Jessica Blockström

3 x moderna ansiktsskrubbar med korn

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks. Lyko och Skincity.*

Jag kommer ej skrubba huden med korn idag. Däremot är planen att det kommer behövas framåt slutet av denna helg. Då har jag varit några dagar på landet med lite si och så-rutin, gissar att jag druckit en del vin och vet att jag kommer att ha ätit en fin mängd godis. Allt det gör att jag kommer längta efter en go skrubb. Det kan behövas lite extra krut för att få fart på cellerna när man latat sig. Skrubbar med korn har inte direkt haft några glansdagar det senaste decenniet. De förpassades för några år sedan till skamvrån. Och med rätta. De produkter som fanns då var inte snälla mot tunn hy, ibland t o m med skadliga. Den nya generationens varianter har mer moderna ingredienser och kombinationer som gör dem båda effektiva och snälla mot huden. Här är tre sådana.

Korn i lent smör

Den här mysigt fruktdoftande peeling har en ganska smörig och seg formula.Det gör att den först inte känns så skrubbig. Var därför lite uppmärksam så du inte tar i för mycket. De här kornen är de rivigaste i gänget. Det ger också en extra ren känsla men nästan lite stram. Jag tänker att den är bra som första steg innan en nattmask som fyller på med extra näring och fukt efteråt.

Nyckelingredienser: Fruktextrakt från aprikos, mango, lime och äpple tillsammans med sheasmör och pimpsten.

Face Scrub från Tan Revel kostar 169 kr/60 g och den finns i märkets egna webbshop eller att bevaka på Kicks. 

Mer än bara korn

Vill du ha effekt allt från struktur och porer till ton är Peter Thomas Roth senaste peeling ett bra val. Här finns så många bra ingredienser, om du använder Potent-C Power Scrub några gånger i veckan kommer du se resultat. Jag tycker faktiskt att huden ser klarare och slätare ut redan efter första skrubben. Den fruktigt doftande formulan är sval och behaglig, en del korn smälter medan du masserar medan andra behöver sköljas av. Här behöver du vara lite noga. Jag brukar använda en rejält fuktad tvättlapp för att få bort det sista. Huden blir otroligt len och fin.

Nyckelingredienser: Stjärnan är tetrahexyldecylaskorbat, en mycket stabil och samtidigt kraftfull variant av C-vitamin. Här finns även ferulinsyra, E-vitamin, kakaosmör, jojobakorn, aluminiumoxid och silica.

Potent-C Power Scrub från Peter Thomas Roth kostar 469 kr/120 ml och du hittar den hos Skincity.

Skrubb med spännande INCI

Finurligaste namnet på en peeling är ändå Mantles citrusdoftande the Ex. För det är ju precis vad man vill. Göra sina döda hudceller till föredettingar för att få nytt liv i huden med mer energi och lyster. Denna är trippelverkande med syror, enzymer och korn vilket gör att döda hudceller både löses upp och slipas av. Om den gör ett bra jobb? Huden blir nästan löjligt len faktiskt. Formulan är en gel men den är näst intill för rinnig. Man behöver vara lite snabb när man applicerar den. Väl på huden är det dock inga problem.

Nyckelingredienser: Som i alla Mantles produkter ingår CBD som bjuder på en go laddning antioxidanter. Tillsammans med det finns även mjölksyra, glykolsyra, lactobionic syra (PHA) samt enzymer från granatäpple. Den innehåller också en rad andra välgörare som glycerin och squalane. Kornen kallas Biogommage. De är baserade på cellulosa och biologiskt nedbrytbara.

The Ex från Mantle kostar 600 kr/75 ml och den finns hos Lyko. 

ansiktspeeling med korn

Obs! Tänk på…

…att vara lätt på fingrarna när du använder en peeling med korn oavsett om de är tuffa, mjuka,  eller små. Det får inte slita på huden. Älskar du den där riviga känslan och kan inte hålla dig är det bättre att satsa på en ren enzymexfoliering för hudens välmåendes skull.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

10

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.