Jessica Blockström

Bästa solskyddet för ansiktet med viktlös formula

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Meds och Skincity.*

Får du rysningar varje gång det är dags att ladda på med solskyddet? Undviker du kanske hellre att smörja in dig pga avskyr kladdiga konsistenser? Även om vädret växlade till mindre vårlikt så är solen på gång. Så viktigt att använda solskydd då. Det finns en uppsjö varianter idag men nästan alla är i krämform och många har den där lite tröga och sträva känslan som skiljer dem från vanliga ansiktskrämer. Men det har börjat dyka upp undantag. Produkter med mer gellik och viktlös formula som trots sin behagliga konsistens ger riktigt bra skydd. Så för att du inte ska slarva med solskyddet och ändå få en skön start på dagen – här är tre av mina absoluta favoriter för ansiktet.

Solskyddet som kompletterar hudvården

solskyddet med gel-liknande formula

Invisible Shield SPF 30 från Glossier var min första upptäckt i denna kategori. Produkten lanserades för ett par år sedan och fick mycket uppmärksamhet då men har sedan dess kommit lite i skymundan för t ex La Roche-Posays hajpade Anthelios. Det här solskyddet har nästintill serumliknande konsistens som går snabbt in i huden där det varken syns eller känns. Här finns ett antioxidantkomplex vilket är toppen då det boostar solskyddet men annars får du ingen direkt vårdande effekt. Därför passar det perfekt om du vill ha din vanliga hudvård under och den rullar inte över huvud taget under makeup. Tvärtom blir den nästan som en primer. Doften är väldigt mild och det enda som egentligen påminner om att detta faktiskt är ett solskydd. Förpackningen är en lättarbetad pump och solskyddet innehåller även filter för UVA-strålar.

Invisible Shield SPF 30 från Glossier kostar 240 kr/30 ml vilket betyder att du behöver addera frakt om du inte köper något annat samtidigt. Den finns endast på märkets egen hemsida.

Nyhet! Härlig solskyddshybrid

solskydd som ger massor av fukt

Årets hittills roligaste nyhet på solskyddsfronten är Dr Ceuracles ljuvliga Hyal Reyouth Moist Sun SPF 50. Den presenterades i Glowid’s otroligt välfyllda påskägg. Här får du ett högre skydd med både UVB- och UVA-filter samtidigt som konsistensen är lätt som vatten på huden. Där är en god dos av återfuktande ämnen. Här finns inte mindre än 10 varianter av hyaluronsyra ihop med panthenol och fructan som boostar fuktbalansen. Därför kan du byta ut detta solskydd mot din vanliga ansiktskräm. Jag har dock alltid serum under. Det här solskyddet kan användas både i ansiktet och på kroppen men det tycker jag känns väl slösigt när tuben är på endast 50 ml. Jag kör franskt, dvs från panna och ner över dekolletaget. Jo, utmärkt under makeup är denna också!

Hyal Reyouth Moist Sun SPF 50 från Dr Ceuracle kostar 349 kr/50 ml och du hittar detta solskydd hos Skincity som just nu har 15% på hela sortimentet.

Krämiga men ändå lätta solskyddet

Favoriten från förra året kommer från La Roche-Posay som är toppen på solskydd. Till skillnad från många andra fastnade jag dock mest för Anthelios Age Correct SPF 50 när det gäller varje dag-smörjning. Ska jag  sitta länge på en uteservering, gå en rask och svettig promenad eller t o m bada är märkets UVMune ett bättre alternativ pga mer vattenresistent. Trots att formulan ser krämig ut så är det som att den smälter till en gel när du smörjer in den. Den har inget av den sträva, nästan gnissliga känsla många andra krämiga solskydd har. Den är otroligt härlig! Precis som Dr Ceuracle får du här hudvårdande effekt så du kan absolut byta ut den mot din vanliga dagkräm. Den är också fin under smink. Skillnaden mot ovan är att denna förutom hyaluronsyra också innehåller glycerin och niacinamid. Precis som solskyddet från Glossier kommer denna i smart pump. Du kan läsa mer om detta solskyddet här.

Anthelios Age Correct SPF 50 från La Roche-Posay kostar 269 kr/50 ml men du hittar den hos Meds just nu för bara 201 kr.

 

Här ser du favoriternas formula, från vänster Glossier, Dr Ceuracle och La Roche-Posay.

 

Fler sköna men mer krämiga solskyddsnyheter för ansiktet kan du läsa om här där du också hittar produkter för mer specialbehov.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

9

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Sara

    Skulle du inte kunna göra en jämförelse mellan fysikaliska, kemiska och mineral-solskydd? Du är så duktig på att förklara allt så man fattar, haha 🙂

    1. Jessica Blockström

      Absolut, bra grej! Jag kan direkt säga dock att fysikaliska filter och mineralfilter är samma sak. Men mer om det senare ☺️

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.