Jessica Blockström

Nya fina och fjäderlätta hybridfoundations

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Sephora, Skincity och Åhléns.*

fyra nya hybridfoundations

Med ljusare väder längtar i alla fall jag efter lättare bas och precis det är vad man får med vårens nya hybridfoundations. Hela fyra nya favoriter har jag hittat, alla med lite olika egenskaper. Vi kör igång direkt med en av de mest omskrivna just nu.

BB-creme

bb cream i ny tappning

Den första varianten av hybridfoundations som dök upp var BB-cremen, den multifunktionella basen som ger allt från jämnare ton till utjämning, fukt och solskydd. Det var några år sedan och genren har utvecklats sedan dess. Som Super BB au Ginseng från BB-specialisten Erborian. Det är en riktig toppenbas. Jag älskar hur snabbt man får den snygg. På några sekunder smälter den ihop med huden som omedelbart ser så mycket finare ut. Den trollar bort ojämnheter och rodnader framför ögonen och här finns välgörande ginsengblomma, niacinamid och extrakt från lakritsrot. Den är lätt att få till i alla vinklar och vrår och ger SPF 20. På mig passar Clair perfekt, kunde inte hittat en bättre nyans. Ett problem med många BB-cremer brukar vara att det finns på tok för få nyanser, ofta inte alls till mörkare hudtoner. Så är det faktiskt inte här, trots att jag sett flera som menar att det bara finns en. Det finns fem. Det kan tyckas lite men med tanke på att varje nyans passar flera så är det inte så tokigt. Så här såg den här basen ut efter en hel stressig dag med diverse utflykter.

Super BB au Ginseng från Erborian kostar 559 kr/40 ml och den finns exklusivt på Sephora.

Serumfoundation

hybridfoundations i serumform

Ilia är ett ganska nyupptäckt märke för mig där fokus är hudvårdande makeup. Super Serum Skin Tint SPF 30 glider skönt på huden, den känns verkligen inte som en foundation. Jag upplevde den lite oljig i känslan och var orolig att jag snabbt skulle börja glänsa. Det hände inte. Huden såg bara väldigt fräsch ut hela dagen med fin lyster. Den har lättare täckning än ovan nämnda BB men högre solskydd. Med tanke på att här finns allt från hyaluronsyra och niacinamid till squalane kvalar den verkligen in i kategorin hybridfoundations. Det finns ett brett spektra av nyanser, hela 30 stycken och på märkets hemsida kan du se om de är varma, kalla eller neutrala. Jag har Bom Bom.

Super Serum Skin Tint SPF 30 från Ilia kostar 579 kr/30 ml och den finns exklusivt på Skincity.

Hybridfoundation light

fluffig foundationhybrid

Hos Tarte finns en av makeupvärldens mest hajpade concealer. Jag har dock inte alls kommit överens med Shape Tape, den är alldeles för kraftig för min lite skrynkliga hy kring ögonen. Inte heller lightversionen har jag blivit vän med. Den nya basen Shape Tape Cloud Coverage däremot, den gillar jag mycket. Formulan är fluffigt härlig, nästan vispad och den känns väldigt lätt på huden. Den täcker någonstans mellan Erborians BB och Ilias serumfoundation men har en något mattare finish än dessa andra hybridfoundations. Precis som dem finns en rad hudvårdande ingredienser som aloe vera, avocadoolja, glycerin, lakritsextrakt och trendig tremella-svamp (plus squalane men ganska långt ner på INCI). I ärlighetens namn en hel del silikoner också men inte någon cyklisk och då är jag helt ok med det. Färgval? 10 stycken i Sverige vilket är hälften av vad som faktiskt finns internationellt.

Shape Tape Cloud Coverage från Tarte kostar 499 kr/30 ml och den finns exklusivt på Sephora.

Vårdande foundation

budgetpärla à la hybridfoundations

Om jag letat ny foundation är inte the Body Shop ett märke jag tänkt på först. Men där har jag nu fått krypa till korset. Den uppdaterade Fresh Nude är nämligen en riktig budgetpärla. Den lever upp till sitt namn då den känns väldigt fräsch på huden, den är lättarbetad och ger en fin filtereffekt. Den har ungefär samma täckning som Tartes men är något mer lättflytande och det blir mer naturligt. Jämfört med övriga här innehåller den ganska få ingredienser och precis som Ilia finns det inga silikoner på INCI. Däremot aloe vera, E-vitamin, glycerin och hyaluronsyra. Det enda knepiga med uppdateringen är att man tagit bort pumpen och ersatt den med en spatel. Bättre för miljön då pump är svårt att återvinna men krångligare att dosera tycker jag. Här har du stort utbud av nyanser, hela 40 st med bra redovisning i färgnamnen. Jag har mixat Light 2N med Medium 2N. Så här ser det ut i en full makeup. Ingen highlighter, det enda jag lagt till är rouge.

Nya Fresh Nude Foundation från the Body Shop kostar 245 kr/ 30 ml och du hittar den bl a på Åhléns.

Nyfiken på bästa foundationlanseringarna från förra året? Dem hittar du här, en  hel del hybridfoundations där också. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

19

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Elsie

    Vad är det för läppstift du har på dig i första bilden? Urnsyggt!

    1. Jessica Blockström

      Tack det är ett nytt flytande läppstift från Gucci som heter Lizzie Tiger. Dock ganska torrt, finns betydligt behagligare matta. Får göra en liten topplista med bästa i just den färgen snart.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.