Jessica Blockström

3 x rengöringsbalm för olika behov

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Lyko och Åhléns.*

Det bästa jag vet är att avsluta dagen med ett rengöringsbalm. Lyckan är att kunna massera en go formula över huden och känna hur både smink, smuts och solfilter löses upp samtidigt som cirkulationen får en skjuts. Det är ett bra sätt för att även boosta effekten av övriga produkterna i rutinen. Trenden med rengöringsbalm har exploderat de senaste åren. Caroline Hirons var inte först. Men hennes variant för Pixi öppnade upp ögonen på många som älskar hudvård. Sedan dess har genren utvecklats och numera finns det en hel radda att välja med. Fint med detta är att du kan hitta en variant som både passar din rutin och din huds tillstånd för tillfället. Jag har just nu tre favoriter som passar för lite olika behov. Häftigt att alla är från svenska märken. Vi är bra på hudvård numera, det är vi! Kolla här.

Rengöringsbalm extra allt

rengöringsbalm med syror och peelingkorn

Maggie by Kakan är bara några månader gammalt men ändå har de första produkterna blivit favorit hos många, speciellt nattmasken om jag tolkar sociala medier rätt. Nu har man lanserat sin tredje produkt. Det är ett väldigt speciellt rengöringsbalm som jag längtat efter då min provburk tog slut för länge sen. Här blir huden inte bara ren och len. Balmet ser ut som ett vax i burken men smälter snabbt av värmen från huden och blir ljuvlig att massera. Förutom oljor från havre, oliv, raps och solros finns en mix av AHA och BHA samt små små silicakorn. Det ger både skön exfoliering och lätt peeling. Jag älskar denna när jag vill ha en extra skjuts i rengöringen. Den bättrar på lystern och kickar igång systemet. Doftar gott gör den också, en väldigt sofistikerad och mild doft av tränoter. Det går en liten peng till Rosenlundstödet för varje såld produkt. Det värmer mitt hjärta då det är en verksamhet vi på Beautykollektivet stöttar regelbundet.

Cleansing Balm från Maggie by Kakan kostar 480 kr för en otroligt snygg burk med 100 ml. Du hittar den hos Lyko.

Lyxbalm som passar alla

rengöringsbalm med ekologiska ingredienser

En krämigt len och underbart fyllig gel som blir till skön och lättjobbad olja när du arbetar ut den över huden – det är Golden Amber Probiotic Cleansing Balm från ekolyxmärket M Picault. Den här fungerar alla kvällar och du kan använda den snabbt eller stå länge och massera utan att huden blir irriterad. Den är också perfekt för dig som vill ha just ekologiskt. Det har varit knepigt att få till en rengöringsbalm inom den kategorin fram till nu. Och vilket rengöringsbalm. Förutom ren så får huden här en hel radda med fina ingredienser. Det är bl a havtornsextrakt som är rikt på omega fettsyror men också betakaroten, det är lugnande och antiinflammatoriskt. Här finns också aprikoskärnolja med naturligt A-vitamin samt probiotika och probiotika för att stärka hudens mikrobiom. Bonus är att du också kan använda den runt ögonen. Doft? Typ varm honung.

Golden Amber Probiotic Cleansing Balm från M Picault kostar 379 kr/125 ml och du hittar den på Hudoteket.

Rengöringsbalm för känslig hy

Blir kinderna blossande röda när du tvättar huden? Är du kanske känslig mot vatten? Stramar det alltid efter rengöringen? Har du en  känslig näsa? Oavsett vilket av dessa problem du upplever så kan jag tipsa om nya Balance Cleansing Balm från Reserol. Den är mer en behaglig krämlotion du masserar över huden. Den smälter dock och blir väldigt lättflytande, sval och trevlig. Jag upplever den dock inte alls oljig. Trots det löser den upp smuts och orenheter fint och det utan att störa det viktiga mikrobiomet. Jag vill helst skölja av min rengöring men i helgen var jag på landställe utan rinnande vatten. Denna var perfekt i resenecessären då den går att torka av. Den är dock inte superdryg, som jag upplever de två här ovan. Bra då att den inte är så dyr. Självklart är denna parfymfri. Bland ingredienserna finns aloe vera, glycerin, propanediol och triglycerider. Den kan användas på ögonmakeup men är inte lika bra på att lösa upp t ex  mascara som M Picauts.

Balance Cleansing Balm från Reserol kostar 199 kr/100 ml men du kan prenumerera och då sjunker priset till 169 kr. Den finns enbart på märkets egna hemsida här. 

Hur använder man rengöringsbalm?

rengöringsbalm in action
Vissa rengöringsbalm kan du låta sitta en stund som en mask. Vilken effekt du får beror på vilka ingredienser som finns i, Kakans och Reserols ger två helt olika effekter om du har dem kvar i 10 minuter.

 

Som du förstått av texten ovan så masserar man den över huden så att den smälter och löser upp smuts och smink. När du masserat en stund så tillsätts vatten vilket löser upp balmet så det lätt går att skölja av. Jag brukar dock aldrig just skölja av. Istället använder jag en fuktad tvättduk som jag sveper bort rengöringen med. Då behöver jag inte riskera att få vatten som dräller ner för armarna och jag upplever att huden känns renare och fräschare. Jag kör bara dubbelrengöring när jag har mycket smink eller solkräm. Vill du dubbelrengöra kan du göra det enkelt för dig och använda ditt rengöringsbalm två gånger. Du kan också köra andra rengöringen med en mousse eller gel.

Är du mer av en gel-tvättare? Då ska du spana in de här ljuvliga rengöringarna. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger några procent av summan om du klickar och sedan handlar. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den. Det finns inte någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

12

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Denise

    Alltid kul att hitta Svenska varumärken som man har inte tänkt på innan! Tack för tipsen! 🙂

    1. Jessica Blockström

      Vad kul att du hittade något nytt som du gillar! Jag är verkligen impad av många svenska märken, det är inte bara fluff utan bra produkter med bra ingredienser och bra uppbackning av vetenskap ☺️

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.