärr kan jag inte heller se att det finns en riktigt mörk variant.

Pigment Control Tinted Uneven Skin Tone SPF 50+ från Eucerin kostar 229 kr/50 ml och du hittar det just nu på Meds.

Klassiskt lyxskydd i ny tappning

uppdaterat solskydd från clinique

Mitt bästa solskydd när jag var yngre och hade väldiga problem med acne var Cliniques Superdefence. Det var dessutom den första solkrämen för ansiktet som jag upplevde fungerade nästan som en primer. Den fick sminket att gå på mycket snyggare. Nu har man uppdaterat den här klassikern, klätt den i härligt orange och boostat formulan. Den är både viktlös och behaglig med en mix av kemiska och fysikaliska filter tillsammans med hyaluronsyra och veteprotein som båda gör gott för huden. Men de kosmetiska effekterna är också så toppen. Den ser tonad ut men ger inte alls färg som Eucerins. Däremot fungerar den som ett riktigt snyggfilter. Huden ser lenare, finare, jämnare och fräschare ut. Nästan polerad. Det enda negativa jag har att säga om den här är att jag önskat en annan öppning på tuben, kanske en pip. Men det är en petig detalj.

Superdefense City Block SPF 50 från Clinique är inte lanserad i Sverige än, datum är satt till 28 mars. Det går dock att hitta den redan nu om man vill, t ex på Lookfantastic där den kostar 293 kr/40 ml.

Lättflytande favorit

hajpad solskyddslotion med ny formula

Jippi, tror jag många tänker när de ser att La Roche-Posay inte stekt sitt otroligt populära och ständigt utsålda solskydd Anthelios Invisible Fluid, eller Shaka Fluid som den fått som smeknamn. Den försvann från hyllorna i höstas. Nu vet vi anledningen. Man har omformulerat produkten för att den ska skydda ännu bredare, även mot de ultralånga UVA-strålarna. Formulan är fortfarande så lättflytande att man nästan måste jaga den på huden. Men oj så härlig den blir. Smälter in och ger en helt magiskt len och fin finish. Den är dessutom så välformulerad att du kan ha den kring ögonen och det är ju nästan unikt. Är du känslig mot dofter ska du dock se upp. Denna luktar ej blomma men däremot en bra dos alkohol precis vid applicering. Apropå smeknamnet ”Shaka Fluid”. Att skaka den är faktiskt viktigt, annars får du inte ett jämnt skydd.

Anthelios UVMUNE Invisible Fluid SPF 50+ från La Roche-Posay kostar 179 kr/50 ml och du hittar det just nu på Meds.

Härligt för torrisar

solkräm för ansiktet som ger fukt och mjukhet

Solskydd är sjukt svårt att formulera och dessutom galet dyrt att ta fram. Inte bara för innehållet utan också för alla tester som krävs. Ändå har man tagit sig igenom allt detta på Emma S. De är så grymma. Den här våren lanserar man för första gången solskydd och slår till med både för ansiktet och kroppen. Jag har bara testat på den del av huden som just nu får lite sol. Så härlig! Vill du ha en solkräm för ansiktet som känns som en vanlig kräm, doftar gott och gör huden behaglig och återfuktad så är det här ett hett tips! På INCI finns både glycerin, hyaluronsyra, squalane, sheasmör och E-vitamin. Detta solskydd finns dessutom både med SPF 30 och SPF 50 för den som vill kunna välja. Ska du ut i strålande vårsol? Kör det senare. En annan sak som jag gillar med den här? Eftersom den har en sådan skön formula är den inte ett dugg jobbig att återapplicera. Och det är viktigt. Många har blivit duktiga på att smörja in sig en gång. Men det där med att fylla på under dagen – not so much tyvärr.

Hydrating Sun Protection SPF 30 från Emma S. kostar 269 kr/50 ml och du hittar den just nu på märkets egen hemsida här.

Solskydd för orolig hy

solskydd som håller huden fint matt

Den produkt som känns mest som en solkräm i det här gänget precis när man applicerar den är Avènes nya Dry Touch Fluid SPF 50. Den är inte obehaglig men har det där både krämiga och lite tröga. Trots det gillar jag den. Den är nämligen noga formulerad för att både gå in fint i huden och för att passa en känslig men även kombinerad hy. Brukar du bli trött på att det snabbt börjar blänka i t-zonen när du har solskydd är denna perfekt. Huden håller sig väldigt fräscht matt hela dagen och produkten märks inte. Förutom solfilter finns här antioxidanter tillsammans det lugnande och antiinflammatoriska thermalska källvattnet märket är berömt för. Avène har också nyligen tagit fram speciella filter som ska inte ska ha någon påverkan på varken koraller eller plankton och det används här.

Dry Touch Fluid SPF 50+ från Avène kostar 199 kr/50 ml men du hittar den just nu på Meds för 127 kr.

Glöm nu inte att smörja även hals och dekolletage. Det har jag varit dålig på genom åren och sotar för nu. Är du  nyfiken på vilka fina solskydd för ansiktet som kom ungefär samma tid förra året hittar du några av dem här.

Ha en fin kväll 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

20

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Sofia

  TACK! Hade i veckan tänkt önska ett sånt här inlägg- men som på beställning kom det. Då klickar vi hem ett par stycken till familjens olika behov och håller tummarna att även tonåringarna smörjer sig! Ha en riktigt härlig helg Jessica ☀️☀️☀️

  1. Jessica Blockström

   Vad roligt! Ja, tonåringarna är ju inte överdrivet förtjusta att smörja in sig. Men till kroppen har jag hittat en så bra spray från Heliocare som heter 360 Invisible Spray. Känner du till den? Man kan spraya den även upp och ner, sval och skön och lätt på huden. Nu ut i solen med vovven! Ha en skön dag

   1. Sofia

    Tack för tips! Absolut något vi skall prova!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.